×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Het leed dat solliciteren heet.

Het leed dat solliciteren heet.


We hebben besloten dat ik na een aantal jaar thuis te hebben gezeten weer aan het werk ga! 

Ons huis wordt gewoon te klein voor 5 man en dankzij alle mooie plannen van de VVD behoort een huis kopen bijna alleen tot de elite toe, want je moet toch echt wel een leuk inkomen hebben, wil je een gewoon huis met 3 verdiepingen met een leuk tuintje krijgen. Dit komt omdat je bijna geen hypotheek meer kunt krijgen, of nou ja alles is veel lastiger als een aantal jaar geleden.

Dus mijn moeder wil 2 dagen oppassen en wil ik naast het ouderschap en mijn thuisstudie ook nog gaan werken (of nou ja willen is een groot woord). Natuurlijk het is niet dat ik niet wil werken, maar het is zo best pittig allemaal. 

Ik ben nou al een aantal maanden bezig met solliciteren, maar ik ben erachter dat niet alleen de 50+ lastig aan werk komt, ook de 30-...... Ik heb HBO werk en denkniveau dat is het niet, maar ik kom zelfs voor een baan als caissière niet aan de bak...

Mijn onzekere ik denkt dan gelijk dat het aan mij ligt, dat ik niet leuk genoeg ben voor die baan, maar niets is minder waar. Bedrijven hebben tegenwoordig zo'n machtspositie (behalve dan als je bouwvakker bent, dan liggen de bedrijven voor je in de rij) dus ze kunnen zo uitpikken wie ze willen, want ze willen graag iemand die hoogopgeleid is, maar dan moet hij wel 10 jaar ervaring hebben en vooral ook niet te oud. En voor baantjes waar je geen opleiding en ervaring voor hoeft te hebben, krijg je wel als  antwoord dat je over gekwalificeerd bent (en wat maakt dat nou weer uit?) 

Inmiddels zit mijn agenda weer vol met sollicitatiegesprekken en moet ik zo tussen door nog ff leren voor een toets en mijn dochter naar school brengen. Nou organisatorisch talent heb ik wel! Alleen jammer dat je zulke voorbeelden niet kan geven tijdens een sollicitatie gesprek (behalve dan als je bij een kinderopvang o.i.d. solliciteert, maar dan moet je weer een opleiding helpende zorg hebben!!! argh zoveel ervaring met kinderen, maar geen relevante opleiding).

Nou ik heb mijn frustraties weer ff kunnen opschrijven en ga ik maar weer vrolijk verder met brieven typen! 

Wie nog opbeurende woorden of herkenning heeft, deel ze vooral! Heb ik niet het idee dat ik de enige ben met dit probleem. 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties