Stress verlagen door meditatie

Stress verlagen door meditatie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van mijn vriend die vanmorgen harde bewijzen liet zien dat zijn stresslevel echt flink is gedaald sinds hij dagelijks mediteert. Hij kan dit meten in een app op de telefoon. Dit had ik zelf ook al weleens gedaan, maar bij mij stond hij sowieso meestal hoog. Ik ben nogal een stresskip van mezelf (ja het is de waarheid).

Dat mediteren vond ik allemaal maar wat zweverig om eerlijk te zijn, maar goed, aangezien ik ook weer wil focussen op visualiseren door middel van bijv een visionboard, en daar echt wel de rust voor moet nemen om dat goed te doen in mijn hoofd, dacht ik weet je wat, ik ga het maar eens proberen.

Vele lachsessies later (als vriend er wel goed in zat, sorry!) omdat ik het gewoon ongemakkelijk vond dat gezweef, toch me maar een keer ingezet om echt tot rust te komen. En zowaar lukte het, mijn vriend zag het ook meteen aan mijn gezicht. Dus ik was om, dit moest ik toch maar dagelijks gaan doen, want het visualiseren lukte best goed eigenlijk. Ok, eerlijk is eerlijk niet alles was kraakhelder maar het begin is er! De volgende dag lukt het wat minder, ik visualiseerde wel zoals de man in de app me opdroeg (een app voor mediteren) maar ik had zo erge hoofdpijn. Het heeft echt uren aangehouden. Daar word ik vanzelf onrustig en gestressed van, zeker als er teveel herrie is :)

Maar goed dat schijnt toch een goed teken te zijn dat ik een soort van spierpijn heb in mijn hersenen. Ok, voor een goed doel hoofdpijn dan maar he... De dag erna nog ergere hoofdpijn en lukte het dacht ik minder goed, tot vandaag toch vanaf het moment van wakker worden mijn dag verliep zoals ik dat had voorgesteld gisteren in mijn visualisatie! De dingen die ik me had voorgesteld en graag wilde zijn zo gelopen. Hoppa succesje law of attraction om aan mijn lijstje toe te voegen :)

Nu is mijn vriend zo lief om de dame die heel erg onrustig is door kiespijn mee naar buiten te nemen, zodat ik even rust heb. En heb ik in mijn eentje kunnen mediteren net, zonder enkele afleiding. En daarna proef op de som mijn stresslevel gemeten. En waarempel, die is heel laag, daarstraks nog ontzettend hoog! Ik ga dit dus eens proberen bij te houden. Ik ben nog niet gevorderd in dit hele gedoe, maar ik merk wel aan meerdere dingen dat het me goed doet, wanneer het me goed lukt te mediteren, en ik verwacht er veel baat bij te gaan hebben.

Vanmorgen ook de dag begonnen met mediteren toen de dame nog lag te slapen.

Mediteren jullie? Wat zijn jullie voordelen hiervan sinds jullie zijn gestart?

Hieronder een paar keer de vraag gehad over welke app we hiervoor hebben gebruikt/gebruiken, dus als je dit ook wil weten, scroll even naar de reacties van Kymaticus daar vertelt hij zijn bevinding hierover..

Welkom bij mijn blog!

 

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden


 Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Naar mijn mening zou meditatie standaard aangeleerd moeten worden
| 22:42 |
Ja ik ben het ermee eens, ik moet mezelf er weer eens toe zetten. Bij mij neemt stress de overhand momenteel.. Het is ook niet niks, en zulke veranderingen (hoe leuk ik ze vind) kunnen mij echt tijdelijk doen exploderen qua emoties.. dus mediteren zou echt goed zijn .. hopelijk kan ik mezelf er morgen weer eens toe verzetten.. thanks voor de reminder door deze reactie :D
| 22:45 |
Het is een sein van het universum zeker ;-)
| 22:47 |
zou zomaar kunnen! ik ga proberen mezelf te dwingen tijd te maken morgen.. is ook beter om dan te dealen met zielig dochtertje lol ... zul je altijd zien, kort de tijd en dan kindje ziekjes.. dat laat zich niet plannen he.. dus ik moet nodig een woessaaaahhhh ohhhhhmmm sessie :D
| 22:49 |
Mijn ervaring is dat er van alles op je pad komt als je echt diep zit.
Het Universum grijpt dan spiritueel in, ook al was je tevoren een spirituele leek.
Mediteren hoort daar bij.
Ik mediteer nu vaak.
Ik bid ook heel vaak.
Dat werkt enorm om tot rust te komen bij mij.
| 19:42 |
Ik kan me daar wel in vinden. Al staat het echt on hold momenteel ik ben er teveel voor van slag. Maar zou het nu wel.juist weer moeten doen.. ik kom wel.overal veren tegen voor mijn voeten haha ook zon ding van tijd tot tijd
| 19:47 |
Zoals je zelf zegt: "Je moet het nu vooral doen".
Als je geen tijd vind, doe het dan desnoods in je bed.

Die veren zijn een teken.
Waren bij mij de allereerste dingen op mijn pad.
Ik heb de mooiste verzameld.
Er komt zelfs een engelenboek
| 22:16 |
Wij mediteren hier thuis ook regelmatig en zelf met de kids, is enorm relaxerend. Na het mediteren kunnen we allen ook beter relativeren...
| 20:57 |
Leuk! Onze dochter van 14 maanden voortaan als vriend in en uitademt: PFFFFFFFFFFFFFFFFFFTTT inclusief consumptie :) haha heel grappig :)
| 16:37 |
Dit is de reactie van kymaticus hieronder : Wat ik naast " omvana " ook een fijne vind is de " OM meditatie" . Zijn gewoon een stel monniken die OM roepen in een grot. Er prettig om op te focussen en daarmee te visualiseren.
| 13:37 |
Ik heb stress door me dingen aan te trekken
Hoe noemt de app als ik vragen mag?
Wil.het proberen
| 13:36 |
ik heb de reactie hierboven gezet :) even geknipt en geplakt van Kymaticus, Die kun je in de app store opzoeken zijn gratis...
| 13:48 |
Ik vind het overigens na een dergelijke reactie erg storend dat je wel mijn blog gebruikt om reclame te maken, doe dat lekker op je eigen pagina !
| 11:18 |
Eerst zeggen dat mensen een kant en klare oplossing zoeken die niet bestaat....en daarna zelf je eigen "oplossing in tien fases" neerzetten. Hypocriet heet zoiets, toch? Sorry Ries, ik wil je niet afzoeken ofzo hoor. Maar je antwoord riep bij mij duidelijk stress op. Ik ga dus even een half uurtje mediteren, word ik vast weer wat kalmer. Lees jij de volgende keer je berichtjes even na, en bedenk je der ook even bij hoe een ander dit zou kunnen oppakken? En reclame zou ik in je eigen posts zetten, wel zo netjes. Even goede vrienden verder.
| 11:19 |
Jij maakt reclame voor een kant en klaar pakketje wat je zelf afbrand. Hypocriet noemen ze dat toch?
| 11:23 |
Ik mediteer al 16 jaar geef zelf ook meditaties, na een paar jaar een stil en rustig hoofd, begonnen tijdens een burn out, meditatie heeft me alles gebracht, maar weet wel alleen meditatie is niet genoeg, dat geld eigenlijk voor alles wat je doet, je leven een draai geven, anders gaan leven, voor jezelf kiezen.
als je iets doet en je rent gewoon door dan werkt het niet, wat ik vaak hoor is dat is niks voor mij, of als ze 2 / 3 x geweest zijn nee dat is het niet, deze mensen en de meeste mensen zijn zo willen een kant en klare oplossing nou die bestaat echt niet, meditatie is elke dag beoefenen bewust, geen muziek of leuk verhaaltje want dat leid je af, dan vlucht je weg. het kost dus veel tijd om resultaat te krijgen maar ja de stress heb je ook jarenlang opgebouwd en dan moet het binnen een dag weg zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s de wet van de aantrekking werkt niet zeker niet op langere termijn
| 08:33 |
natuurlijk is er meer nodig dan enkel meditatie, dat is logisch. Dat begrijp ik ook wel, heb al vele dingen doorgevoerd. En kan zeggen dat de nachtmerries inmiddels al even niet aanwezig zijn dus dat is mooi. Ook gestopt met roken iets langer dan een maand geleden..
| 09:24 |
Ps ik vind je (correct me if I'm wrong) nogal betuttelend reageren. Ik heb veel meer voor mijn kiezen gehad dat de gemiddelde persoon, en ben al op eigen kracht vele malen sterker geworden sinds ik uit NL ben vertrokken. En dat was de eerste stap, ons uit de situatie halen die ons kapot maakte. Rome is niet in 1 dag gebouwd, ik doe stap wat stap wat voor mij goed voelt. Ik schrijf van me af om te verwerken, ben gestopt met roken, proberen gezonder te eten (wat vaak nog niet lukt) maar meditatie heeft (met muziek!) Ervoor gezorgd dat ik in diekorte tijd al geen traumatische nachtmerries meer heb. Ik denk dat iedereen zijn eigen manier in zijn leven toepast en er geen goede manier is. Mijn vriend kan zich ook al.helemaal focussen zonder muziek mij lukt dat nog niet. Maar bijkomend voordeel is dochter word ook zen van die muziek op de achtergrond.
| 09:49 |
dat is niet mijn bedoeling hoor en hoe je het verteld alleen maar mooi
| 12:43 |
Mooi zo :)
| 12:59 |
Overigens ook niet eens met je opmerking the law of attraction werkt niet op.lange termijn. Dan doe je dus op korte termijn iets niet goed. Maar ik ga die discussie verder niet in, en focus me op wat voor mij werkt ;)
| 09:51 |
Hahaha tja over stress gesproken.
De emotie die het bij jou te weeg brengt komt anders aardig gestresst over. Ik zou wat vaker mediteren als ik jou was. Wellicht lees daarna ook wat beter, er staat namelijk dat ze/we beginnelingen zijn, en dat er meerdere wegen naar Rome zijn. Binural geluiden zijn er om je brein in een bepaalde golflengte te krijgen, en het is bewezen dat het werkt maar het heeft ook niet mijn voorkeur. OM geluiden zoals ik beschreef, is hetzelfde principe, echter dan natuurlijk geproduceerd door menselijke stembanden. Begeleide meditatie is absoluut een goed begin, want zoals je wellicht weet..... alle begin is moeilijk. En de law of attraction werkt uiteraard op de lange termijn prima, mits je hem maar genoeg op de korte termijn toepast, hetzelfde als meditatie.
| 11:14 |
Mediteren moet er natuurlijk gebeuren, niet geforseerd, meditatie wilt niey zeggen dat je op de groed moet gaan zitten in een speciale posittie, bijvoorbeel o.a schilderen, lopen, (sporten )koken, wandelen, natuurbewonderen ezv... Dat zijn allemaal ook soorten manier van meditatie ;) je mag eiglikk niet zeggen en nu gaat ik medeteren, laat maar natuurlikk komen.. Wanneer je nood aan hebt in een bepaalde situatie. :)
| 23:42 |
Vind persoonlijk de ontspanning met mediteren niet te vergelijken met ontspanning of tot rust komen door schilderen, tekenen, wandelen oid. Voelt toch compleet anders vind ik, want ja dat doe ik ook. Maar dit voegt wel echt iets toe op een ander level.
| 00:04 |
Daarom zeg ik dat meditatie verschillende manieren heeft, bij sommige helpt op deze manier en bij andere op andere manier. :) er zijn veel soorten meditaties, maar natuurlijk iedereen heeft ander mening, ervaring, eigen manier van mediteren... :)
| 18:25 |
Precies :-)
| 18:26 |
Ik ben het inderdaad wel met je eens, echter sinds ik er echt even voor ga zitten zogezegd, ik veel dieper ontspannen kan raken dan als ik iets aan het doen ben. Maar ik moet nog heel veel oefenen.
| 11:25 |
Ik weet hoe goed het is, maar neem er geen tijd voor.
| 18:43 |
Haha ja dat ken ik ook lol... hier ga ik vanaf nu echt tijd voor maken dat moet van mijzelf haha
| 19:02 |
Schijnt een veel voorkomend probleem te zijn (bij Ries ook een wel bekent fenomeen), en online lees ik er ook regelmatig over. Meditation needs dedication and commitment. Best lastig soms.
| 11:28 |
Ik heb het nog nooit gedaan. Heb jij tips om ermee te beginnen?
| 18:02 |
Ik ben ook groentje. Mijn vriend heeft apps op zijn telefoon gezet. Daar kun je dan 6 fases mediteren door gewoon te luisteren naar wat die hele saaie monotone stem zegt dat je moet doen. Ik vind dat wel helpen. Zal straks aan hem vragen. En ik zit gewoon zoals ik dat zelf fijn vind, de standaard meditatie houding trekken mijn gewrichten niet :) lol... En op onze bluetooth speaker staat gewoon een zweverig muziekje soms zetten we die alleen aan (ik net dus ook) ik kom later terug met de app naam (vriend is nog buiten met dochter)
| 18:05 |
Das geen probleem hoor! Maar ik zou het ook wel willen doen. Maar er is tegenwoordig zoveel te vinden dat ik niet weet waar te beginnen.
| 18:06 |
Ga hem vragen hoor je nog.. want er staan er meerdere op en ik weet dat hij vele niks vind :) dus kan beter even vragen.. En ze zeggen als je het slechts enkele minuten per dag doet het ook al zin heeft.. hoeft echt niet heel lang perse
| 18:09 |
Als je t over de duivel hebt :) Omvana is die met de 6 stappen in de Playstore te vinden.. Hij heeft er wel meer op staan dus, maar misschien even zien wat je hiervan vind. Ik vond die de eerste keren wel prettig zelf omdat je gewoon luistert wat die man zegt, en stap voor stap alles ontspant. En ik voel dan ook echt spiertje voor spiertje ontspannen :) Let me know wat je vind ;) Anders nog wel meer app namen voor je hoor!
| 18:12 |
Oke! Ik ga het straks als ik thuis ben eens downloaden
| 18:20 |
Deze is gratis. hij had nog tig andere namen, maar zegt ook sommige kosten geld. Ik zou eerst kijken wat je hiervan vind, want het is erg persoonlijk. Hij gebruikt er een die ik weer niks vind momenteel :)
| 18:22 |
Wat ik naast omvana ook een fijne vind is de OM meditatie. Zijn gewoon een stel monniken die OM roepen in een grot. Er prettig om op te focussen en daarmee te visualiseren.
| 18:40 |
Bedankt voor de tip
| 18:44 |
En meteen nog een.... Reiki Meditation.... te vinden op youtube
| 18:42 |
jammer dat de meeste meditaties in het engels zijn
| 18:44 |
De twee tips zijn eigenlijk enkel geluid, zodat je zelf je verhaal erbij kan visualiseren. Geleide meditatie gebruik ik enkel af en toe als ik me niet kan focussen, en is vaak wel in Engels. Wat wellicht een leuke documentaire is om je enthousiast te maken (Wel typisch Amerikaanse stijl helaas) is "the secret".
| 11:36 |
Ken ik.
| 14:58 |
Is eigen precies hetzelfde, maar dan op Amerikaanse enthousiasme uitgelegd
| 19:49 |
Ik wist niet dat er een app bestond daarvoor???!!
Ga ik direct eens zoeken.
| 18:43 |
Zat apps zoals je ziet :-)
| 19:03 |
precies. had er geen idee van
| 19:08 |
Ik zou het op prijs stellen als je de reclame ergens anders dumpt ipv mijn topic vol spamt
| 11:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen