×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
notifications_noneadd
04-01-2019 13:53
1 volger , 1 antwoord
Webcam model; ja of nee?

Webcam model; ja of nee?


Er heerst naar mijn mening nog een groot taboe op het zijn van een webcam model.  In deze post ben ik onwijs benieuwd naar alle uiteenlopende meningen van iedereen op Yoors. 

Een tijdje terug belandde ik in mijn winterstop op werk. Het zit namelijk zo, bij de luchtvaartmaatschappij waarvoor ik vlieg krijg je in het begin alleen maar seizoenscontracten. Gezien ik ook 's winters geld nodig heb, was ik opzoek gegaan op het internet naar manieren om thuis geld te verdienen. Webcam model stond aangeschreven als het best betaalde thuiswerk. Hoewel dit niet is waarvoor ik gekozen heb (ik ben uiteindelijk door mijn vorige werkgever teruggevraagd voor de winterperiode), begon ik mij er wel wat meer in te verdiepen. 

Zo las ik bijvoorbeeld dat, afhankelijk van het tijdstip dat je live gaat, er ook mensen zijn die alleen een gesprek willen. Niets uit de kleren gaan, zelfs niet eens een gesprek over sex. Nee, sommigen zijn dus echt bereidt om te betalen voor een gesprek over alledaagse zaken. Dat klinkt in mijn oren toch best eenzaam, maar ieder voor zich. 

Ook las ik veel verhalen van meiden die er echt van kunnen genieten. Iets wat ik ergens wel kan begrijpen, want zeg nou zelf, als het je lukt om keer op keer mensen voor een bepaalde periode te entertainen, kan dat best je ego strelen. Als mensen genieten van wat jij doet, is het eigenlijk een compliment naar jou. Ik spreek nu voor mijzelf, maar ik hou wel van complimenten krijgen. Ook vind ik het krijgen van aandacht vaak wel prettig, dat zegt mij namelijk dat ik er wel mag wezen, het streelt mijn ego. Om die reden kan ik dan ook wel begrijpen dat er anderen zijn die kunnen genieten van dit werk.

Daarnaast ben je natuurlijk compleet vrij in wanneer je werkt, welke tijden je werkt, hoelang je werkt, wat je wel en niet doet, wel of geen gezicht laten zien. Je bent je eigen baas en kan dus (met bepaalde maten) je eigen salaris bepalen. Heb je meer geld nodig? Dan ga je iets meer live. Wil je een weekje niet live komen, prima. Je hebt geen baas die jou zegt of dat wel of niet kan. Die vrijheid lijkt mij wel heerlijk. 

Het internet gaf vele verschillende sites aan via waar je webcam model kon worden. Na wat dieper onderzoek gedaan te hebben kwam ik erachter dat veel sites een soort studio's zijn, in opdracht van een grotere  site. Bij dit soort studio's verdien je vaak dus wat minder (want nu pakt en de grotere site én de studio een deel van jou omzet), maar ze zijn vaak ook wat strenger. Bij sommige heb je gewoon veel minder vrijheid. Het lezen over de studio's gaf mij een toch wel akelig gevoel. 

Wat natuurlijk wel zo is, is dat je je eigen belastingen moet regelen. Noem mij blond, maar dat lijkt mij toch wel weer een beetje ingewikkeld. Wat mij ook ingewikkeld lijkt is hoe je dit beroep zou combineren met de buitenwereld. Vertel je het wel in je omgeving, of juist niet. En wat is dan de reden dat je er juist voor kiest het wel of niet te vertellen. Als je het stiekem doet, ben je dan niet als de dood dat er iemand uit je omgeving achter komt? Vragen, vragen en nog meer vragen.

Hoewel ik er niet van overtuigd ben dat dit beroep past bij mij, ben ik wel van mening dat het taboe erop verbroken moet worden. Na er enorm veel over gelezen te hebben, merk ik dat ik veel opener ernaar kijk. Ik weet nu dan ook zeker dat als iemand uit mijn omgeving naar mij toe komt met het nieuws webcam model te zijn, dat ik die persoon daarop niet zou beoordelen. Ik heb er wel respect voor.


Nu ben onwijs benieuwd naar jullie kijk op dit beroep. Vinden jullie dit normaal, of kan dit toch echt niet door de beugel heen? Zouden jullie het zelf doen, waarom wel of niet? Heeft iemand onder jullie het al eens zelf gedaan of doet het misschien nog steeds? Wat vind/vond je er dan van om het te doen? Of ben je misschien (stiekem) een groot klant van een webcam model? Let me know in the comments down below!


Untill next time!

xoxo

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

DiaantjesLife
Van mij mag dit beroep gewoon bestaan hoor! Why not zou ik bijna zeggen. Het is eerlijk geld verdienen, je doet er denk ik niemand kwaad mee. Je kiest hier zelf voor, dus weet ook de risico's van mogelijk herkend worden. Al zal de persoon die je herkent waarschijnlijk dit nooit tegen je zeggen haha. Ieder zijn ding toch? Ik heb een vriendin die belmeisje is geweest en dat was ook super leuk, goed verdienen en vooral ook veel lol hebben. Je bent dan wel anoniemer als met een webcam natuurlijk 😉
05-01-2019 18:52
05-01-2019 18:52 • Reageer
Filosoofje
Ik loop achter, webcam model, nieuw beroep. Zoals je het beschrijft komt het neer op het werk dat ze op de wallen doen, of een 06 lijn. Is zeker bekend, dat er een hoop ellende mee wordt voorkomen. Beter zo dan op straat. Wat "men" er van denkt is niet zo belangrijk. Wat je zelf ervan denkt wel. Voelt het als koopwaar? Denk je eraan dat je werkgever(s) dit niet op prijs gaan stellen. Wat vindt je partner ervan? En je (toekomstige) kinderen? Dat zijn zaken die je geducht overdenken moet. Succes!
04-01-2019 20:19
04-01-2019 20:19 • Reageer
Vicky
Iedereen beslist dit voor zich
Ik heb er geen probleem mee als met respect gehandeld word
04-01-2019 19:41
04-01-2019 19:41 • Reageer
Marjolein
de ellende is dat het vaak onder dwang gebeurt en dat is niet goed. Iedereen zou het zelf moeten weten. Kleine tip: opzoek bestaat als woord niet.
04-01-2019 15:50
04-01-2019 15:50 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Zolang het niet onder dwang gebeurd heb ik er geen moeite mee dat er vrouwen en mannen zijn die zulk werk doen.
Zelf zou ik dit nooit gaan doen.
04-01-2019 15:28
04-01-2019 15:28 • Reageer
Chalija
Er is vraag naar, iedereen kan zoals je zegt vele keuzes daarin maken. Een taboe vind ik persoonlijk niet. Maar toch in de buitenwereld wel. Het is goed dat ze er zijn is mijn mening. 
04-01-2019 15:24
04-01-2019 15:24 • Reageer
jolandemooij
Ze zouden er niet zijn als er geen vraag naar was. 
04-01-2019 15:07
04-01-2019 15:07 • Reageer
Louter
Interessant stuk! Voor mij zeker geen taboe, maar inderdaad genoeg taboe onder de mensen. 

04-01-2019 14:44
04-01-2019 14:44 • Reageer
Xandra
Ik vind dat je daar zelf over moet beslissen. De ene ligt het, de andere niet. Je kan er heel goed mee verdienen, al zijn de inkomsten daar toch wel verminderd door de crisis.
04-01-2019 14:10
04-01-2019 14:10 • Reageer
Albert van den Berg
Interessant blog. Taboe is het voor mij niet, in principe doe je niets tegen je wil en ook geen illegale dingen.
De redenen die jij schrijft kan ik mij wel voorstellen, er zijn ook mensen die graag bekeken worden en/of kijken en als je dat kunt combineren met geld verdienen prima toch.
Zelf belasting betalen snap ik wel, ZZPer worden en dan is dat geen probleem.
Tja kennissen en familie kunnen erachter komen, lastig maar dat kan ook als zij toevallig in beeld komen.
Ach laat iedereen het gewoon voor zichzelf weten, zolang ze er anderen geen schade mee berokkenen vind ik het best. 
04-01-2019 13:59
04-01-2019 13:59 • 1 reactie • Reageer
Lifestyle and Gossip
Albert van den Berg Ben ik helemaal met je eens, een ieder moet dat inderdaad voor zich kunnen bepalen. Fijn dat het voor jou geen taboe is!
04-01-2019 14:01
04-01-2019 14:01 • Reageer