×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Het leed dat solliciteren heet.

Het leed dat solliciteren heet.


We hebben besloten dat ik na een aantal jaar thuis te hebben gezeten weer aan het werk ga! 

Ons huis wordt gewoon te klein voor 5 man en dankzij alle mooie plannen van de VVD behoort een huis kopen bijna alleen tot de elite toe, want je moet toch echt wel een leuk inkomen hebben, wil je een gewoon huis met 3 verdiepingen met een leuk tuintje krijgen. Dit komt omdat je bijna geen hypotheek meer kunt krijgen, of nou ja alles is veel lastiger als een aantal jaar geleden.

Dus mijn moeder wil 2 dagen oppassen en wil ik naast het ouderschap en mijn thuisstudie ook nog gaan werken (of nou ja willen is een groot woord). Natuurlijk het is niet dat ik niet wil werken, maar het is zo best pittig allemaal. 

Ik ben nou al een aantal maanden bezig met solliciteren, maar ik ben erachter dat niet alleen de 50+ lastig aan werk komt, ook de 30-...... Ik heb HBO werk en denkniveau dat is het niet, maar ik kom zelfs voor een baan als caissière niet aan de bak...

Mijn onzekere ik denkt dan gelijk dat het aan mij ligt, dat ik niet leuk genoeg ben voor die baan, maar niets is minder waar. Bedrijven hebben tegenwoordig zo'n machtspositie (behalve dan als je bouwvakker bent, dan liggen de bedrijven voor je in de rij) dus ze kunnen zo uitpikken wie ze willen, want ze willen graag iemand die hoogopgeleid is, maar dan moet hij wel 10 jaar ervaring hebben en vooral ook niet te oud. En voor baantjes waar je geen opleiding en ervaring voor hoeft te hebben, krijg je wel als  antwoord dat je over gekwalificeerd bent (en wat maakt dat nou weer uit?) 

Inmiddels zit mijn agenda weer vol met sollicitatiegesprekken en moet ik zo tussen door nog ff leren voor een toets en mijn dochter naar school brengen. Nou organisatorisch talent heb ik wel! Alleen jammer dat je zulke voorbeelden niet kan geven tijdens een sollicitatie gesprek (behalve dan als je bij een kinderopvang o.i.d. solliciteert, maar dan moet je weer een opleiding helpende zorg hebben!!! argh zoveel ervaring met kinderen, maar geen relevante opleiding).

Nou ik heb mijn frustraties weer ff kunnen opschrijven en ga ik maar weer vrolijk verder met brieven typen! 

Wie nog opbeurende woorden of herkenning heeft, deel ze vooral! Heb ik niet het idee dat ik de enige ben met dit probleem. 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Isa
Ik Ken het. Heb het antwoord al eens gekregen dat ik te oud was want ik was 41.......het is echt niet gemakkelijk. Heb er al discussies over ge had met mijn partner. Veel succes verder en laat je niet doen. Ik merk bij mezelf dat ik na een aantal maannen toch mondiger wordt en al eens in discussies durf te Gaan en dat wordt toch hier en Daar geapprecieerd
26-03-2018 13:42
26-03-2018 13:42 • 1 reactie • Reageer
Linda
Oh oke! Bedankt voor de tip!
27-03-2018 10:23
27-03-2018 10:23 • Reageer
Schapenkopje
Heel veel succes gewenst. Ik ben 50+ en heb 6 jaar gesolliciteerd ( ook voor het UWV) ondanks dat ik werkte en heb sinds november een leuke baan. Ook omdat mijn werkgeefster het wel gezien heeft met jongeren ( scholieren) die werken voor het uitgaan. Na mij meerdere aangenomen ook van jouw leeftijd met kinderen. Nogmaals succes ook met je studie
26-03-2018 13:31
26-03-2018 13:31 • 1 reactie • Reageer
Linda
Oh wat fijn dat je een leuke baan gevonden hebt! En dat is wel zo, jongeren zijn wel goeskoper maar minder gemotiveerd. En dank je!
27-03-2018 10:25
27-03-2018 10:25 • 1 reactie • Reageer
Loes van Essen
Heel veel succes! Wat wil je het liefst doen? En in welke omgeving? Misschien kunnen we met je mee denken :-)
26-03-2018 13:26
26-03-2018 13:26 • 1 reactie • Reageer
Linda
Dank je! Iets van receptiewerk of administratief. Ik vind alles wel leuk als het maar geen zwaar werk is ivm mijn rug. En ik zoek werk in de omgeving van zwolle/meppel.
27-03-2018 10:26
27-03-2018 10:26 • Reageer