×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


De schrijfmicrobe

De schrijfmicrobe


Er zijn zo van die momenten in ons leven die- op één of andere manier- zo'n impact hebben dat ze ons nooit meer loslaten. Ook al lijken ze op dat moment soms onbeduidend, later blijken ze evengoed van groot belang; als troostlapje of wensdroom, vlucht naar veiliger oorden of een niet aflatende stimulans tot meer... Zo herinner ik mij uit mijn kindertijd het bezoek van een jeugdschrijfster aan onze plaatselijke bib. Gebeten door de schrijf-en leesmicrobe zat ik vol bewondering te luisteren naar haar verhaal, die vooral de weg beschreef die een idee aflegt alvorens het een boek wordt.

Ondanks deze eerder saaie materie besloot ik toen en daar ooit iets 'echts' te schrijven, het liefst van al een roman, of misschien een kinderboek. Uiteindelijk werden het liefdesbrieven en hier en daar waagde ik mij aan een stukje poezie... maar de droom bleef verder borrelen en schrijven bleef een uitlaatklep, vandaar lieve vrienden, mijn eerder dagboekachtige posts die jullie ter tijd en stond voor de kiezen krijgen ;-)

Ik bewonder dan ook mateloos mensen met een vlotte pen, die de kunst beheersen je mee te nemen op hun tocht en je af te sluiten voor de buitenwereld, geen sinecure in deze drukke tijden!

Het geschreven woord lijkt mij vooral te treffen wanneer het een gevoel van herkenning teweegbrengt, zo egoïstisch zijn we wel.

En net zoals ik kan bewonderen om, kan ik me evengoed ergeren aan, het schrijven van fouten, net zo goed spellingfouten als grammaticale wat er dan weer voor zorgt dat de perfectioniste in mij elke tekst hoe klein of banaal ook angstvallig op fouten controleert alvorens het te delen. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ik dit stukje al zo'n 10 keer doorlas en verbeteringen aanbracht.

Of er ooit een boek komt durf ik sterk te betwijfelen en na het lezen van enkele zeer geslaagde schrijfexperimenten van meer getalenteerden werd ik toch ietwat bescheidener in mijn droombeeld. Vooralsnog raapte ik de moed bijeen om dit stukje te schrijven en geef hiermee mezelf behoorlijk bloot dus wees lief, ook als je schrijffouten mocht vinden en dan wijten we die wel aan de grote warmte van de afgelopen dagen. Een mens zou van minder het hoofd verliezen.


Dit stukje schreef ik zo'n 3 jaar geleden, ondertussen schrijf ik steeds meer en wil ik niet zo sterk meer twijfelen aan of dat boek er ooit komt, we gaan dat gewoon DOEN! Ik wens jullie alvast veel leesplezier hier! X

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties