Mijn ervaring met het Mirena-spiraaltje

Mijn ervaring met het Mirena-spiraaltje


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb nu al iets langer dan 2 maanden een Mirena-spiraaltje. Voor ik het liet zetten had ik een beetje opzoekingswerk gedaan en ik kwam vooral horrorverhalen tegen. Het zou pijnlijk zijn, moodswings, ... Als je zo'n dingen leest en je afspraak met de gynaecoloog komt eraan, ga je toch wel overwegen om die afspraak af te zeggen. Dat kan ik je garanderen! Mijn ervaring is niet zo negatief en ik had toen graag iets geruststellend gelezen. Een blog leek me dus een goed idee.

Ik heb ervoor gekozen om een spiraaltje te zetten omdat ik mijn pil soms weleens vergat, afzeggen was geen optie. Met een bang hartje ging ik dus naar de gynaecoloog (voor de eerste keer). Die stress was blijkbaar nog niet nodig, want na een kort gesprekje moest ik een tweede afspraak maken om het spiraaltje te plaatsen. Ondertussen wist ik wel al wat mij te wachten stond en het zou allemaal wel meevallen. Ook al zou je dat niet zeggen als je de afbeelding ziet.

De dag van mijn tweede afspraak moest ik nog naar de apotheek om het spiraaltje te gaan kopen. Die duwde een veel te grote doos in mijn handen en de geruststellende woorden van de gynaecoloog waren meteen vergeten! Dus toch met een bang hartje naar mijn afspraak!

Ook die stress was nergens voor nodig. De plaatsing zelf viel goed mee. Daarna had ik wel een paar dagen buikpijn en mijn lichaam moest duidelijk nog aan het spiraaltje wennen. Maar ook dat viel al bij al goed mee. Ik heb ook geen moodswings of vermoeidheid, geen pijn. Ik moet er wel nog aan wennen dat ik niet meer aan de pil moet denken na al die jaren. Een heel positieve ervaring dus!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Moet ook nog een beslissing gaan maken of ik dit wil, nou eigenlijk vind ik het vet duur om zo,n ding te plaatsen. Maar na mijn zwangerschap wil ik liever niet terug aan de pil. Denkt nog even na wat te doen.
| 20:37 |
Bij mij kost het op 5 jaar tijd ongeveer evenveel. Ik denk zelfs iets minder.
| 15:17 |
Wat fijn om.ye lezen
| 15:01 |
Ik twijfel nog een beetje maar dit stelt me al wat meer gerust :)
| 13:35 |
Ik zweer erbij....ik ben voor de tweede ronde ongesteldvrij ideaal. Mijn ervaring vind je hier
yoo.rs/a.second.life./blog/mirena-spiraal-vervangen-1496925417.html?Ysid=21454
| 00:42 |
die ga ik eens lezen
| 01:04 |
Je moet nooit luisteren naar een ander zie je wel
| 21:28 |
hoe zat het met nabloedingen of spotting? Heb je daar nog veel last van gehad?
| 14:27 |
De eerste 2 weken wel, maar ondertussen heb ik er geen last meer van. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat het langer ging duren voor mijn lichaam om zich aan te passen.
| 14:42 |
`fijn om te horen :) Op internet lees je alleen de horror maar dat is ook met bevallingen zo de goede ervaringen zijn lastig te vinden.
| 15:46 |
ik hoop dat ik die horrorverhalen de eerste jaren niet moet opzoeken :)
| 16:16 |
Zelf heb ik geen ervaring mee, maar een kennis van mij wel. Haar ervaring was..... in een bepaalde zin positief, maar niet helemaal, zou ik zo zeggen.
| 21:52 |
hoe bedoel je?
| 22:43 |
Nou, zij is zwanger met spiraal (de spiraal type weet ik niet) geworden en een kindje gekregen. Ze heeft gezond kindje ter wereld gebracht, in deze zin was het positieve ervaring.... want een kindje krijgen kan geen negatieve betekenis hebben (tenminste voor mij)
Zij heeft spiraal geplaatst omdat zij geen kinderen meer wou (haar man wel) dus in deze zin is haar ervaring niet positief voor haar, maar dan wel positief voor haar man. Dus...zoiets.
| 23:04 |
Oei, nu maak je me wel bang eigenlijk. Voor mij zou het ook niet positief zijn dat kindje.
| 23:12 |
Ik wou jouw niet bang maken, sorry. De kans is zeeeer klein om met spiraal zwanger te worden, volgens mij.
| 23:23 |
Dat is de eerste keer dat ik ervan hoor eigenlijk.
| 23:26 |
Ik ook.
| 23:30 |
Het gemak was groot van het spiraaltje. Ik heb hem helaas moeten laten verwijderen wegens veel lichamelijke en geestelijke klachten die ik ervoor niet had. Ik hoop van harte dat jij er meer succes van mag hebben en vooral het gemak ervan zal hebben.
| 19:14 |
Oei, dat is minder. Tot nu toe is mijn ervaring alleen positief. Hopelijk blijft het ook zo.
| 19:15 |
Heb er zelf een heel erg slechte ervaring mee; moest er binnen een dag uit vanwege de bijwerkingen. Werd op dat moment bijna niet geloofd, maar uit nieuw onderzoek is onlangs gebleken dat het een fabeltje is dat het spiraal 'alleen maar in de baarmoeder werkt' en dus wel degelijk allerlei klachten kan veroorzaken. Heel fijn voor jou natuurlijk dat dit bij jou niet het geval is.
| 16:08 |
hopelijk blijft het ook zo, jammer dat het bij jou niet het geval was
| 16:10 |
je kan er alleen maar blijer van worden, zoveel voordelen, 3 van mijn dochters hebben het ook en zijn me daar dankbaar voor,
| 12:41 |
ik ben het ook beginnen overwegen door mijn moeder, ze las te veel negatieve berichten over de pil
| 17:32 |
Fijn dat er ook is een positief verhaal op het internet staat!
| 23:17 |
Mijn dochter heeft hem ook en die is er super blij mee, zeker omdat ze nu ook niet of nauwelijks ongesteld wordt. Leuke bijkomstigheid toch ;) Ook geen pijn gehad en ze heeft er dus geen spijt van. Goed dat je je positieve verhaal deelt, kan vrouwen overhalen die wellicht nog twijfelen.
| 23:04 |
Fijn dat er toch goeie ervaringen mee zijn! Die van mij deed helaas ook veel pijn, dus uiteindelijk maar eruit gehaald. Verschilt dus echt per persoon!
| 22:32 |
De gynaecoloog had ook een paar verhalen van mensen die een paar uur moesten gaan liggen enzo. Het zal indd verschillen van persoon tot persoon of de negatieve verhalen hoor je sneller dan de positieve.
| 22:38 |
Ja dat kan ook nog ja!
| 22:40 |
Fijn om te horen dat het bij sommige wel meevalt! De mijne doet heel veel pijn. Als ik op werk ben, trek ik echt rare gezichten hoor en dat is niet de bedoeling. Ik krijg bloedingen tussendoor en ik heb ten minste 2 weken van de 4 pijn. Ik heb hem bijna 2 jaar. Als het nog steeds zo doorgaat, haal ik hem zsm eruit!
| 22:21 |
die zou ik er al lang uitgehaald hebben!
| 22:22 |
Ik laat het mijne verwijderen. Ik blijf mijn regels krijgen, had tussendoor nog bloedingen, zeer onregelmatig, !!!
Blij dat ik er vanaf ga zijn!
| 22:08 |
dan zou ik het ook laten verwijderen
| 22:10 |
Fijn idd eens een positief verhaal te lezen !
| 22:06 |
:)
| 22:10 |
Wil er al langer een maar hier in Spanje kom ik er niet achter hoe dat werkt lol dus maar weer de pil
| 22:12 |
kan een dokter of gynaecoloog daar niet bij helpen?
| 22:17 |
Ja hoor als je goed spaans spreekt prima :-) laten we zeggen dat het hier allemaal.net wat anders (en frustrerender werkt zeker voor iemand die de taal niet goed spreekt) daarom de pil gehaald die wel zo bij apotheek te halen was :-)
| 22:24 |
haha het spaanse rythme?
| 22:38 |
Mañana mañana ofzo haha
| 22:42 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen