×

Yoors


Inloggen
×

YoorsNieuwe #Sneakers al kapot na 2 dagen, ga jij op je strepen staan?

Nieuwe #Sneakers al kapot na 2 dagen, ga jij op je strepen staan?


Enkele dagen terug vond ik ze dan eindelijk, schoenen voor die dame van ons. Want die sandalen met sokken dat ging echt niet meer. Maar ja, je moet wel even wat vinden voor je ze kunt inruilen voor wat beters, en daar zat het probleem. Dag 1 in het winkelcentrum in België zag ik ze staan, enkele meters verderop, te schattige sneakers. Ik dacht dat ze vast erg duur zouden zijn, dus besloot ze eerst voorbij te lopen. De volgende dag toch de prijs bekeken, en het viel mee. Bovendien was ik nog steeds niks beters tegengekomen, en er werd intussen volop regen voorspeld. Ik besloot ze de dag erna dus te gaan kopen, indien ze haar maat zouden hebben natuurlijk.

Ik dacht dat ze iets te groot waren, maar de verkoopster pakte het zooltje eruit en liet zien dat ze prima zaten qua maat, en ze anders te strak zouden worden en snel te klein zouden zijn. Mooi, dan kan ze er hopelijk toch eventjes mee vooruit. Ze waren te schattig, en ik besloot dat ze mee gingen. Ook al waren ze wat duurder dan we tot op heden uit hadden gegeven, het gaat wel om de voeten van ons meisje, en sandaaltjes zijn nu eenmaal wat minder duur dan sneakers.

Dochter was helemaal trots als iemand zei dat ze mooie schoenen aan had, dan begon ze te glunderen! Ik wist dus, dit was een goede keus :) Papa vond ze ook te schattig, dus iedereen tevreden.

Dochter heeft er niet mee buiten gelopen, enkel in de buggy gezeten naar de winkels toe, en binnen wat stappen gezet. Ik trek zelf ook meestal meteen de schoenen uit binnen, dus dat wil zij ook meestal. Er was dus echt amper op gelopen. Vriend komt de dag erna thuis, en zegt hey dat sterretje zit los. Er zitten namelijk op de klittenband sterretjes, die de schoen wel afmaken vind ik persoonlijk.

Ik baalde al meteen, en dacht heb ik weer, koop ik een keer schoenen voor iets meer dan de bedoeling is, zijn ze ook nog meteen kapot. Verdorie, vriend vond ook dat ik er mee terug moest gaan. Ik had gisteren echter de bon niet bij, dus ben vandaag terug gegaan.

Ik leg het probleem uit, en de ene verkoopster kijkt waarna het sterretje nog een klein stukje verder afrolt, ik snap dat ze moet kijken, maar benoem wel dat hij nu wat verder rolt. Dan heb ik het in elk geval wel gezegd. Ze zegt dit moet gelijmd worden, het zit erop geplakt. Ik zeg dat ik daar niet blij mee ben aangezien het schoenen van 2 dagen oud betreft, die mijn kind niet eens buiten aan heeft gehad. Ze zegt we kunnen enkel naar de schoenmaker laten lijmen, en geen nieuwe meegeven.

Intussen staat er nog een andere verkoopster bij omdat ik best wel boos werd, omdat ik haar houding niet helemaal netjes en beleefd vond. Zij kijkt nogmaals en laat haar collega die er net bijstaat zien wat het probleem is, waarna ze net wat harder aan het flapje trekt en het sterretje zelfs scheurt in het hoekje.

Ik zeg haar dat ze hem nu helemaal kapot heeft gemaakt en het nu zeker niet meer netjes te maken is, en dat ik hier niet mee akkoord ga. Ik kwam met slechts een klein los hoekje, en zij heeft hem tot 2x toe nog verder kapot gemaakt. Ik vind dus nu helemaal dat ze ze om moeten ruilen. Ik confronteer haar zeker 10x met het feit dat zij hem scheurt, en tot de laatste keer aan toe kijkt ze me niet aan, kijkt ze of op zij of naar haar collega of de schoen als ik dit zeg. Ik weet hierdoor ook meteen dat dit in combinatie met de woorden: dit heb ik niet gedaan ik keek alleen zo, en het was al gescheurd, betekent dat zij heel goed weet dat zij dit heeft gedaan. Dat is gewoon lichaamstaal aflezen.

Ik besluit, wij komen niet verder, ik zeg haar dat ik haar naam ga noteren. En een klachtenformulier wens, zodat ik het hoofdkantoor kan inlichten over deze situatie. Ze zegt dat is geen probleem en lijkt dit te gaan pakken. Dan besluit ze ineens naar achter te lopen en iemand te gaan bellen. Ik blijf achter met haar collega die zich best ongemakkelijk voelt, die ik intussen uitleg dat ik boos ben omdat ik het niet netjes vind dat zij ontkent het sterretje gescheurd te hebben. Dat iedereen fouten maakt, en ik begrijp dat zij even moet kijken, maar dan ook zo netjes moet zijn toe te geven dat zij hem scheurt en de schade groter maakte.

Ik leg haar hierbij ook nog even uit dat haar lichaamstaal verraad dat zij liegt, simpelweg omdat ze tot de laatste maal wegkijkt en mij niet aan kijkt als ze uitspreekt dat heb ik niet gedaan. Dat is gewoon psychologie, punt. En wijs haar er even op dat zij mij toch ook gewoon het hele gesprek in mijn ogen aankijkt :)

De vrouw komt terug met haar telefoon en zegt dat de grote bazin aan de lijn hangt, die wil graag even met me spreken. Top, ik leg haar alles uit en vertel dat ik begrijp dat ze moest kijken maar ik niet vind dat ze daarna moet ontkennen dat ze de schade groter heeft gemaakt. En dat ik nu al helemaal niet afgescheept wens te worden met een reparatie die je zeker blijft zien.

De vrouw is een stuk schappelijker dan de andere dame in de winkel, en vertelt me dat ze graag even bij de schoenmaker laten kijken of het wel te repareren is zonder dat je het ziet. Zo niet krijg ik andere schoenen. Prima, ik leg haar wel uit dat ik geen lijmresten wil zien, en die scheur ook niet meer zichtbaar dient te zijn. Daar gaat ze mee akkoord.

Dit vertel ik daarna nogmaals tegen de vrouw in de winkel, om het zeker helder te hebben. En dat ik dan mijn dochter wel even een uurtje zonder schoenen door het winkelcentrum meeneem in de buggy. Een dik half uur later kom ik terug, en krijgt de jongere winkelmedewerkster (waar ik geen woorden mee had) de taak mij te laten zien wat het is geworden, ze kwam met 2 paar aanlopen, dus ik wist al genoeg . Het was uiteraard ontzettend lelijk gemaakt.

Ik kreeg nieuwe, maar wel met voorwaarde dat als er wederom wat los zou komen ik niet terug mocht komen hiervoor. Daar ging ik mee akkoord.

Wat zou jij doen in deze situatie? Zou je ook op je strepen staan? Ik vind het echt vooral heel onbeschoft dat ze gewoon keihard liegt over het feit dat ze hem verder scheurde.

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden