×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
#Revalideren : De Kennismaking Fysiotherapeute

#Revalideren : De Kennismaking Fysiotherapeute


Ik neem jullie graag mee in mijn revalidatie proces naar aanleiding van mijn rug-blessure. Indien je wil weten hoe ik daaraan ben gekomen, en in de ziektewet belandde? Lees dan even deze blog.

Sinds 1 week geleden ben ik gestart met revalideren. Het werd tijd ook hoor, want mijn ongelukje is gebeurd in Oktober 2016, dus we zijn 9 maanden verder! Kort is er dit gebeurd: Ik ben toen het regende dat het goot en dus vrij glad was bij het portiek waar we toen woonde van de boven zo 5 treden naar beneden gevallen. Op mijn rug welteverstaan. Eerst dacht ik nog wel dat het mee zou vallen, al verrekte ik van de pijn en rolden de tranen bij elke beweging over mijn wangen. Lang verhaal kort: ziektewet, eerst gewoon pijnstilling, later nog meer pijnstilling, toen een x-ray, nog meer pijnstilling, later MRI met diagnose (maand later pas !) secundaire osteo-artrose. Dat is dus artrose die ontstaat na een trauma zoals in mijn geval dus de uitglijder.

Er werd na deze uitslag een afspraak gemaakt bij de revalidatie arts op het ziekenhuis waar ik 3 hele maanden op moest wachten! Om daar vervolgens 20 minuten binnen te zijn en te horen je moet fysiotherapie en kunt pijnstilling pakken indien nodig, en je kunt een band laten aanmeten voor je onderrug. Ik was intussen begin van het jaar al mijn baan verloren omdat ze het niet meer zagen zitten af te wachten wanneer ik terug zou komen, maar gelukkig is er in Spanje wel een soort UWV die dan 70% betaalt. Dus toen ik daarachter kwam was de stress een stuk minder.. want destijds was ik EN niet in staat te werken, maar ook trok ik het niet om hele dagen dochter alleen te verzorgen wegens de pijn. Dus zou vriend buiten de deur komen te werken, had ik echt een probleem gehad.

Intussen weet ik waar mijn grenzen liggen, en zoek ik die vooral niet op, ik probeer nog steeds wel zoveel mogelijk te lopen. We hebben immers geen auto zelf, en vermijd wanneer ik kan echt de bus. Tot zover ik kan, want over mijn grens gaan betekent vaak echt dagen afgepeigerd, het is een beetje te vergelijken met wanneer je met bekken instabiliteit over je grens gaat. Alsof er een vrachtwagen of je heen is gereden en weer terug. En dan moet je ook soms dagenlang ECHT rusten.

Maar goed intussen had ik dus een afspraak gemaakt bij een fysio vlakbij (lees 1min verderop) kwam daar aan, allemaal prima, kom overmorgen maar langs op die tijd. En toen ontving ik het telefoontje wat ik niet echt begreep. Van de fysiotherapeute op het dokterscentrum, dat ik de dag na mijn afspraak daarheen moest voor fysiotherapie. Ik probeerde uit te leggen dat ik al een afspraak had, bij een ander. En we kwamen er niet uit samen. Ik ging die middag meteen daar aan de balie, waar ik een zeer onvriendelijke dame trof die me als een stuk vuil behandelde, hierdoor begon ik al van slag te raken. Fysio boven bleek al dicht. Verdorie en nu? Morgen maar gewoon naar mijn afspraak, daar spraken ze immers WEL Engels, dan vraag ik wel wat te doen.

Wat bleek nu, de instantie die mij betaalt is bijna dezelfde qua naam als de prive verzekeringen die men afsluit als je geen sociale zorgverzekering hier hebt (Seguridad Social). Dus ik moest inderdaad naar het centrum toe. Ik had de dag daarna een afspraak bij de dokter voor het ziektedocument dat je steeds moet halen voor de betaling (genaamd Baja) dus leek me verstandig dan maar met google translate te vragen wat ik moest doen. Ik kon immers niks met de balie muts en ook niet bellen want daar kwamen we niet uit samen. Na de afspraak ging ik naar de fysio om vervolgens echt totaal vol onbegrip behandeld te worden. En dit na alles wat hiervoor dus al was voorgevallen, ik was op dat moment zo boos, ik bespaar verder de details, maar het zat me heel hoog.

Zij gaf me een briefje mee dat ik morgen moest komen, en dan de hele maand 5 dagen per week. En ik dacht shit hoe moet dat als vriend weg moet, dan zit ik met dochter lief. Het word gewoon geacht dat je het maar regelt, maar goed we vinden wel een manier met zijn dingen om die te verzetten dan. Dit moest onderhand gebeuren dat revalideren. Maar waar ik echt mee in de maag zat, was de houding van die fysiotherapeute. Ik wilde niet elke dag met een dergelijke shit gevoel binnen en naar buiten lopen. Ze was echt heel onbeschoft namelijk toen ik me daar meldde. Ik had al zat andere zaken waar ik me druk om maakte die ik momenteel slecht kon hebben, dus dit moest ik tackelen.

Haar timing had gewoon echt niet slechter gekund, ik maakte me druk over van alles en nog wat die dag, en had dit niet zien aankomen. Dus kwam in tranen thuis van deze kennismaking. Vriend besloot dat ik haar morgen moest laten lezen in het Spaans (vertaalt met Google Translate) dat het me niet lekker zit, en ik dit graag opgehelderd wil hebben. Dat ik die dag van het mislukte telefoontje gewoon netjes daar heb gestaan, maar ik niet werd geholpen door de balie dame, en zij ook geen enkele moeite heeft gedaan me terug te bellen met iemand die wel Engels spreekt. Terwijl ik wel een poging heb gedaan om met haar in contact te komen. En daarbij ook even uit te leggen dat ik mijn best doe om Spaans te begrijpen en dingen te vertellen in het Spaans, maar dat dat niet lukt aan de telefoon als ze zo snel praat. Of ze aub wat rustiger kan praten. Zodat ik haar dan wel kan begrijpen. Ook heb ik haar uitgelegd dat ik niet voor mijn lol naar Spanje ben gekomen, anders had ik wel vooraf de taal geleerd. Ik was heel boos, dus heb het pas vlak voor ik erheen ging getypt, zodat ik niet meer zo boos was en mijn woorden netjes kon kiezen.

Met succes overigens, ze las het rustig, ik zag haar gezicht al kalmeren, want zij was overduidelijk gefrustreerd dat ik niet begreep wat ze zei en de taal bariere aanwezig was. Wat ik dus ook lastig vind altijd, maar ik doe wel mijn stinkende best het te snappen en pak desnoods de vertaler erbij. Ik kies er ook niet voor in de ziektewet te komen met een dergelijke rugblessure. En vanaf die eerste les was ze ontzettend vriendelijk, wanneer we elkaar even niet snapten kwam ze het met "handen en voeten" laten zien, deed moeite, net zoals ik dat ook deed. En ik kwam met een opgelucht gevoel weer thuis.

Blij dat ik dit had gedaan en ik het voor elkaar had gekregen dit te typen zonder al te boos te zijn, maar had ik dit niet gedaan waren we wellicht beiden net zo gefrustreerd geweest. Ik wist gewoon niet waarom ik daarheen moest, mij is verteld door de ziektewet dokter je kunt gewoon in je woonplaats naar EEN fysio gaan, dat bleek dus even anders. Had ze me dit zo uitgelegd wist ik dat dat telefoontje eraan kwam ;) en was ik voorbereid.

Intussen heb ik 6 dagen fysio achter de rug en zal in een nieuwe blog vertellen hoe het is verlopen tot heden.

#Revalidatie: De eerste 6 dagen #Fysiotherapie

Hier kun je lezen hoe mijn eerste 6 dagen fysio zijn verlopen

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 
DvdVelden Blog
Succes, je kunt het!
24-07-2017 20:29
24-07-2017 20:29 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Thanks :)
24-07-2017 20:54
24-07-2017 20:54 • Reageer
Hans van Gemert
Wat heerlijk dat dan tegenwoordig er zoiets als Google Translate bestaat, dat scheelt een enorme bak gefrustreerde ellende...
22-07-2017 18:32
22-07-2017 18:32 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Absolutely!
22-07-2017 18:47
22-07-2017 18:47 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
Hehe wat een onderneming is herstellen he..we krijgen veel te leren over onszelf ook zo heb ik 2 kleine hondjes thuis en niemand die er op akn apssen en er werd gezegd, revalideren incl opname..tja...gaan we kijken w at wel kan blij dat hier geen taalbarrière is, wens ej sterkte dus
22-07-2017 14:49
22-07-2017 14:49 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja geen taalbarriere zou fijner zijn... dan kun je ook wat makkelijker dingen vragen. Ik kan het nu ook wel met de google app, maar er is toch een drempel voor kleinere vragen waar ik dan nieuwsgierig naar ben bijv... Moet haast zeggen "gelukkig" heeft vriend nog geen werk gevonden, anders had ik dus niet kunnen revalideren, want ja een meisje van 1 en een paar maanden ga je niet bij een vreemde zetten zomaar eventjes in een vreemd land. (zeker niet na ons verleden in NL vertrouw ik mensen mijn kind niet zomaar toe ) Maar ben wel benieuwd naar hoe het gaat als ik er nog 6 dagen op heb zitten. Ben bezig met de vervolg blog hoe de eerste 6 zijn gegaan. en dat was niet niks. en kan me niet voorstellen dat ze nu zeggen hierna ok dit was het doeg.. ?
22-07-2017 14:54
22-07-2017 14:54 • 1 reactie • Reageer
Albert van den Berg
Blij dat het opgelost is, blijven proberen te communiceren, hoe moeilijk soms ook. Hopelijk snel herstel.
21-07-2017 20:21
21-07-2017 20:21 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ja heb weinig keus en qua commucatie is het hier wel.goed uitgepakt in elk geval..
21-07-2017 20:44
21-07-2017 20:44 • Reageer
Ellie B
Heel veel sterkte
21-07-2017 20:18
21-07-2017 20:18 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Dank je ;)
21-07-2017 20:38
21-07-2017 20:38 • Reageer
Ellie B
Sterker nog fysio help niet bij dit soort klachten
21-07-2017 20:17
21-07-2017 20:17 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Ik doe wat me opgedragen word anders betalen ze niet :s probeer vanavond de blog.af te maken over deze week..
21-07-2017 20:38
21-07-2017 20:38 • 1 reactie • Reageer
_PetitCorbeau_
En helpt het?
21-07-2017 16:36
21-07-2017 16:36 • 1 reactie • Reageer
LivingThaGoodLife
Vond hem te lang worden dus de eerste week zal ik in een nieuwe blog omschrijven :-)
21-07-2017 16:47
21-07-2017 16:47 • Reageer