×

Yoors


exit_to_app Inloggen

240
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Stress verlagen door meditatie

Stress verlagen door meditatie


Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn vriend die vanmorgen harde bewijzen liet zien dat zijn stresslevel echt flink is gedaald sinds hij dagelijks mediteert. Hij kan dit meten in een app op de telefoon. Dit had ik zelf ook al weleens gedaan, maar bij mij stond hij sowieso meestal hoog. Ik ben nogal een stresskip van mezelf (ja het is de waarheid).

Dat mediteren vond ik allemaal maar wat zweverig om eerlijk te zijn, maar goed, aangezien ik ook weer wil focussen op visualiseren door middel van bijv een visionboard, en daar echt wel de rust voor moet nemen om dat goed te doen in mijn hoofd, dacht ik weet je wat, ik ga het maar eens proberen.

Vele lachsessies later (als vriend er wel goed in zat, sorry!) omdat ik het gewoon ongemakkelijk vond dat gezweef, toch me maar een keer ingezet om echt tot rust te komen. En zowaar lukte het, mijn vriend zag het ook meteen aan mijn gezicht. Dus ik was om, dit moest ik toch maar dagelijks gaan doen, want het visualiseren lukte best goed eigenlijk. Ok, eerlijk is eerlijk niet alles was kraakhelder maar het begin is er! De volgende dag lukt het wat minder, ik visualiseerde wel zoals de man in de app me opdroeg (een app voor mediteren) maar ik had zo erge hoofdpijn. Het heeft echt uren aangehouden. Daar word ik vanzelf onrustig en gestressed van, zeker als er teveel herrie is :)

Maar goed dat schijnt toch een goed teken te zijn dat ik een soort van spierpijn heb in mijn hersenen. Ok, voor een goed doel hoofdpijn dan maar he... De dag erna nog ergere hoofdpijn en lukte het dacht ik minder goed, tot vandaag toch vanaf het moment van wakker worden mijn dag verliep zoals ik dat had voorgesteld gisteren in mijn visualisatie! De dingen die ik me had voorgesteld en graag wilde zijn zo gelopen. Hoppa succesje law of attraction om aan mijn lijstje toe te voegen :)

Nu is mijn vriend zo lief om de dame die heel erg onrustig is door kiespijn mee naar buiten te nemen, zodat ik even rust heb. En heb ik in mijn eentje kunnen mediteren net, zonder enkele afleiding. En daarna proef op de som mijn stresslevel gemeten. En waarempel, die is heel laag, daarstraks nog ontzettend hoog! Ik ga dit dus eens proberen bij te houden. Ik ben nog niet gevorderd in dit hele gedoe, maar ik merk wel aan meerdere dingen dat het me goed doet, wanneer het me goed lukt te mediteren, en ik verwacht er veel baat bij te gaan hebben.

Vanmorgen ook de dag begonnen met mediteren toen de dame nog lag te slapen.

Mediteren jullie? Wat zijn jullie voordelen hiervan sinds jullie zijn gestart?

Hieronder een paar keer de vraag gehad over welke app we hiervoor hebben gebruikt/gebruiken, dus als je dit ook wil weten, scroll even naar de reacties van Kymaticus daar vertelt hij zijn bevinding hierover..

Welkom bij mijn blog!

 

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden


 




candy
Naar mijn mening zou meditatie standaard aangeleerd moeten worden
20-08-2017 22:42
20-08-2017 22:42
Mieke Van Liefde
Mijn ervaring is dat er van alles op je pad komt als je echt diep zit. Het Universum grijpt dan spiritueel in, ook al was je tevoren een spirituele leek. Mediteren hoort daar bij. Ik mediteer nu vaak. Ik bid ook heel vaak. Dat werkt enorm om tot rust te komen bij mij.
21-07-2017 19:42
21-07-2017 19:42
FrugalistaMel
Wij mediteren hier thuis ook regelmatig en zelf met de kids, is enorm relaxerend. Na het mediteren kunnen we allen ook beter relativeren...
24-05-2017 20:57
24-05-2017 20:57
LivingThaGoodLife
Dit is de reactie van kymaticus hieronder : Wat ik naast " omvana " ook een fijne vind is de " OM meditatie" . Zijn gewoon een stel monniken die OM roepen in een grot. Er prettig om op te focussen en daarmee te visualiseren.
23-05-2017 13:37
23-05-2017 13:37
Vicky
Ik heb stress door me dingen aan te trekken Hoe noemt de app als ik vragen mag? Wil.het proberen
23-05-2017 13:36
23-05-2017 13:36
Ries van Meerten
https://atlantis-centrum.com/in-je-kracht-online-ondersteuning-begeleiding-aarden/
23-05-2017 08:35
23-05-2017 08:35
Ries van Meerten
Ik mediteer al 16 jaar geef zelf ook meditaties, na een paar jaar een stil en rustig hoofd, begonnen tijdens een burn out, meditatie heeft me alles gebracht, maar weet wel alleen meditatie is niet genoeg, dat geld eigenlijk voor alles wat je doet, je leven een draai geven, anders gaan leven, voor jezelf kiezen. als je iets doet en je rent gewoon door dan werkt het niet, wat ik vaak hoor is dat is niks voor mij, of als ze 2 / 3 x geweest zijn nee dat is het niet, deze mensen en de meeste mensen zijn zo willen een kant en klare oplossing nou die bestaat echt niet, meditatie is elke dag beoefenen bewust, geen muziek of leuk verhaaltje want dat leid je af, dan vlucht je weg. het kost dus veel tijd om resultaat te krijgen maar ja de stress heb je ook jarenlang opgebouwd en dan moet het binnen een dag weg zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!! p.s de wet van de aantrekking werkt niet zeker niet op langere termijn
23-05-2017 08:33
23-05-2017 08:33
The life secrets
Mediteren moet er natuurlijk gebeuren, niet geforseerd, meditatie wilt niey zeggen dat je op de groed moet gaan zitten in een speciale posittie, bijvoorbeel o.a schilderen, lopen, (sporten )koken, wandelen, natuurbewonderen ezv... Dat zijn allemaal ook soorten manier van meditatie ;) je mag eiglikk niet zeggen en nu gaat ik medeteren, laat maar natuurlikk komen.. Wanneer je nood aan hebt in een bepaalde situatie. :)
22-05-2017 23:42
22-05-2017 23:42
Bodycoach
Ik weet hoe goed het is, maar neem er geen tijd voor.
22-05-2017 18:43
22-05-2017 18:43
_PetitCorbeau_
Ik heb het nog nooit gedaan. Heb jij tips om ermee te beginnen?
22-05-2017 18:02
22-05-2017 18:02