×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Burn-out. Wat doet het met je?

Burn-out. Wat doet het met je?


In het kader van awareness voor mensen met een burn-out wil ik het volgende verhaal van mij als ondernemer en moeder met een burn-out delen.

Voor mij is het leven met een burn-out het leven met een soort oorlog in mijn hoofd.

Dag in dag uit moeten kiezen tussen mijn gevoel en mijn verstand. Mijn verstand zegt dat ik naar de signalen van mijn lichaam moet luisteren maar mijn gevoel straft me hoe dan ook. Want als ik kies voor mezelf zegt mijn gevoel je laat wel dingen in de steek waardoor mensen die je dierbaar zijn gekwetst worden. Maar kies ik niet voor mij zelf dan zegt mijn gevoel stomme trut nou zit je weer met de gebakken peren.
Dus wat doen we doorgaan als of alles normaal is en de signalen van pijn onderdrukken met medicatie iedere dag weer opnieuw. Ja ik weet dit is niet goed maar vertel dat maar aan mijn gevoel die het niet voor elkaar krijgt om te zeggen jongens zoek het maar even zelf uit want ik trek het niet.

Nee dat kan ik niet het zijn en blijven de mensen die me dierbaar zijn, daar ga ik voor door het vuur.
Soms zou je willen dat iemand anders aan de noodrem trekt maar dat kan ik van niemand verlangen. Het is mijn probleem en niet dat van een ander.
Een eeuwige zoektocht naar de juiste balans tussen mijn verstand en mijn gevoel, dat is iedere dag weer de tweestrijd in mijn hoofd. Of ik nu links of rechts af ga het is hoe dan ook fout.

Hoe los je dit op? Rust zegt de dokter, maar als ondernemer is niet werken geen inkomen.

cropped-multitask.jpg

Dan is er nog het onbegrip van mensen als niet zo functioneert als hun dat voor ogen hebben, zo frustrerend maar ook begrijpelijk want zij kennen je niet anders dan sterk en stabiel. Ze hebben geen weet van de strijd in je hoofd en dat is ook moeilijk uit te leggen aan iemand die dat niet meemaakt of heeft meegemaakt.
Nou mensen laat me jullie een ding zeggen het is een draai kolk waar je verdomd goed voor moet kunnen zwemmen om eruit te komen en ook ik zal voorlopig nog de nodige zwemlessen nodig hebben.

Ik deel dit verhaal om mensen te laten inzien wat een burn-out in kan houden voor mensen en ervoor zorgt dat mensen niet te snel oordelen over elkaar want je kunt niet in iemand anders zijn hoofd kijken.

Rolanguage
Ik kan me ontzettend goed in jouw verhaal inleven.. ik zit er zelf namelijk ook in. Onbegrip heb ik in het prille begin wel gehad, maar wat begrip betreft verdient mijn huidige vriendenkring een oorkonde. Wat ik jou ook toewens.. mooie metafoor, vooral een goede! Met die zwemlessen.. ik ben van de metaforen maar had deze nog niet eerder gezien en vind hem steengoed! Ik heb er zelfs vandaag nog over geblogt.. ik wens je alle sterkte en kracht toe want luister: jij gaat hier uit komen! Hoe lang de grot ook lijkt. Hij is niet oneindig. Kijk terug en dat is je kracht.. sterkte de komende tijd!
13-07-2017 17:47
13-07-2017 17:47 • Reageer
Namaste-Kay
Ik lever ook nog dagelijks die strijd. Hoewel ik je gevoel op een ding moet terecht wijzen; je laat je geliefden het hardst in de steek als je niet voor jezelf zorgt. Veel sterkte en moed!
24-06-2017 10:59
24-06-2017 10:59 • Reageer
Kim.Heijermans
Knap dat je het durft te delen. Dat is natuurlijk ook een stapje dichter bij je 'genezing'. Het is ook goed dat er zo meer zicht op komt wat het is, want ik hoor veel mensen veel te snel met die woorden gooien. Ook studenten die dan gewoon domweg wat examenstress hebben en na de examens gewoon weer volop gaan feesten. Of werknemers die drie dagen in de solden opeens een 'burn-out' hebben en twee weken later (na de solden) is er weer helemaal niets aan de hand...
19-06-2017 00:56
19-06-2017 00:56 • Reageer
MarijkeToscana
Als ik jouw verhaal zo lees, denk ik gelijk aan zelf-compassie, wat al enorm zou helpen. Heb er pas een boek over gekocht bij Amazon. Even opzoeken. Geloof dat het e-book goedkoper is dan het gewone boek. De titel is gewoon Zelf-compassie en het is van Kristin Neff.
18-06-2017 08:22
18-06-2017 08:22 • Reageer
Bloggerda
Ik heb je gedeeld hoor.
17-06-2017 22:59
17-06-2017 22:59 • Reageer
Bloggerda
Wat goed zeg. Pas goed op jezelf hoor. Ik heb 3 jaar in een ernstige burn-out gezeten en er blijvende schade aan mijn hersenen aan overgehouden. Mijn blog: Opgebrand ; heb ik erover geschreven.
17-06-2017 22:58
17-06-2017 22:58 • Reageer