×

Yoors


Inloggen
×

YoorsMijn laatste keer .. in Spanje

Mijn laatste keer .. in Spanje


In deze blog neem ik jullie mee met mijn 'Laatste keren ' dat ik bepaalde dingen moet doen of ga doen in Spanje. Omdat we over enkele weken vertrekken naar Hongarije .. 


De laatste keer naar dokter van de uitkerende ziektewet instantie

Vandaag had ik een laatste keer bezoek bij de ziektewet instantie (vergelijkbaar UWV in Nederland) waar ik helaas al een tijd kom vanwege mijn rug blessure die ik opliep na een flinke val...  Heel fijn dat het bestaat, na mijn ontslag bij het bedrijf waar ik werkte toen ik de val maakte, kwam ik er gelukkig achter dat deze instantie 70% uitkeert als ik me daar meld, zolang ik het ziektewet document heb van de dokter (genaamd Baja). Een fijn gevoel, zo kwam er niet meteen en hoop stress op ons af want ik kon zelf nog niet alles in mijn eentje runnen, ik had echt nog veel pijn toen de werkgever mijn contract beëindigde. (M.a.w. als mijn vriend toen buiten de deur zou zijn gaan werken had ik echt een dik probleem met verzorgen van die dame). 

De bezoekjes bij deze uitkerende instantie verliepen eigenlijk altijd soepel. Het enige nadeel was (nu weet ik intussen hoe ik daar enig zins omheen kan) de wachttijden. Meestal zat het daar vol met minimaal 40 wachtenden, en kostte het me standaard daar 1,5 a 2 uur wachten en dan het bezoek dokter.. plus nog minimaal heen en terug lopen en bussen 1 uur totaal. Ik ging dus meestal alleen, want dat wachten is niet aan dochter besteed, lol. Ook het contact met mijn contactpersoon verliep soepel per mail, ik gebruikte gewoon google translate, en dat verliep prima. Vandaag heb ik de beste man voor het eerst aan de balie gezien, heb deze week met hem mail-contact gehad, en toen hij mij aanmeldde in het systeem zei hij meteen wij hebben mail-contact haha. (mijn naam is uiteraard niet Spaans dus opvallend voor hem). Leuk het vriendelijke gezicht bij de mails nog even te hebben gezien. 

Hier werkt het zo, dat je naar die dokter gaat, die geeft je daarna een nieuwe afspraak mee. En dan ga je daarna naar je eigen huisarts, die schrijft dan weer een nieuwe Baja uit, die mail je weer naar de uitkerende instantie. En soms moet je tussen 2 afspraken bij hun in wel 3x naar die huisarts omdat die man dan niet meedenkt . Dat heb ik soms wel als heel vervelend ervaren, maar dat is voor een andere laatste keer volgende week (dan staat de afspraak daar). Ik heb nu dus een nieuw papiertje gehad voor een langere periode dan we hier nog zijn. Zolang de vliegtickets niet in mijn handen liggen, ga ik nog geen definitieve datum doorgeven namelijk. Dus ik zal voor de zekerheid nog 1x  naar mijn huisarts hiervoor moeten volgende week. Om die laatste week nog te ontvangen. Want dan woon ik immers nog hier.. Maar dit hoofdstuk bij de instantie is nu klaar, tenminste het bezoeken ervan. 

Geen bezoekjes meer die me standaard een halve dag kosten. Dank je wel uitkerende instantie, dat jullie er waren al die tijd. Zonder jullie had ik echt een probleem gehad, en dit heeft het wat dragelijker gemaakt. Ik ben dankbaar dat ik hier gebruik van heb mogen maken.  Geen enkele keer hebben ze me het daar moeilijk gemaakt, maar altijd serieus geluisterd en meegeleefd met me. Daar ben ik dankbaar voor, en kan in mijn ogen het UWV wat van leren. Ik zal zodra ik echt definitief weet wanneer we vliegen, de man ook hartelijk bedanken waar ik vaak mee mailde. Deze man heeft altijd meegedacht als de Baja weer eens de maand voorbij ging (dus 5 weken Baja ipv maand, waardoor betaling pas na 5 weken zou komen wat dus lastig is met je rekeningen) . Elke keer heeft hij me geholpen door vast een deel te storten. Fijn, dat soort mensen!

