Blind typen testje.. jaren na diploma haal ik ..


Naar aanleiding van een topic dat ik net lees van iemand anders met daarin iets over het aantal aanslagen per minuut bij blind typen, heb ik zojuist een testje gedaan. Ik was namelijk benieuwd, met hoeveel aanslagen per minuut ik inmiddels blind kan typen. Ik weet dat dit snel is, maar hoe snel? Ik zal het je zo vertellen..

Eerst even een leuke duik terug in de tijd. Ik begon na de MAVO aan een opleiding management assistente op een MBO opleiding. Niet omdat ik dat perse wilde worden hoor, nee ik was toen behoorlijk onwetend over wat ik kon met welke opleiding. En achteraf gezien vind ik dat school nogal faalde om me daarin te begeleiden. Ik vond namelijk zoveel dingen leuk, en ik haalde goede cijfers, leerde makkelijk, dus ik had echt wel een betere keus kunnen maken met wat betere begeleiding. Maar goed, dat is nu eenmaal zo.

Terug naar het verhaal: Ik vond het in begin best leuk op de opleiding, het was dichtbij huis ook en bijna alle meiden van de vorige opleiding zaten daar op school. Dus veel bekenden. En ik was vroeger nogal onzeker, dus zomaar zelf in mijn eentje een opleiding ergens beginnen zonder "backup" dat durfde ik echt niet toen.

Ik kreeg wel even een reality check toen we aan de computer cursussen van de opleiding begonnen. Ik was een van de 2 personen die echt niet blind kon typen. De meesten hadden zelfs al eens deze diploma gehaald op school, ik had niet eens een computer thuis staan toen. Dat kon mijn moeder niet betalen, zo breed hadden wij het niet. Dat voelde best wel vervelend op school, uiteraard snapte ik best dat zij hier ook niks aan kon doen.

Als een van de weinigen bleef ik nogal lang bezig voor ik het onder de knie had dat typevaardigheid. Wat een ellende was dat programma zeg. Als ik eraan terug denk hoor ik dat ding nog piepen als ik een foutje maakte. Dat geluid, aarghh.. kreeg altijd de neiging dat ding het raam uit te gooien :) En omdat ik het dus thuis moest oefenen, anders ging ik niet halen lol, maar geen computer had, moest ik het bij mijn vriend oefenen. Zat ik daar thuis, als hij nog op school was of moest werken, met zijn moeder in mijn nek hijgend hoe het ging.

Op zich toch niet zo erg zul je denken, nou ik zal je vertellen zijn moeder was alcoholiste, dus die was ten tijde van de kantooruren altijd straalbezopen, om zo weer nuchter te kunnen zijn als de rest thuis kwam. En dat gelal in je nek als je je moet focussen op een of ander shit programma die je sowieso al haat, dat is echt erg lastig!

Maar ondanks het gelal, en de moordneigingen naar het betreffende programmaatje heb ik het gehaald, ik haalde de benodigde (ik meen) 220 aanslagen per minuut. En zo ontving ik mijn typevaardigheidsdiploma. Jippie! Achteraf blij mee, want al snel hadden we wel een computer, en heb ik er veel plezier van gehad hoor!

Zojuist deed ik even 2x een testje online via deze link Typevaardigheidstestje om te zien of hij de tweede keer gelijk was. En dat was het geval (slechts 1 tikje verschil). Ik behaal nu anno Juni 2017 inmiddels dit resultaat:

446 aanslagen per minuut en 100 % was foutloos. :)

Hoe zit het met jouw typevaardigheid? Kun je blind typen? Heb je ook zulke gruwelijke herinneringen aan het leren van blind typen als ik heb ? :) En hoe is de status nu een x-aantal jaar nadat je je typevaardigheidspapiertje hebt gehaald?