DIY : #Visualiseer je doelen door middel van een vision board!

DIY : #Visualiseer je doelen door middel van een vision board!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Er was eens een boek genaamd " The Secret " ik las die destijds omdat er zoveel over gesproken werd. Ik werd nieuwsgierig naar wat het boek dan in zou houden. Een vriendin had het er ook al over, dus ik ging overstag, ik leende in de eerste instantie het boek in de bibliotheek. Mijn eerste indruk was, jeetje wat een saai boek, ik kwam er niet doorheen eerst. Het las niet fijn weg, totaal niet mijn ding vermoedde ik toen ..

Maar goed, zette me er overheen, las door, en hoewel ik het herhalen wel beu werd, pikte ik er toch ook wat van op. Zoals bijvoorbeeld het maken van een vision board. om zo je doelen makkelijker te visualiseren. Want volgens het principe van "the secret" zou deze manier van visualiseren en het voelen dat je die doelen al hebt bereikt ervoor zorgen dat je het waarmaakt. Het boek vond ik nogal zweverig omschreven, maar de boodschap was wel duidelijk.

Ik vond het vision board maken wel een leuke opdracht, aangezien ik graag creatief bezig ben. Dus hop, ik aan de knip en plak en knutsel .. Ik kocht een groot stuk harder karton van 60 bij 80 cm ongeveer en hierop zou ik alles wat ik tegenkwam in bladen gaan plakken en een mooie collage maken. 

Ik begon met verzamelen van plaatjes en foto's die uitbeeldden wat ik wilde ontvangen door te visualiseren. En daarna ging ik letters uitknippen en woorden. Leuke kleurtjes erbij en al snel kwam er een leuk geheel. Mijn eerste vision board bestond vooral uit meubels, een auto, kindjes want die had ik toen nog niet. Maar ook had ik 2 sollicitaties lopen bij bedrijven waar ik wilde werken. Ik kreeg die dag een telefoontje van een de twee om 2 dagen later op gesprek te komen. En een half uur later ontving ik van het tweede bedrijf een telefoontje of ik een uur later bij hen kon komen. Dus ik besloot in Word een contract op te stellen bij het bedrijf wat mijn voorkeur betrof. Met daarin de basis info die in een arbeidscontract staan. Deze plakte ik ook op mijn vision board. Enkele uren later was ik tevreden, en hing dit op een plek waar ik er continue langs zou lopen.

Elke keer als ik er langs liep, was ik me bewust van de dingen die erop stonden en voelde elke keer beter dat dit mij toe zou gaan komen. Hoe het boek het precies omschrijft weet ik niet meer, maar ik begon me echt te visualiseren dat deze dingen/spullen/kinderen al in mijn leven waren. 

Het eerste dat ik voltooid werd, was de baan. Ik ging op gesprek bij het eerste bedrijf, en kon zelfs meteen het contract tekenen. Dit was het bedrijf van mijn voorkeur, en deze stond ook op mijn zelfgemaakte contract! Ik besloot niet af te wachten tot het tweede gesprek (want je kent het wel, vaak word er eerst gezegd er zijn nog 5 gesprekken dus je hoort in de loop van volgende week van ons) en meteen te tekenen. Het tweede bedrijf belde ik netjes af, deze was nogal pissig, want ik was al de derde die afbelde voor de sollicitatie.. Ik voelde meteen door dit gesprek ik heb de goede keus gemaakt door te tekenen.

Ik heb langere tijd met veel plezier daar gewerkt, en in de jaren erna was ik minder bezig met dit vision board.

Hieronder zie je een voorbeeld van een DIY Vision planner ipv een VisionBoard. Ook leuk als voorbeeld:

Maar toen ik deze blog van de week begon te schrijven, en mij weer doelen aan het stellen ben, besloot ik direct: Ik ga deze week ergens weer beginnen aan een vision board. Ik heb wat tegenslagen, maar zit ook in een goede vibe qua schrijven (een van mijn doelen die ik voor ogen heb is het schrijven van een boek) dus ik ga die energie voort proberen te zetten.

Want het is al vaker gebleken dat als een ding goed gaat, het volgende ook lekker loopt, enz enz. (andersom is het ook vaak gebleken dat alles als een kaartenhuis in elkaar zakt de wet van Murphy ofzo is dat meen ik?)

Hieronder zie je een voorbeeldje van die wet:

Ik had een propje in mijn hand, wilde deze vanaf de bank op het aanrecht gooien, in het afvalbakje. Ik dacht: "Als hij maar niet in mijn koffie beland" And so he did! 

Ik had moeten denken: "Het propje beland in het afvalbakje" Law of attraction ;) Ook als je er NIET voor zet en het voor je ziet of voelt dat het zo is (in mijn geval dus het propje dat ik al zag landen in mijn koffie tijdens die gedachte) dan krijg je waar je om vraagt .. Vond het te leuk om niet te delen.

Positief resultaatje mag ook genoemd worden: Ik zag voor me hoe deze blog op de hoofdpagina stond, en binnen 5 minuten was het zo :) Weer een succesje geboekt! 

Heb jij weleens een vision board gemaakt? En boekte je succes? En heb je het boek The Secret weleens gelezen en dit toegepast? Hoe ging dat? Wil je deze delen laat dan een reactie achter :)

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goh, grappig. Deze kende ik nog niet en dan zo uitgebreid! Het principe van "the magic refrigerator" oftewel "De magische koelkast" kende ik wel.
Je droom in beeld; een huis, een auto en daar dan een foto van op je koelkast met koelkastmagneetjes. Dit werkt dan onbewust op je in. Maar dan blijft het een droom. Zet er een datum bij en het wordt een doel waar je onbewust naar toe werkt. Dit heb ik ook een tijdje, maar dan getekend op mijn whiteboard.
Leuke bijdrage, dank je!
| 21:56 |
Ik heb al wel een droombord,ook 1 met doelen voor een bepaalde tijd
| 09:26 |
Leuk, heb je een foto?
| 09:28 |
Die stond op pc maar gecrasht
| 09:40 |
Hmmm misschien toch s tijd voor maken
| 11:31 |
:-)
| 11:36 |
Okay ik ga me er aan wagen lijkt me best leuk en vooral ook grappig en positief stimulerend lol
| 21:20 |
Dat sowieso geef maar seintje als ik je bijdrage erbij mag zetten :-)
| 22:18 |
Zal ik doen ;)))
| 22:25 |
Wat een mooie inspirerende blog. Ja ik ken het boek The Secret en heb de film gezien. Ik geloof 100 % in deze methode. Ik heb hetzelf ook ervaren. Dingen visualiseren en echt kunnen voelen dat ze er eigenlijk al ZIJN. Ellis en ik hebben laats ook zon board gemaakt. Wat je aandacht geeft groeit en je kunt als het ware de dingen wensen die je in je leven wil als ware uitnodigen . D.m.v. dit board heb je het mooi en overzichtelijk en kun je het later dat kan weken maanden jaren zijn mooi terig kijken of je dromen wensen uit zijn gekomen.
| 22:42 |
Ja mooi is dat he! Ik heb zelf inmiddels enkele dingen voor mijn board verzameld. Hopelijk kan ik hem volgende week echt maken :-)
| 18:33 |
De rijkdom van de Low of attraction van Esther en Jerry Hicks is ook een Super boek. is voor mijn veel duidelijker dan the secret
| 20:52 |
ga ik even onthouden! Niet dat ik hier een nl of engels boek ga vinden vrees ik maar online kom je ook een eind :) heb nog een leuke toevoeging van hoe het dus andersom ook werkt, net meegemaakt.. foto gemaakt zal het posten straks met telefoon ..erg grappig!
| 21:00 |
Ik heb het boek gelezen ( ooit uitgeleend en nooit meer terug gekregen, maar nu via story tel gedownload. ) ik ga deze week mn visionboard maken. ooit wel gedaan, maar niet goed toegepast.
| 19:39 |
doe ik zeker!
| 19:44 |
Leuk!!
| 19:45 |
Wat leuk!! Ik ga t ook doen!
| 19:33 |
Yes.... ik kan inderdaad bevestigen dat het werkt! Maar je er toe zetten om het te doen en het vast te houden er aan te blijven denken vind ik best lastig. Goed idee om er inderdaad maar weer eens een te gaan maken!
| 18:43 |
:-) begin jij vast???
| 18:46 |
In mijn hoofd ben ik al bezig ;)