De een na laatste zondag hier in dit huis

Niet een laatste maar een na laatste keer.. gewoon omdat ik aardig wat dingen heb gedaan voor onze emigratie dit weekend. Er zijn aardig wat spullen weer doorgespit en enkele kastjes echt helemaal leeg. Dus die kan ik afstrepen.. Morgen daarentegen heb ik echt een laatste keer doktersbezoek. Dit moet om nog betaalt te kunnen krijgen van de uitkerende ziektewet instantie, ik ben tenslotte nog niet weg uit Spanje, en het benodigde documentje met dokters handtekening is 25 augustus verlopen, dus ik zal morgen een nieuwe moeten halen. Overigens kijk ik hier nooit naar uit, en vind ik het lastig, dokter heeft nogal regelmatig een humeur namelijk.. Ach ja het is echt de laatste keer... Nog tot woensdag wachten tot we onze tickets (zoals beloofd) en het nieuwe contract met aangepaste datum ontvangen. Morgen meer!

De laatste keer huisarts 

Woop woop ik hoef niet meer naar de dokter. Vandaag ging soepeler dan alle andere keren dat ik voor het zogenaamde "baja"document me meldde. Hij draaide het al uit bij binnenkomst. Hoefde niet eens mijn stukje tekst erbij te nemen.. En ik hoefde enkel om de pijnstilling te vragen zodat ik toch een doosje nog heb als we hier gaan. Geen centje pijn deze laatste keer.. wat prettig! 

De laatste keer tandarts in Spanje

Nou had ik pas 1 bezoekje hier aan de tandarts gebracht hoor, don't get me wrong :)  Ik kreeg namelijk last van een kies die besloot kapot te gaan en een tijdje later werd het gat groter en groter. En dat ging zeer doen, uiteraard. Nu ben ik na een eerdere tandtreksessie bij een kaakchirurg in NL niet een hele grote fan van dit soort ingrepen, maar ja ik dacht er moet wel wat gebeuren. Afijn, ik werd aan de antibiotica gezet destijds, en de pijn ging weg. Ook had ik eigenlijk niet het geld om nu die behandeling te betalen destijds, dus ik stelde het maar uit. Tot ik gisteren echt pijn kreeg.. Ik moest vandaag naar de tandarts, vanavond was het zover hij ging eruit..

Ik werd goed gerust gesteld en die meiden zijn stuk voor stuk schatten, echt totaal anders dan de gemiddelde local hier! De verdoving werd gezet en dat viel zelfs nog meer mee dan in Nederland, al ben ik persoonlijk niet bang voor de verdoving, fijn is anders, vaak zit er toch wel minimaal 1 venijnige prik bij lol. 

De verdoving werd getest en werkte prima, geen centje pijn.. toen kon het echte werk beginnen. Nou ze draaide en draaide en dan weer die kant en die kant, tot ik op den duur dacht shit als ze maar niet grof materiaal moet gaan pakken haha, maar toen voelde ik ineens een beweging en dacht hij breekt zo lol, maar hop 10 seconde later had ze hem in haar hand. Dit was by far het meest positieve en minst stressvolle en pijnloze tandarts bezoek ooit. Dus dank je wel Spanje! Dat ik dat nog even hier heb mogen meemaken op de valreep haha.


De laatste donderdag in Spanje

De laatste woensdag in dit huis was gisteren, want we gaan dinsdag al weg hier. Dus eigenlijk hebben we de laatste dinsdag ook achter de rug, omdat we al vroeg gaan. Vandaag is de laatste donderdag in dit huis EN in Spanje. Want volgende week donderdag om deze tijd zijn we al op de plaats van bestemming! 

Vriend heeft alle kastjes van binnen vannacht voor de laatste keer schoongemaakt.. die kon weer niet slapen, en de woonkamer/keuken/badkamer hadden een ware metamorfose ondergaan toen ik vanmorgen binnen wandelde. Alles rook naar schoonmaakmiddel en hij had zoveel werk verricht. Wat fijn wakker worden :) Enkel de koelkast en vriezer moeten nog een beurt krijgen, en uiteraard wat we nog vies maken een doekje lol maar dat spreekt voor zich :) 

De laatste vrijdag en het laatste weekend in Spanje

Tijd voor een update van deze blog. Gisteren erg druk geweest met koffers indelen en zien wat er nog weg kan. Ook wat onzekerheid betreffende of we nu wel of niet al zijn ingecheckt nu we de boarding passes hebben, maar dat zal maandag denk ik blijken (bedrijf heeft tickets besteld, dus wij kunnen niet inloggen en het controleren en dat frustreert me lol). Vriend had op een gegeven moment genoeg gehoord over de vlucht en we zullen het wel zien. Ik maak me intussen druk of het wel allemaal past en of de gewichten niet boven de grens uit gaan steken, want dat schijnt nogal wat te kosten ...

Verder heb ik slecht geslapen, maar niet zo slecht als vriend, die slechts een paar uur pas heeft liggen ronken en nu even gauw naast de dame is gekropen terwijl ik binnen dit tik. De gemeente vond het nodig om al vanaf half 7 oid onwijze herrie te maken met een schrobwagen maar vooral de bladblazer maakte een takke herrie. Geloof dat ze nu eindelijk gekapt zijn (gelukkig). Niet fijn wakker worden die herrie. 

Het laatste saaie weekend in Spanje gaat nu beginnen, want hoewel we in NL vaak naar het weekend toe leefden, is dat in Spanje anders. Op zaterdag middag om 14 uur ongeveer sluiten de winkels en supermarkten, op een enkele grote super na, zie je het zaterdag middag langzaam uitsterven. Hier in onze plaats is in de middag nog een enkel tapa bar open en in de avond ook nog, maar op zondag zijn de meesten ook dicht hier. Het is dan net een spookstad op sommige momenten. Vol wielrenners die een drankje doen in de bar die wel open is, en de rest leeg.. Voor zaterdag middag moet ik dus besluiten wat te halen aan boodschappen, en dit is net wat anders deze keer. Want wil niet onwijs veel spullen overhouden volgende week dus vooraf echt proberen te bedenken wat we eten. Sonde van het geld anders. Ik denk er nog even over na :) 

Mijn laatste keer bij de Spaanse groenteboer 

Zojuist besefte ik me dat dit de laatste keer is dat ik bij de Spaanse groenteboer een flinke watermeloen koop. Voor het schokkende bedrag van ongeveer 2,00 heb ik een grote meloen meegenomen. Vandaag kan het nog en komt hij nog wel op. Dat gaat er prima in hier namelijk. Maandag ga ik niks meer halen, of erg minimaal want alles wat overblijft moet dan de kliko in.

Ik ga het niet missen het in de rij staan bij de gemiddelde super hier, net nog een aanvaring gehad, de mensen hier zijn ontzettend asociaal wat betreft in de rij bij de kassa. Vooral dat oud volk (wat normaal prima voor mag als ze even netjes beleefd vragen of als ik zie dat ze slecht ter been zijn oid, dont get me wrong!) is echt niet te filmen zo aso. En ze doen ALLEMAAL alsof ze gek zijn, ik ben dat zo spuugzat. Kortom ik begin wat ergernissen op te bouwen vooral nu we bijna gaan.

Waarschijnlijk was het ook de laatste keer dat die vriendelijke jongeman die lijkt dakloos te zijn ivm altijd dezelfde kleding, bij de super staat te zwaaien en groeten naar ons en de kleine dame. Voel me vaak schuldig dat ik hem niks geef, maar zojuist hebben we dan toch wat kunnen geven. We hebben de mega shopper tas af kunnen vullen tot de rand toe en daar zaten een stel skates in van vriend. Deze pakte hij dankbaar uit de tas. Mooi, komen die in elk geval goed terecht het is hem gegund. Het ga je goed jongeman, hopelijk komen er ook voor jou betere tijden. Mocht je er maandag weer staan kom ik je overtollige boodschappen brengen ;)

Het allerlaatste weekend in Spanje

Aan alles komt een eind, zo ook aan de saaie weekenden hier. Hoe levendig het door de weeks is hier op het drukke plein waar we wonen, hoe rustig het (tenzij een evenement gaande is) in het weekend is. We zijn altijd blij als het weer maandag is eigenlijk. Dit is ook een verdrietige dag, de laatste dag met ons maatje onze kater. Die ga ik ontzettend missen, vandaag toch wat tranen om gelaten.. Het is een ontzettende lieve knuffelkont, en wij hadden natuurlijk niet voorzien dat we zouden gaan emigreren weer, en al helemaal niet op deze korte termijn, dus hij kan niet mee dat is niet haalbaar nu. Er zal wel goed voor hem worden gezorgd, dat is een geruststelling, maar het is nooit leuk om afscheid te nemen. 

Nog 2 nachtjes dan is het zo ver, het huis begint aardig leeg en kaal te raken intussen.. morgen zal het helemaal raar zijn als de spullen die we niet meenemen weg gaan, dan word het makkelijk door het huis vliegen met veger en dweil :)

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden