Frisse lentebries in je voorbibs


Heerlijk genoten van de luizenmoeder

Ik was vorig jaar al meteen fan van de luizenmoeder op npo, net als velen met mij denk ik. Hoewel het soms wat overdreven is, is het tegelijkertijd erg herkenbaar voor veel ouders wat men ter sprake brengt in de serie. Toen vorige week seizoen twee van start ging, zat ik aan de buis gekluisterd om de eerste aflevering te bekijken. We hebben heerlijk gelachen, en dat was deze week niet anders.

Winterzon

1

Velen met mij zullen blij zijn dat de zon zich weer wat vaker laat zien. Zelf woon ik in Hongarije, en hier is het erg koud geweest de afgelopen periode, wat voor mij zorgde voor flink wat ongemak. Tijdens koude dagen speelt namelijk mijn rugblessure op, en kan ik soms slecht uit de voeten. Gelukkig hebben we al een aantal mooie zonnige dagen achter de rug, die ervoor zorgen dat ik niet zo happy en vooral niet zo productief ben. Ik kan mijn bed niet uit, en doe maar 50% op een dag van wat ik gepland heb en graag gedaan wil hebben. En nu is daar die heerlijke winterzon, die ervoor zorgt dat ik zin heb vroeg mijn bed uit te komen, alle ramen open te gooien en zon op te snuiven.

Rokjesdagen en happy mensen

Zodra de zon meer aanwezig is worden de nodige rokjes ook weer uit de kast getrokken. Veel mensen zijn vrolijker als de lente zich aandient, en net als ik productiever. Het is helaas nog wat te koud om zonder een jas de deur uit te gaan, maar als ik buiten een sigaret opsteek, sta ik nu heerlijk in een t shirt met daarover een poncho in het zonnetje de vitamine D op te snuiven. Ik denk dat velen makkelijker verliefde gevoelens krijgen als het lekker weer is, omdat men over het algemeen meer vrolijke en happy mensen om zich heen ziet.

Juf Ank heeft last van een frisse lentebries in haar voorbibs

Wie vorig jaar de Luizenmoeder heeft gekeken, herinnert zich vast nog wel dat juf Ank sprak over een piemelmuis en een voorbibs. Ik was het al bijna vergeten, tot ze in de uitzending van gisteren sprak over een frisse lentebries in haar voorbibs, ik kwam persoonlijk niet meer bij. Ik vind het geweldig geacteerd, en kan niets anders dan zeggen dat ik het een hilarische serie vind. De uitspraken blijven goed hangen, en ik verwacht de komende tijd (net als tijdens seizoen 1) een hoop van deze uitspraken tegen te komen online.

Lentebries en opgeruimd hoofd

Hier is ook een frisse lentebries door het huis gewaaid (misschien ook wel door de voorbibs haha, wie zal het zeggen). Ik ben een stuk productiever, en langzaam aan zie ik steeds vaker aan het eind van de dag, dat ik een stuk productiever geweest ben dan ik gepland had. And I'm loving it! Ik kan ook weer een beetje genieten van Budapest, dat er tijdens zonnige dagen ineens een stuk gezelliger uit ziet vergeleken met onguur en koud weer. Laat die lente maar van start gaan, ik kijk ernaar uit!

Kijk jij de luizenmoeder?

En heb jij ook "last" van een frisse lentebries? Of heb jij de winter nog in je bol momenteel? Ik lees het graag in de comments...