×

Yoors


Inloggen
×

Yoors50 Tinten Verward! ~deel2~

50 Tinten Verward! ~deel2~


Film en pizza

"Mag ik je morgen nog eens bellen" vroeg hij, "natuurlijk mag dat" zei ik, "maar alleen als jij dat zelf wil". Ik zei hem ook nog dat hij een stomme kl... was, want hoe dikwijls kwam je dit nou tegen? Wel, heel weinig beaamde hij en dus belde hij me de volgende dag weer. We praatten en het was verwarrend, ik wou ook niet te moeilijk gaan doen, want wat niet is, is niet, punt.  Maar ik baalde wel. Het hart overstemt de rede zei ik, als het gevoel sterk genoeg zou zijn dan zou je me simpelweg niet kunnen laten gaan. Hij was daar nog niet helemaal uit, ik wel, been there, done that. 


Alleen een grote stommerik luistert niet naar zijn hart en stom is hij allerminst. Dus het was duidelijk. Het 'ik ben nog niet klaar voor een relatie' verhaal was me nl. wel al eens eerder overkomen en net deze superman had ik desondanks mijn vertrouwen gegeven. Hij deed niet stoer, speelde niet hard to get, was open en spontaan en met mondjesmaat zo heerlijk melig dat  ik mijn hart in zijn handen legde en met elke stap die hij in mijn richting zette, ik er ook ééntje in de zijne durfde te zetten. Stupid girl, you never learn, do you !

Op zaterdagavond ga ik naar een feestje bij goeie vrienden, fijne avond, ik amuseer me. Opeens stuurt hij me dat hij die avond een logé heeft. Even voel ik een messcherpe steek in mijn maag maar dan vervolgt hij dat hij naar de cinema is met het dochtertje van zijn beste vrienden, waar hij als een nonkel voor is. Het wordt een sleep-over feestje met film en pizza. 

" Ik wil ook film en pizza" stuur ik hem op zondag en even later zitten we te net-flixen bij mij op de zetel. We kijken zijn lievelingsfilm, hij op een veilige afstand van mij, nog meer verwarring. Tjah, vrouwen maken nu eenmaal constant overuren in hun bovenkamer, niets aan te doen. Vanwege de lengte van de film vertrekt hij voor het einde en drukt me op het hart niet zonder hem verder te kijken, zal hij ook niet doen. 2 Dagen later belt hij me op 5 min. van mijn deur te zijn, of het past en of we verder de film uitkijken? Alweer die afstand, volgens mij zijn mijn hersenen onderhand aan het roken. Ik probeer hem wat te peilen, af te tasten. Damn zeg, konden ze geen handleiding schrijven: 'Daten na je 40ste' ofzoiets? Er wordt niet gekust, enkel een kleine knuffel en een zedig kusje op de mond. Mmmm, lekkere volle lippen heeft die man. Hou ik van. Voor mij geen dunne streepjes, maar heerlijke' bijt maar op mijn onderlip'-lippen!

Zien we elkaar nog deze week vraagt hij, voor je vertrekt? Ik knijp er namelijk een weekje tussenuit met mijn dochter naar zee en hij zou wel eens afkomen. "Werken kan ik overal waar ik internet verbinding heb " zegt ie. 


Ik wist dat hij een 'pain in the ass' zou zijn, geen simpel mannetje maar zo eentje met een handleiding maar potjandorie man, wees eens duidelijk!

 En net zoals ik het zaadje met twijfel bij hem plantte zorgt zijn twijfel bij mij voor een tweeledige kettingreactie: 1. mijn ego speelt op, ze kijkt me van in de spiegel aan en spreekt me strak toe : "hoe zit het meid, sinds wanneer geef jij je zo snel gewonnen?" "Die man beseft niet half hoe graag hij je wil, toon jij hem maar eens wat je te bieden hebt".

2. Het is graag of het is niet, je kan niet iemand in een richting duwen die hij zelf niet in wil, trouwens, wil ik het dan nog wel?  Dat is nu even niet zo duidelijk meer. Ik hou niet van dit constante heen en weer gesleur in emoties. Ik ben te oud geworden voor deze rotzooi. Bovendien vreet het heel erg aan me, oude wonden zijn dan misschien wel genezen maar de littekens herinneren me  nog glashelder aan het gevoel niet gewild te zijn. Niet genoeg te zijn...

Maar dan ga ik met mijn beste vriendin een dagje de stad in en komt hij even gezellig iets meedrinken. Het is een mooie, warme dag, ik ben in een super bui want ik zie én mijn vriendinnetje én ik krijg opnieuw die man te zien waar ik voor viel. We plagen, lachen, de zon schijnt, en als hij me naar mijn auto brengt voel ik zijn zachte tong de mijne vinden bij het afscheid nemen. Met een ingebeeld vuilblikje veeg ik  die gore onzekerheid op en hupsakee, weg ermee!

Het weekje zee is uitgesteld en ik wil graag naar een musical gaan kijken, voorzichtig vraag ik hem of hij mee wil. Vindt hij een super idee, ik bestel de tickets en vermeldt er toch nog maar even bij dat hij dan maar niet weer van idee moet veranderen want dat de tickets nu dus besteld zijn. 

Die week komt hij bij ons eten, ik nodigde hem uit ondanks het feit dat m'n dochter thuis was maar aangezien hij ons toch aan zee zou bezoeken zie ik er geen graten in. Hier komen wel vaker vrienden eten, mijn kinderen kennen mijn vrienden, zij kennen hen en aangezien het me zo'n 'kindervriend' lijkt en ik hem gewoon heel graag wil zien schuift hij die avond bij aan tafel. Voor mijn dochter heeft hij bloemen mee want zij kookte, need I say more? 

Het is een beetje ongemakkelijk dat wel, nul privacy natuurlijk maar ach, vrijdag hebben we genoeg tijd samen verzekert hij me. De dagen daarna blijft het akelig stil, zelfs in die mate dat ik me zorgen begin te maken of ik vrijdag nog wel een date zal hebben om me te vergezellen. Vrijdagmiddag belt hij kort en spreken we verder af. Ik besluit vanavond maar eens om wat duidelijkheid te vragen, dit trek ik niet. Ik vind je leuk maar ik heb te hard moeten vechten om te staan waar ik nu sta om dat door jouw twijfel te laten wankelen.