Online cursus bloggen: het opzetten van een Wordpressblog

Online cursus bloggen: het opzetten van een Wordpressblog


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Eerlijk? Ik zit met een ei....

Ik blog vaak op het blogplatform Yoors.  Dat is supertof en heeft me een nieuwe manier van denken gegeven, met nieuwe mogelijkheden, een leuke hobby, een leuke bijverdienste en bovenal een zee van informatieve artikelen waaruit je nieuwe informatie kan putten.  Bovendien verdien je punten (YP's) bij elk artikel wat je plaatst, bij elke reactie die je geeft, en bij elke pageview op je eigen artikels, of op artikels die je deelt van anderen.  Supertof dus!  Voor wie interesse heeft om te bloggen op Yoors kan via onderstaande link meer informatie vinden, en via de sign up knop kan je direct beginnen met bloggen, vrienden maken en verdienen.

Beginnen met bloggen? Klik hier!

Waarom zit ik dan met een ei?

Wel... ik wil eigenlijk mijn eigen blog opstarten naast Yoors, omdat ik ook eigen diensten aan te bieden heb. En via Yoors vond ik dit niet zo evident.  Voilà, mijn ei is eruit!

 Ik dacht, als ik nu al begin met het opstarten van mijn eigen blog, dan kan mijn website al wat stijgen in de zoekresultaten van Google.  Hoe tof ik Yoors ook vind, voor een eigen website ben je nog steeds elders beter vind ik.

Hoewel er ook verandering in zou komen binnen Yoors dus hou het zeker in de gaten!

Vrolijk Pasen trouwens!

Hoe maak je nu je eigen blog met Wordpress?

Wat heb je nodig?

Quote

Een heel belangrijk element is het kiezen van de juiste blognaam.  Je kunt je blognaam niet zomaar veranderen en daarom is het belangrijk dat je goed bedenkt welke je kiest.

 Cursus blogs en columns schrijven Centrum voor Afstandsonderwijs

Enkele tips bij het kiezen van een naam:

 • het is een voordeel als de mensen onmiddellijk aan de naam kunnen zien waarover je blog gaat
 • voor de vindbaarheid in Google is het een goed idee populaire zoekwoorden te gebruiken
 • zorg voor een naam die makkelijk te onthouden is
 • een korte naam heeft de voorkeur
 • het is ook een goed idee om je blog dezelfde naam te geven als de website waaraan de blog gelinkt gaat worden

Als je nog geen blog hebt zou je dus kunnen kiezen voor een blog van Wordpress.

De voordelen van een Wordpressblog:

 • zoekmachinevriendelijk
 • goede en snelle 'scripting' van de onderliggende programmatuur waardoor je website ook snel functioneert
 • erg veilige software
 • eenvoudig en snel je website opzetten
 • eenvoudig te onderhouden
 • veel gratis templates (website ontwerpen) beschikbaar
 • wereldwijd groot aantal gebruikers, dus veel mensen die je kunnen helpen op fora mochten er problemen zijn

Hoe te beginnen met wordpress?

Ok.  Hoe begin je er nu aan?

Eerste stap: surf naar www.wordpress.com en dan kom je op het volgende scherm terecht.

Klik op 'aan de slag' en je komt op het onderstaande scherm uit.  Zoals jullie zien heb ik hier een screenshot van mijn eigen antwoorden gemaakt.

Klik vervolgens op doorgaan en je komt op een pagina uit waar je je domeinnaam kunt kiezen.

Klik op selecteren en kies je abonnement via de volgende pagina.

Vervolgens nog aan account aanmaken... en betalen!

Dit is mijn site (zie afbeelding), gewoon door bovenstaande stappen te ondernemen, dus zonder hem te bewerken.  Hoe mijn actuele site eruit ziet, mogen jullie altijd bekijken op www.hetrelaxhuisje.com.

Volgende keer volgt er zeker meer uitleg over het bewerken van je WP-site.

Tot dan!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (1 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik heb een wp account,die wordt een stuk minder gelezen dan welke post ook hier(ik heb de niet betaalde editie)
| 13:18 |
Ik de betalende als businessklant.  Als je blog en website wilt combineren met eigen diensten dan gaat dat helaas niet zo goed op Yoors. Had gewacht op de Yoors site maar helaas is deze er nog niet. Dus ja op dat vlak is WP beter. 
| 19:56 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen