×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Simultaan encaustic schilderen; een nieuwe uitdaging

Simultaan encaustic schilderen; een nieuwe uitdaging


Sinds 2005 geniet ik van creëren met was. Ik kan daarin mijn hele ziel en zaligheid kwijt.  Ben eerst begonnen met een ijzertje , maar ontdekte al snel dat er meer mogelijk was. Dat werd eerst de hotairgun waarmee ik de was kon sturen.  Maar ik had inmiddels ook veel prachtige creaties voorbij zien komen van John Buckland die voornamelijk op een hotplate werkte.   Toen hij naar Nederland kwam voor een masterclass moest ik daar dan ook bij zijn.   En daar ontstond ook mijn liefde voor deze manier van werken.   Vele jaren was ik een van de weinige mensen die op deze manier met encaustic werkte.   Tot Wemke uit Friesland mij ervan overtuigde dat zij het ook wou leren.   Zij heeft de hotplate bij het grote publiek geïntroduceert en geeft workshops voor hen die deze techniek willen leren.  Door haar ben ik ook workshops gaan geven;  daarvoor moest ik een drempel over maar inmiddels geniet ik van de dagen dat ik anderen mag laten zien wat een geweldige techniek dit is.

Het bleef niet bij alleen thuis workshops geven.  Dit jaar mocht ik voor het eerst samen met Wemke een masterclass draaien in Drenthe. Maar daar gaat dit verhaal niet over.  Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en stond de masterclass Hilversum op de planning. Vorig jaar kwam hier een groep bij elkaar om te leren van de meester; John Buckland.   De saamhorigheid en verbinding die daar ontstaan is gaf de wens van de groep om ook dit jaar weer samen te komen.  John zou er helaas niet bij zijn; Wemke ging zelf de groep begeleiden en ik mocht meedraaien om hier en daar bij te springen.  Op dag 2 kwam het verzoek om stap voor stap  te laten zien hoe ik een creatie opbouw terwijl 3 andere dames mij daarin volgden.

Een hele uitdaging voor me; ik werk altijd vanuit een flow, ik heb geen vooropgezet plan of idee; ik kies kleuren en laat me leiden door de was en het universum.  Om anderen te begeleiden moest ik wel nadenken over de stappen die ik ging zetten.   Een totaal andere manier van werken die  ik nog niet eerder zo gedaan had.  Maar ik geniet ervan om anderen te laten zien hoe fijn het is om met was te werken en in de veiligheid van deze groep was het ook oprecht een mooie ervaring.    Ik heb veel moeten schakelen tussen laten ontstaan, wachten op de anderen en denken.. maar wat was ik trots op de creaties die er door de anderen neer werden gezet.     Weer een nieuwe ervaring erbij die ik in de toekomst ook zeker zelf ga gebruiken bij mijn eigen workshops

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties