×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Bloedonderzoek na herhaalde miskramen


Update! Nieuwsgierig..... Kijk dan snel onderaan de pagina.... 


Als je 2 of meer miskramen hebt gehad, kun je onderzoek laten doen naar de mogelijke oorzaak.

Zoals jullie misschien weten, heb ik er inmiddels 4 gehad. (mocht je hier nog over willen lezen, het staat hier: 1234 )
Na de laatste wilde ik toch ook wel graag na laten kijken of er een oorzaak voor te vinden was.
Verloskundige en gynaecoloog hadden al gezegd dat de kans dat er iets gevonden werd, erg klein was. Ik heb immers een gezonde dochter, die netjes met 40,3 weken geboren is.
Al heb ik door mijn leeftijd en lichte overgewicht wat meer kans op een miskraam.

Bron tabel : www.ntvg.nl
Er vanuit gaande dat ik gezond ben zou ik volgens bovenstaande tabel de volgende keer ongeveer 60-75% kans hebben op een goede zwangerschap.  (36 jaar, 4 miskramen)

Bloedonderzoek

Ookal is de kans vij klein dat er een reden gevonden wordt , wilde ik het toch graag uitsluiten.
Dus mocht ik 11! buisjes bloed laten prikken.
O.a. voor : Stollingsonderzoek, homocysteïne, schildklier, glucose, chromosoomafwijking, Antifosfolipidensyndroom.

Een aantal onderzoeken kunnen pas weken na de laatste miskraam gedaan worden, daarom moesten we 6 weken wachten. Daarna weer 6 weken wachten op de uitslag.

Bloedprikken ging ook niet helemaal zoals het moest. Er was mij gezegd dat ik gelijk bloed kon laten prikken, dus liep ik naar de prikpost. Daar lazen ze de papieren door en vroegen of ik njuchter was (om 16.00!) euh nee, natuurlijk niet. Ze konden dus niet prikken. Ik moest de week erop op maandag maat terugkomen (deel bloed kon alleen op ma/woe naar lab gestuurd worden)

Dus de maandag erna weer naar de prikpost in het ziekenhuis. Weer papieren nagekeken, bleken er papieren te missen die meegestuurd moesten worden naar het lab. Gyn. was niet in huis, dus moesten ze een andere bellen om de papieren af te drukken en te laten brengen.
Uiteindelijk alle papieren, dus kon ze gaan prikken. Kon aders bijna niet vinden. Tja ik moest nuchter zijn dan liggen ze altijd erg diep. Na even zoeken, gevonden en geprikt. Gevolg –> ik had een flinke blauwe plek.

De uitslag

Vorige week hadden we een afspraak bij de gynaecoloog voor de uitslag van het bloedonderzoek.

Zoals ik al verwachtte, kwam er uit de meeste onderzoeken helemaal niks.
Ja juist, uit de meeste onderzoeken. Behalve het schildklier onderzoek. Deze had een afwijkende waarde.

Ik heb namelijk TPO antistoffen, oftewel schildklier auto-immuniteit

Dat kan een oorzaak van de miskramen zijn. Maar omdat nog niet alles van de schildklier geprikt was, moest ik voor ze verder gaat kijken eerst dat nog laten prikken (TSH – schildklier stimulerend hormoon).
Mocht die ook afwijkend zijn, dan stuurt ze mij door naar een internist en zal ik medicatie moeten gaan gebruiken.

Mocht die uitslag goed zijn, dan vroeg ze of ik mee wil doen aan een wetenschappelijk onderzoek.

T4LIFE-Trial

T4-LIFElogo

In het kort komt het er op neer dat je dan tot het einde van de eerstvolgende zwangerschap meedoet aan het onderzoek.
Aan het onderzoek doen maximaal 240 vrouwen met TPO antistoffen mee. De helft daarvan krijgt gedurende de gehele periode een placebo en de andere helft krijgt Levothyroxine tabletten. Dit onderzoek is om te kijken of vrouwen met TPO antistoffen minder snel een miskraam (of vroeggeboorte)  krijgen als ze de medicatie gebruiken.

Al voor de zwangerschap moet je dan starten met de tabletten om een goede schildklierfunctie te bereiken. Tijdens de zwangerschap moet je dan 2 keer bloed laten prikken, om de schildklierwaardes te controleren. Bij de eerste zwangerschapscontrole en in het tweede trimester.
Als je antistoffen tegen je schildklier hebt, heb je een kans om een te traag werkende schildklier te ontwikkelen tijdens de zwangerschap. Mocht er dan na bloedafname blijken dat je een afwijkende schildklierfunctie hebt, dan kun je niet meer deelnemen aan het onderzoek, maar zul je worden behandeld.
Zodra je bent bevallen, stop je met de medicatie en is voor jou het onderzoek afgerond.

Voor meer info over dit onderzoek klik hier.

Volgende uitslag

Ik heb nog voor iets bloed moeten prikken, maar ik heb niet echt goed opgelet waarvoor dat ook alweer was. daarvan krijg ik over 2/3 weken de uitslag.

Voor de schildklier krijg ik donderdag telefonisch de uitslag.

Zodra ik de uitslag heb, zal ik dit artikel updaten.


Update 5-10-2017:

Begin van de middag werd ik gebeld door het ziekenhuis. Een deel van de uitslag van het bloedonderzoek was binnen. 

Deze week de uitslag van het schildklier onderzoek. Dit was helemaal prima! 

Update 28-10-2017

Gisteren telefoontje gemist van het ziekenhuis. Maar ze sprak de voicemail in.

 Alle uitslagen van het bloedonderzoek waren goed! Dus ik mag meedoen met het T4LIFE onderzoek. Hiervoor wordt er nog contact opgenomen.

Maar het belangrijkste......we kunnen weer proberen zwanger te worden en vooral te blijven! 

Wil je reageren en/of ook artikelen of foto's delen?
Word dan gratis lid.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts