×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Zoveel meegemaakt

Zoveel meegemaakt


Het valt me op dat sommige mensen maar moeilijk om kunnen gaan met het leven. Ik bedoel, iedereen heeft wel iets of meerdere dingen in zijn of haar leven meegemaakt dat niet zo fijn was. Oke, bij de een is het wat heftiger dan bij de ander maar toch. Ben ik dan zo beknopt in mijn denken?

Ik snap best dat mensen dingen moeten verwerken en dat daar tijd voor nodig is maar hoeveel tijd dan? Ik zal verder geen namen noemen maar ik zit dus met het volgende:

Er is een persoon die ik al heel lang ken. Ze heeft als kind een slechte jeugd gehad, en uit haar verhalen bedoel ik dus ook echt slecht. Maar het probleem waar ik mee zit is dat ze alles in haar leven betrekt op haar jeugd. Ze is inmiddels 33 en moeder van 3 kinderen. Ze heeft een lieve man en een goede baan. Toch kan ze het niet opbrengen om positief in het leven te staan.

Als ik haar vertel dat ze een geweldig leven heeft nu en eigenlijk niets heeft om over te klagen dan wordt ze boos op me omdat zij vindt dat dit niet zo is, en dat komt door haar verleden.

Ik begrijp hier echt helemaal niets van. Ligt het nou echt aan mij?
Hans van Gemert
De invloed die gebeurtenissen uit je jeugd op je kunnen hebben moet je niet onderschatten. Je kunt daar echt nog vele jaren last van ondervinden. Maar áls dat zo is, dan heb je keuzes. Ofwel je gaat op de oude voet voort en verklaart alles wat je overkomt door de dingen van vroeger. Ofwel je zoekt hulp, zodat je je kunt bevrijden van belemmerende banden uit het verleden. Bijvoorbeeld via een huisarts, psycholoog, e.d. Maar dan moet je er zelf dus wel iets aan willen doen.
31-01-2017 11:57
31-01-2017 11:57 • Reageer
johan_jongedijk
Nee dat ligt echt aan jet verleden van haar dat speelt haar nog flink parten
31-01-2017 11:31
31-01-2017 11:31 • Reageer
Karin van der Straaten
Sommige dingen kun je niet begrijpen als jezelf dat trauma niet hebt opgelopen. Het doet zo extreem veel met je, dat zij dus niet emer kan voelen zoals jij juist hierdoor. Hopelijk zoekt ze minimaal alternatief trauma begeleiding , zodat haar gezin niet eht 2 e slachtoffer van haar jeugd zal worden
31-01-2017 10:50
31-01-2017 10:50 • Reageer