×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Tips voor een eigen website.

Tips voor een eigen website.


Je eigen website? Hier zijn mijn bevindingen.

vlindertje73 vroeg mij of ik een artikel wilde maken over hoe ik mijn website onderhoud, en wat daar allemaal bij komt kijken. Dat lijkt me heel leuk om aan jullie te vertellen. Een aantal dingen sprongen gelijk naar boven, zo wil ik schrijven over hoe ik mijn website huisvestig (domein&hosting), hoe ik zorg voor een leuke en overzichtelijke lay-out, en hoe ik mijn website vindbaar maak voor Google. Heb jij nog meer onderwerpen in gedachten, dan hoor ik dat uiteraard graag in de reacties hieronder!Achter de schermen bij mijn website.

Voorheen schreef ik mijn artikelen op wordpress.com, maar sinds de bezoekers in aantallen toenamen besloot ik om mijn eigen stukje internet te willen hebben. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar een goede hosting waar ik mijn website onder wilde huisvesten. Dat werd Justhost. Op 30 september 2015 stuurde ik ze een berichtje op twitter of ze mij wilde helpen om mijn eigen website te beginnen. Geen probleem! Ze legde stap voor stap uit wat ik daarvoor moest doen. Ik moest een pakket kiezen, en een domeinnaam aanvragen via hun website. Ik koos voor een medium pakket zodat ik veel ruimte zou hebben voor mijn blog. En uiteraard koos ik ook mijn domein naam; www.liefscarolien.nl Ik had met Justhost afgesproken dat zij mijn website die ik al had op wordpress, zouden overzetten naar mijn nieuwe domein. Dit is gratis, en waarom zou ik het niet door hun laten doen. Zo wist ik namelijk zeker dat alles goed overgezet werd, en ik daarna gelijk zelf aan de slag kon.

Op 1 oktober vroeg in de ochtend was alles helemaal klaar, en was mijn website live. Het schrijven kon beginnen.

En hoeveel kost dat dan wel niet?

Eigenlijk helemaal niet zo veel hoor! Ik betaal per jaar maar 45euro inclusief btw. Dit is voor mijn opslag (hosting), en mijn domein naam. Voor die 45euro, kan ik dag en nacht terecht bij Justhost, waar ze mij helpen, vragen beantwoorden etc. Die 45euro zie ik als investering in mijn toekomst, omdat ik graag van mijn blog mijn bedrijf wil maken. Ik ga dus nu mijn 2e jaar in met mijn eigen domein en hosting, en het is nog geen dag tegen gevallen! In tegen deel zelfs, ik heb nu veel meer samenwerkingen, en bedrijven zien mij sneller staan! Ik wordt serieuzer genomen dan toen ik nog een wordpress.com website had.

Wat de toekomst mij gaat brengen met mijn website kan ik nog niet echt voorspellen. Ik zou heel graag mijn bedrijfje ervan willen maken, en hier optimaal mee bezig willen gaan. Daarnaast moeten de aantallen nog wel veel meer groeien en moet ik een vast inkomen eraan overhouden. Want niet eerder kan ik mij inschrijven bij de KVK. Maar nu ik geen werk heb kan ik mijn website verbeteren en proberen meer mensen op mijn blog te laten komen. Want alles draait uiteindelijk om de bezoekers!
StefAnie
Leuk dat je je ervaringen deelt
19-03-2017 09:35
19-03-2017 09:35 • Reageer
Gulser Deniz
Veel succes , dankje voor je ervaring delen !
09-03-2017 22:40
09-03-2017 22:40 • Reageer
kippepootje
heel veel succes
19-12-2016 16:02
19-12-2016 16:02 • Reageer
Byfashionblog
Als je een eigen domein maakt op Justhost.nl kan je dan nog steeds blogposts plaatsen met Wordpress of niet? X :)
12-12-2016 19:16
12-12-2016 19:16 • 1 reactie • Reageer
LiefsCarolien
Ja hoor, want je opslag wordt beheerd door Justhost, maar je werkruimte is Wordpress. Mocht je meer willen weten over een eigen domein, kan ik daar in het nieuwe jaar wel het een en ander over schrijven. xx
31-12-2016 16:22
31-12-2016 16:22 • Reageer
Soofblogt.nl
Klinkt erg handig!
03-12-2016 09:46
03-12-2016 09:46 • Reageer
notifications_noneadd
23-10-2018 00:35
1 volger , 2 antwoorden
2 antwoorden