| 18:54 |
Hahaha mooi!
| 18:58 |
Geloof dat ik het boek een keer gedownload heb. Kon er niet goed mee uit de voeten. Ben er als ik me niet vergis via Open Circles mee in aanraking gekomen. Zo'n vision board heb ik vroeger wel eens gemaakt. Zou er nu wel weer een willen maken om mezelf te motiveren. Wilde toen weg uit de grote stad, dat is me ook gelukt, maar wil nu terug naar een kleinere stad...
| 14:54 |
Wat houd je tegen ik had ook lange tijd niets meer gemaakt maar handen jeuken ook :-)
| 15:10 |
wanneer is de jouwe klaar? dan maak ik er ook een en we posten hem op dezelfde dag. ik heb die oude ook nog ergens liggen, die kan er dan gelijk bij...
| 15:15 |
Ik heb mijn oude niet meer want die is in nl achtergebleven.. geen idee ik moet eerst op zoek naar materiaal is hier iets lastiger maar hou je wel op hoogte :-)
| 15:24 |
zijn er bij jou in de buurt geen oude tijdschriften of catalogussen van reisbureaus en winkels met mooie spullen te vinden?
| 15:28 |
Geen idee hier in spanje krijg ook geen reclame hier lol in nl.had ik zat materiaal.. maar zal eens neuzen zit alweer even in mn hoofd nl
| 15:32 |
Dan ga je lekker een dagje op stap om materiaal te verzamelen. Op het oud papier vind je soms mooie plaatjes. Of je maakt foto's. Ik ga ermee beginnen. Past mooi in mijn geluksblog :-)
| 16:11 |
Veel plezier :-)
| 16:59 |
Toeval? Kom net paar folders tegen onderweg tijdens wandelingetje haha
| 18:47 |
Je hebt er ook een documentaire van, die maakte mij een stuk enthousiaster dan het boek.
| 18:44 |
The secret heb ik gemist,
maar je blog vind ik leuk.
| 14:27 |
Dank je wel ! Het is ook echt een boek waar ik bijna niet doorheen kwam zoals je al kon lezen.. Maar er is ook een verfilming van zou die dan eerder aanraden voor de nieuwsgierigen.. :) (ook saai en monotoon, maar goed het heeft bij mij wel gewerkt dus )
| 14:28 |
Ik werd er reuze enthousiast van....stukker beter dan het boek....het werkboek vond ik wel best leuk.
| 18:45 |
Mood boards ken ik wel, deze nog niet. Het is het proberen waard. Op naar het betere knip- en plakwerk! Nu nog aan "bladen" met veel plaatjes zien te komen ;-) Ik heb namelijk geen abonnementen op tijdschriften en ook nog eens een ja/nee sticker op mijn brievenbus.
| 14:18 |
Haha ja toch, en het betere knip en plakwerk kan je zowaar van alles opleveren. En het is nog leuk ook! Maar ik heb dat dus ook niet meer momenteel.. Dus ik moet ook even bedenken hoe ik die dingen erop ga knallen.. Vroeger had ik allemaal weekbladen liggen. Maar folders misschien bij de buren ofzo?
| 14:23 |
Ik zit eens even te brainstormen met mezelf ;-) Voor als ik weer boodschappen ga doen - bij diverse winkels zoals supermarkten kun je vaak wel gratis folders of tijdschriften krijgen. Ook in het locale krantje (die krijg ik nog wel) staan af en toe plaatjes die ook bruikbaar kunnen zijn.
| 14:58 |
Zeker weten! Ook veel uit gehaald zou zeker kijken of idd gratis folders tijdschriften
| 15:09 |
Leuke uitdaging!
| 11:36 |
Mmmm ik geloof niet zo in de secret, maar absoluut een bijzonder verhaal en een visionbord maken is altijd leuk.
| 14:08 |
Dat mag natuurlijk, ik ben ook niet zo fanatiek als ze in het boek zijn, maar zoals je leest toch zit er een kern van waarheid in voor mij is dat wel bewezen :) En zeker is dat altijd leuk, lekker creatief !
| 14:12 |
Het werkt toch echt....
| 18:46 |
Ken het. Erg leuke blog. Gedeeld hoor.;-)
| 13:23 |
Dank je wel :) Even een leuke edit doen lol..
| 13:26 |

×

Yoors


exit_to_app Inloggen