×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Wat moet je eten als je eigenlijk bijna niet eten kan..

Wat moet je eten als je eigenlijk bijna niet eten kan..


Hoi allemaal, allereerst wat leuk dat jullie een kijkje komen nemen bij mij en daarbij, een kijkje in een klein stukje van mijn leven, klein.. maar met een grote inhoud.. en grote gevolgen. Misschien iets, waarbij ik jullie hulp wel kan gebruiken. Tips zijn altijd welkom!


Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Angelique, 27 jaar, alleenstaande moeder van 3 heerlijke kids, ok.. soms zijn het ook 3 grote draken bij elkaar, maar afwisseling houd het leuk zullen we maar zeggen :P. Maar om maar gelijk even tot de kern te komen , het volgende , door allerlei gebeurtenissen in mijn leven, die voor mij al vroeg begonnen zijn en heel vaak , niet in de positieve zin, zijn er bij mij , door het niet of niet kunnen verwerken ervan , lichamelijke en ook psygische klachten ontstaan en nee luitjes , ik ben zeker niet gek :P Maar ik moet zeggen , soms word ik er wel gek van en had het natuurlijk graag anders gezien. 1 van de problemen die ik ervaar , is dat ik niet kan slikken. Het probleem is 2 jaar geleden echt tot uiting gekomen en eigenlijk alleen maar erger geworden. Zowel bij drinken, als bij eten, heb ik dus heel vaak, dat, ook al wil ik het graag, mijn slikbeweging niet komt, wat zich soms uit, dat ik half de moord stik, omdat er gewoon weg dingen in mijn keel blijven hangen, of ik verslik me gigantisch in mijn drinken , wat bij mij een paniekaanval kan opwekken. Ook wordt ik heel vaak al misselijk, bij de gedachten, dat ik moet gaan eten, aangezien ik ook nog eens een fobie heb voor overgeven, snap je vast wel, dat mijn circeltje een beetje erg rond is. Kortom, ik krijg te weinig binnen. De eerste tijd, vond ik het eigenlijk helemaal zo erg nog niet, aangezien ik echt heel veel overgewicht had en altijd al moeite had gehad, met afvallen. Ik woog op mijn zwaarst 126kg bij een lengte van 178 cm. Momenteel hang ik op 73. Jullie begrijpen vast wel, dat ik voor mensen die ik een hele tijd niet heb gezien, onherkenbaar ben geworden, al is dat zo erg nog niet, want mensen die ik dan uiteindelijk toch niet zo aardig vond, maar uit fatsoen wel gedag zei, kon ik gewoon voorbij lopen.. :P Haha.. Wat een trut ben ik toch ook hey.. Ik ben nu qua buitenkant wel blij, dat ik ben zoals ik nu ben, alleen minder leuk is, dat er zelfs mensen in mijn omgeving vroegen, of ik niet ziek was....... Ik zag er "zo slecht uit" En eigenlijk moet ik toegeven, dat het weinige wat ik binnen krijg, vast niet al het nodige bevat, wat mijn lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het gaat nu zijn tol eisen. Ik ben veel moe.. veel hoofdpijn.. altijd maar duizelig en voel me gewoon heel slap. Iets wat ik totaal niet kan gebruiken, in mijn gezin, aangezien alles op mij neer komt, het is zelfs zo, dat ik wil dat het afvallen stopt, hoe graag ik vroeger ook dun wilde zijn, ik wil natuurlijk ook geen ondergewicht, te zwaar is niet goed, maar te licht ook niet :( Alle therapien heb ik nu wel zo'n beetje gezien, medicijnen om mijn angstgedachten onder controle te houden, hebben ook totaal geen effect gehad. Met goeie dagen en dan bedoel ik, dat ik enigzins minder moeite heb met slikken en dus wel wat binnen krijg, wil ik daar goed gebruik van maken. Dus wat moet ik eten, of kan ik dan het beste eten, om mijn klachten te doen verminderen. Oftewel, waar zitten veel stoffen in die mijn lichaam nodig heeft, maar waar ik niet veel van hoef te eten. Nou peepz.. Ik hoop dat ik mijn punt een beetje duidelijk heb gemaakt en vooral, misschien iemand met gouden tips.. wellicht iemand die met hetzelfde probleem zit.. In mijn omgeving ben ik namelijk.. die ene.. Zo niet.. Dan zijn we nog steeds even goeie vrienden hoor.. no worry ;) Dan bedank ik je gewoon even voor het lezen van mijn 1e blogje..


Groetjes Angelique en tot gauw!

 allesproever Nanda
ik kan je helaas niet helpen, ben niet bekend met dit probleem persoonlijk... Maar ik begrijp wel dat het je hele leven beinvloed
01-07-2015 23:04
01-07-2015 23:04 • Reageer
TSchreuder
Liek !! wat een super goede blog ! en ik begrijp het helemaal, Ik hoop van harte dat het een keer beter wordt! Maar misschien een voedzame smoothie ? kan je onder het kanaal: Recepten vinden, komt allemaal op een dag een keer goed !!
01-07-2015 23:04
01-07-2015 23:04 • Reageer