Thuisblijfmoeder eenzaam of niet?

Thuisblijfmoeder eenzaam of niet?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik kwam op Facebook onderstaand stukje tegen wat mijn aandacht trok. Ik ben namelijk ook thuisblijfmoeder en daarom was ik wel nieuwsgierig naar wat er geschreven stond. Ik herken hier namelijk niet veel in. Ik verveel me namelijk niet als mijn kinderen aan het spelen zijn. Dan doe ik de afwas of vouw ik de was op. Er zijn eigenlijk zoveel dingen die ik doe terwijl ik met een schuin oog jut en jul in de gaten hou. Verder betreft de sociale contacten, ik ben niet echt zo'n sociaal iemand denk ik. Ik ben meer een einzelganger, af en toe een praatje maken gaat wel. Maar sommigen kunnen je uren aan de praat houden. En dan vooral over andere mensen. Dus nee ik zou geen werk zoeken voor mijn sociale contacten, meer om gewoon mijn dagelijkse lasten te kunnen betalen. Of wat dacht je van 'je bewijzen tegenover je leidinggevende'. Ook dat is een reden waarom ik liever thuis werk, ik kan niet zo goed tegen die druk. Sommigen zien het als een uitdaging, ik krijg er weer slapeloze nachten van: Moet-de-doelstelling-halen.

Dus als je het interessant vind, hierbij de link:

http://www.babybytes.nl/nieuws/thuisblijfmoeder-zijn-is-soms-best-eenzaam

Natuurlijk ben ik ook benieuwd wat jullie van deze stelling vinden. Wellicht ben ik niet de enige? 😂Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik heb voorlopig ook nog geen werk en weet je wat, als het haalbaar blijft om thuis te zijn dan ga ik ook niet meer tot ze naar school gaat! ik vind het heerlijk om met mijn boeleke bezig te zijn en als ze slaapt of zelf wilt spelen dan heb ik toch even lekker tijd voor mezelf? :) snap je heel goed
| 16:01 |
Ja precies!
| 10:47 |
Ik vind het niet eenzaam hoor, maar ik ben dan ook net als jij een einzelganger. Al zou ik wel met de tijd heel graag weer willen werken, al is het maar 2-4 per week.
| 13:56 |
Ja dat zou mij misschien ook wel lukken maar een fulltime baan wordt wat lastiger.
| 14:26 |
Ik denk dat iedereen de mogelijkheid moet hebben daar zelf een keuze in te maken. De Ă©Ă©n vind het heerlijk de ander vliegt tegen de muren op. Het maakt denk ik ook wel uit hoe oud je bent en/of je voor die tijd een leuke baan hebt gehad. Met een baan kun je trouwens ook heel eenzaam zijn en sommige moeders levert het werken met jonge kinderen ook een schuldcomplex op. Je moet je wel goed bedenken dat je het nooit meer over kunt doen.
| 17:49 |
Daar ben ik het helemaal mee eens!
| 14:26 |
Ik zou het niet kunnen. Ik werd al bijna gek van mijn moederschapsrust
| 15:50 |
Oh oké
| 16:00 |
Ik vond het heerlijk om thuisblijfmoeder te zijn, dat is al wel heel veel jaren geleden, toen het eigenlijk nog zo was dat vrijwel alle moeders thuis bleven voor de kleintjes. Wanneer ik nu de keuze zou hebben, zou ik toch proberen om bijv 1 of 2 halve dagen te blijven werken, dan heb je tijd genoeg met je kindjes en is het wanneer de kinderen groter worden, gemakkelijker om weer aan het werk te gaan. Wanneer je er een jaar of 6 helemaal uit bent, vind je niet gemakkelijk meer een baan.
| 13:48 |
Ja dat is ook wel zo! Als je er lang uit bent dan heb je weer minder kans op een baan.
| 13:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen