×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Vertrouwen in je eigen kracht

Vertrouwen in je eigen kracht


Help, ik heb geen zelfvertrouwen! Wat kan doen om meer zelfvertrouwen te krijgen? Welke workshop kan ik hiervoor volgen? Welke tips kan jij me hiervoor geven?

​Deze vragen krijg ik zeer regelmatig te horen. En ja, ook ik voel me niet op alle momenten even zelfverzekerd. Dit lijkt me meer dan normaal en ook geen probleem als het jou niet belemmerd in je dagdagelijkse bezigheden. Het wordt lastiger wanneer een gebrek aan zelfvertrouwen je doet bevriezen en je geen stappen meer kan/durft zetten.

Tot voor kort bevond ook mijn zelfvertrouwen zich onder het vriespunt. Ik blokkeerde wanneer ik iets moest doen dat ver buiten mijn comfortzone lag zoals voor een grote groep spreken, zingen, dansen, zichtbaar te zijn, op een foto te staan, mijn gevoelens & verlangens uiten, ... De angst om de mist in te gaan of dat afgewezen te worden, spelen hier zeker een zeer grote rol.


Ondertussen heb ik toch een aantal van deze dingen gedaan. En ja, deze lagen soms ver buiten mijn comfortzone. En ja, deze gaven me angstkriebels in mijn buik. En ja, het was niet eenvoudig om die angst te overwinnen.
Toch voelde ik heel diep dat ik deze dingen gewoon moest doen. Meer zelfs, een aantal van deze dingen bleven maar op mijn pad komen. Ze bleven zicht aanbieden, zij het vaak onder een andere vorm. Telkens voelde ik dat dit wou doen & tegelijk was er iets dat me tegenhield. Een heel dubbel gevoel dus. En ja, telkens overwon de angst het van de goesting om het een kans te geven.

Toch besloot ik dat het nu het moment was om het toch te doen. Het was het perfecte moment om me toch in te schrijven voor die ene workshop, om toch in te gaan op een bepaald aanbod, …. Ook al was het met een bang hartje & begon ik toch weer te twijfelen als de datum dichterbij kwam.
Achteraf voelde ik me steeds blij & opgelucht dat ik het gedaan heb, dat ik deze angst overwonnen heb. Ik voelde me echt gesterkt dat ik weer een stap gezet had….

Hoe kunnen mijn ervaringen jou helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen? Ik heb hierop helaas geen pasklaar antwoord.
Zelfvertrouwen betekent immers voor iedereen iets anders. Voor de ene betekent dit op een groot podium staan & voor 10.000 mensen een liedje zingen. Voor iemand anders betekent dit in een kleine groep een mening geven over iets. Voor weer iemand anders betekent dit luisteren naar je lichaam en je grenzen bewaken.
Het is dus belangrijk dat je duidelijkheid hebt over wat (meer) zelfvertrouwen voor jou betekent.

Deze vragen kunnen je hierbij alvast op weg helpen:
  • Wat betekent (meer) zelfvertrouwen voor jou?
  • Wat is er dan anders?
  • Hoe voel je je dan?
  • Wat doe je dan anders?
  • Hoe reageer je in een bepaalde situatie?
  • Hoe ziet je leven er dan uit?

Je mag je verbeelding de vrije loop laten. Noteer alles wat in je opkomt! Of maak het visueel met een mindmap, vision board, bord op Pinterest, ….
Er zijn alleen maar goede antwoorden! Droom er dus maar lustig op los! En voel het voelt om (meer) zelfvertrouwen te hebben!

Zodra je klaar bent met dromen, nodig ik je uit om te voelen welke (kleine) stappen je nu al kan zetten om de persoon te worden uit jouw dromen. Het mogen babystapjes zijn. Alles is helemaal perfect! Je hoeft niet ineens de Mount Everest op te klimmen. Je bewandelt dit pad helemaal op jouw tempo!

Voel je dat toch nog extra hulp kan gebruiken? Ook dat is helemaal ok. Ik bewandel dit pad graag samen met jou. Contacteer me voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Voel je vrij om hieronder een reactie te plaatsen of contact met me op te nemen.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties