Zorg goed voor je orchideeën. Lees hier een aantal tips.

Zorg goed voor je orchideeën. Lees hier een aantal tips.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Orchideeën houden van warmte en licht. Bij 20 tot 22 graden is de plant het gelukkigst. 

Geef je orchideeën niet te vaak water. Het beste is om ze onder te dompelen in lauw water. Uit laten lekken en ze kunnen er weer een weekje tegen aan. De bladeren nemen het meeste vocht op, net zoals dat in warme landen gaat. Ook daar krijgen deze planten veel minder water. 

Wil je overnieuw kunnen genieten van deze prachtige plant? Knip een uitbebloeide orchidee boven het 2e oog (de verdikking) af en zet de plant op een koele, lichte plek. 2x per week water geven dan heb je na ongeveer 100 dagen een nieuwe orchidee. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het zijn hele mooie bloemen en ik had er ook een en toen was die uitgebloeid ik denk weg ermee maar eerst gaan lezen op internet en inderdaad afgeknipt zo als jij beschrijft en nu bloeit hij weer heeft wel even geduurd maar toch hij doet het weer.
| 19:26 |
ja zo doe ik het ook, vind ze zo prachtig
| 16:13 |
Ja helemaal waar wat je schrijft. Zo doe ik het ook en dat levert weer een mooi plaatje op als de bloemen weer uitkomen na een rustperiode.
| 23:00 |
Ik ga er vandaag weer eentje kopen. Blijf ze prachtig vinden
| 07:23 |
M’n favoriete bloemen!
| 22:54 |
Ik mag er wel weer eentje gaan kopen he :) gezellig met kerst ook een mooi plantje!
| 07:23 |
PRachtige mooie bloemen.
| 19:49 |
Ja he!
| 07:23 |
ik had deze info over orchideeën ooit meegekregen maar helaas is dat niet aan mij besteed
heb voor een aantal jaren geleden een paar mooie orchideeën gekregen en heb ze in een hoge vaas op de zuidkant van het huis gezet
ik geef ze 1x in de maand een halve liter water en ik heb ze altijd in de bloei
volgens de orchideeën experts kan dit niet maar zo heb ik er al heel veel jaartjes plezier van
| 18:16 |
Ja zeker ik doe zelf ook niet teveel poespas. Enkele keeren water per week.
| 07:24 |
Bedankt voor die informatie
| 16:31 |
Geen dank
| 07:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen