×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Dankzij Happy Hours flink #Besparen op de #Energierekening!


Ongewenste post

Vorige week gingen wij bij onze energiemaatschappij iets doorgeven. We kregen namelijk nog zoveel post van de vorige bewoners, waarvan enkele dreigend leken. En het laatste dat we willen is afgesloten worden van energie, dus hop even daarheen naar kantoor inclusief de overbodige post.

De dame in kwestie aan de balie sprak gelukkig Engels, aangezien ons Spaans nog wat tegenvalt om een dergelijk gesprek te voeren. Ze vertelde ons maak je geen zorgen, dit hoeven jullie echt niet te betalen. Geen zorgen, er gaat niks gebeuren. Ok, probleem getackeld mooi! 

Volgende kwestie waar we voor kwamen was de factuur

Toen we ons hier aanmelden vertelden zij ons dat we per 2 maanden een factuur moesten betalen. Waar ik al niet te blij mee was vanaf het begin, want dat vind ik onoverzichtelijk, als het een bedrag van 30 euro is per 2 maanden prima. Maar voor de energie, liever per maand. Maar dat kon niet zei ze.  Gevolg, een tijd terug ontvingen we ineens niet ons geld per maand, maar soms per 3 weken, dan 2 weken enz.. en die rekening kon ik niet missen toen. Teruggeboekt, en die moest dan deze maand betaalt worden, wat ook gedaan is. Echter wilde ik toch proberen of er maandelijks kon worden geïncasseerd. Zeker nu het inkomen wat lager is geworden. En warempel, dit kon, even wat tikwerk voor de kantoordame en wij waren blij dat dit was gelukt.

Daarna vertelde de mevrouw iets totaal onverwachts, namelijk dat we 2 uur per dag mochten uitkiezen. Wij keken elkaar een beetje vragend aan, hoezo 2 uur per dag uitkiezen? Waarvoor dan? Ze moest even nadenken hoe dit uit te leggen in het Engels, en vertelde toen dat we 2 uur gratis stroom per dag kregen.

Happy Hours : elke dag gratis 2 uur energie!?

We dachten eerst dat we haar niet goed begrepen, tot ze de folder onder onze neus duwde, we mochten kiezen OF 2 uur per dag gratis stroom OF 1 dag per week de GEHELE dag gratis stroom. Serieus? Wow, Spaanse energiebedrijven zijn cool ;-) We overlegden snel (voelden ons wat gehaast) welke uren het moesten worden en voor we het wisten had ze het uitgedraaid, het was geregeld vanaf nu kregen we 2 uur per dag #GRATIS #ENERGIE .. Hoe verzinnen ze het? Al snel beseften we, shit die uren zijn niet zo handig, onze meest energie vretende bron in huis is de kookplaat. Beter doen we die 2 gratis uren tijdens de tijden dat we vaak koken. Maar geen paniek, dit kon online gewoon gewijzigd worden.

Ik besloot dat dit het moment was dat we heel bewust met onze energie om zouden gaan. Ik wilde namelijk weten, scheelt dit echt heel veel, indien ik bepaalde dingen zoveel als mogelijk in die 2 uur doe, en verder probeer dit te vermijden? Ik hou van resultaten zien, zwart op wit! Dus ik besloot dit bij te gaan houden, en de volgende energierekening zou hopelijk antwoorden bieden. 

Na een dag besefte ik me ineens, shit, is dit wel in de haak? Sufferd dat je bent, hoezo controleer je dit niet, niks is voor niks in deze wereld! Ook niet hier in Spanje! Enigszins belazerd voelde ik me direct nadat ik op de rekening dacht te zien dat ons stroomtarief voor deze actie 0,09 per kwh was, en nu buiten de Happy Hours naar 0,14 kwh was gegaan. Verdomme, zie je wel, nooit tekenen zomaar.. hoe dom kun je zijn!

Verhaal halen, en zien of we er onderuit konden komen

Vriend is terug naar kantoor geweest, en wat bleek? Wij snappen gewoon geen bal van die Spaanse energierekening! Bleek dat je 2 bedragen op moest tellen om op het bedrag per KWH te komen, en dat was exact het bedrag dat in ons nieuwe contract stond. Oh, hij voelde zich erg stom, maar ik ben ontzettend blij! Want besparen, daar word ik echt heel blij van! 

Foutje bedankt!

We wisten eigenlijk al wel dat we niks van onze rekening snapten, toen de vrouw op kantoor ons aanwees dat wij lang niet zoveel verbruikten als wat we aan voorschot betalen elke keer. En daar werd ik al helemaal happy van, want dat betekende dat we bij verhuizing of aan het eind van het jaar (ik moet nog even zien hoe dat werkt hier) geld TERUG krijgen, en dat is immers ook een spaarpot! Ik ben nu dus klaar om bij te houden hoeveel wij bespaard hebben straks op onze nieuwe rekening, die ook nog eens lekker maandelijks komt, ipv elke 2 maanden.

Bewust energie gebruiken

Om optimaal te gaan besparen hebben we  bekeken wat onze grootste energievreters in huis zijn. Onze kookplaat en de boiler hebben het hoogste wattage in elk geval. De wasmachine valt mee. Maar ik kan in de 2 uur Happy Hours precies 1 wasronde draaien. Dus, indien mogelijk draai ik die toch op dat moment, om optimaal te besparen.

De kookplaat is de grootste energievreter, nou gaat het niet enkel om koken wat we elke dag doen, maar ik zet bijvoorbeeld ook 2 x op een dag koffie om hier ijskoffie van te maken. Daarvoor heb ik de kookplaat nodig, want wij gebruiken een percolator hier. Dus mijn koffie zet ik mooi tijdens de gratis uurtjes ...

Ik ga de komende tijd proberen nog bewuster energie te verbruiken en uiteraard zal ik de resultaten laten weten, zodra ik hier inzicht in heb !

De eerste energierekening is ontvangen


Intussen hebben we de eerste nieuwe factuur sinds ons bezoek aan het kantoor ontvangen. Deze was helaas nog wel voor 2 maanden. Maar dat is natuurlijk niet zo heel gek als je halverwege een maand maandelijkse facturen aanvraagt. Wat wel opviel is dat de factuur qua voorschot 20 euro lager was. Dus dat scheelt al 10 euro voorschot per maand. En we zagen dat het verbruik nog lager lag dan voorheen. Dit geeft niet een precies beeld natuurlijk, omdat we pas vanaf 10 juli dit hebben gewijzigd. Ik ga proberen eerdaags even in te loggen en hopelijk kan ik dan inzicht krijgen in de factuur. 

We zijn in elk geval wel heel bewust energie aan het verbruiken 

We denken wel dat de uren inderdaad wat vroeger moeten om optimaal te besparen op koken. Het lukt 6 van de 7 dagen om tijdens de Happy Hours dagelijkse dingen te doen die veel stroom verbruiken. Soms kan ik niet anders dan daarbuiten wat doen, maar alles wat we dus wel in die uren doen aan was draaien, telefoons/laptop opladen en koffie zetten bijvoorbeeld, dat scheelt weer. Dochter gaat ook altijd in bad in die uren. Vaak probeer ik zelf ook te douchen in die periode (als de boiler tenminste meewerkt) en de afwas waar ik veel warm water voor nodig heb en dus steeds de boiler gebruik gebeurt nu ook in die uren. De boiler bleek de 2e grootste energieverbruiker namelijk.


Hebben jullie weleens zoiets, zonder dat je hier voor kwam kado gehad van je energiemaatschappij? Ik vond het toen ik het liet bezinken echt logischer dat ik zwaar erin getuind was, en mezelf in de vingers had gesneden, ipv dat dit echt waar was. Ik ben dus echt aangenaam verrast door deze gang van zaken! En kan niet wachten tot ik de daadwerkelijke resultaten kan zien.

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts