Tik, tok, aftellen ... laatste loodjes

Tik, tok, aftellen ... laatste loodjes


De laatste zondag nacht is een feit, volgende zondag op maandag slapen we in ons eigen appartement ipv deze airbnb. Ik besef me ineens dat ik nog moet zorgen dat er een aantal items worden gekocht die we nodig hebben.

Zoals een paar handdoeken, want ja dat maakt het afdrogen na het douchen wel makkelijker. Zo ook bestek, een paar glazen en servies, en om na het afwassen af te kunnen drogen zijn een paar theedoeken ook wel handig.

Er is ook geen tv, en ik ben van plan de goedkoopste te halen dus een kleintje. Maar denk dat ik eerst even een oproep op een groep plaats op fb voor dames hier in Budapest. Wie weet scoor ik een nog betere deal.. Beetje wrang is dat onze tv in Spanje bij een vriend staat, maar het enkel zin heeft dit te versturen incl alle andere zooi ivm de kosten. Ergens denk ik het is beter daar geld in te steken en even zonder tv te doen. 

Ik ga denk ik maar eens even informeren of onze goede vriend in Spanje wil uitzoeken wat de kosten zijn. Want dan zou het zomaar eens kunnen zijn dat ook de computer van vriend hier arriveert en dat is toch wel heel erg fijn :)

Terwijl ik de puntjes op de i ga proberen te zetten qua laatste regelzaken, zit vriend bij een dokter te wachten om hopelijk nagekeken te worden op galstenen.

Afgelopen weekend heeft hij (zo vermoed ik aangezien ik ook deze aanvallen heb gehad jaren terug) galsteenkolieken gehad. En het was erg om aan te zien, die van mij duurden al lang, maar dit sloeg alles. Zoals normaal is voelt zijn hele buik gedeelte alsof je bent overreden door een truck van de spanning die erop stond. Hij bleef ook maar overgeven, en hoewel hij er enigzins bang van is, hoop ik dat ze hem goed helpen. Intussen is hij weg bij de dokter nu ik dit schrijf en krijgt hij woensdag een bloed en urine onderzoek. Ik hoop dat er wat uitkomt, zodat er verder gekeken word, en hij niet hoeft te wachten tot de volgende helse aanval. Weet hoe zeer dit doet en ik weet nog dat ik destijds zei dat ik liever 10 keizersnedes onderging dan 1 zon pijnaanval van 7 uur. En dan te bedenken dat zijn aanval vele uren langer duurde. 

Ik wens hem toe dat dit over is .. dus fingers crossed, hopelijk van de week meer duidelijkheid

Overigens zit ik nog een beetje in dubio hoe ik het moet regelen voor het overhuizen zondag. De oude huurder is er rond 14 uur uit zegt ze, maar goed je weet dat kan best iets langer zijn. Bovendien weet ik niet hoe laat wij hier weg moeten zijn, en of er uberhaupt mogelijkheid is om wat langer te blijven. Heb dat dus gevraagd aan de verhuurder nu, nog geen antwoord. Dan moeten we nog kijken of die verhuurders een geschikte tijd kunnen afspreken voor ons. Hopelijk werken ze een beetje mee. De vorige keren daar duurde het allemaal wat lang, blijven hangen en kletsen enzo, maar dochter was er intussen wel klaar mee, dus hopelijk is dat deze keer anders. Ik denk er zelfs over (indien we hier kunnen blijven tot de sleuteloverdracht) om met de kleine gewoon hier te blijven als vriend de sleutel krijgt, zodat de dame nog even kan slapen in de middag. Dat is voor haar in elk geval rustiger dan met een hoop spullen die kant op gaan.. Maar ach dit zijn de kleine puntjes op de i en komt ook vast weer goed. Desnoods betalen we een beetje bij hier voor de extra halve dag.. Dat kan natuurlijk alleen als er geen nieuwe huurders komen die dag.. 

Ik kan niet wachten tot we eindelijk daar zitten, wat zal er een last van onze schouders vallen zeg, heerlijk. Eindelijk alles afhandelen qua regelzaken. Ik zal overigens ook blij zijn als ik weer zelf mijn was kan doen, ipv de verhuurder ermee lastig te vallen.. hier zit geen wasmachine maar de verhuurders wonen op dezelde etage, en zij wast nu 2x per week al onze was .. heel lief natuurlijk, maar ben toch blij als ik het weer zelf kan doen :) Het voelt een beetje gehandicapt zo haha. 

Tik tak tok, schiet maar eens op klok :)

Update: Nou intussen groen licht voor het appartementje hier, mogen er desnoods de hele dag over doen. Was geen enkel probleem. Daarna de nieuwe verhuurders gemaild met de vraag hoe en wat zondag, om vervolgens te horen dat ze vrijdag al hebben gemaild over de notaris waar we schijnbaar as donderdag moeten verschijnen op een tijd dat niet mogelijk is met het werk. Vriend dienst gewisseld dus dan kan hij om 16.30 weg maar de afspraak zal dus een half uur later moeten. Wat ik vreemd vind is dat ook deze mensen het doodnormaal vinden om te zeggen: er moet iemand mee die hongaars en engels spreekt om te vertalen. In Spanje vond men het ook bij elk doktersbezoek (die had ik wekelijks en soms vaker) te zeggen (bij een vervangende arts) neem de volgende keer iemand mee die Spaans spreekt. Alsof niemand verder een baan heeft, en iedereen ook maar zin heeft om voor je op te komen draven elke afspraak. Bedoel hallo, dat is niet gewoon even 1,2,3 geregeld mensen!

Heb dit uitgelegd, gelukkig lijkt er na werktijd mogelijkheid zijn dat er een collega meegaat, dus dat is geregeld. Maar nu hopen dat die afspraak een half uur later kan, want ik voorzie gerust dat ze anders zeggen dat we de sleutel niet krijgen zondag. Omdat dit belangrijk is. Maar goed ik denk dan ook, mail even vooraf welke dag en tijd ons uitkomt, dan hebben we dit gedoe niet? Nog geen antwoord gehad, hopelijk heeft meneer of mevrouw de notaris nog ruimte te schuiven in de agenda ;)

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat erg dat je vriend last heeft van galstenen. Ik hoop dat ze het snel verhelpen. Ik heb het ook gehad en bij mij is de galblaas eruit gehaald. Ik hoop dat alles goed gaat met de verhuizing. Ik heb je net een prive bericht gestuurd en ook een whatsapp. X
| 12:21 |
Ja bij mij ook, hele opluchting :) vandaag hebben ze bloed geprikt en urine word nagekeken, echo is pas half februari. Hopelijk heeft ie tot die tijd nergens meer last van.. Heb prive gereageerd :)
| 12:42 |
Dat duurt erg lang februari. Ik hoop ook dat hij geen aanval meer krijgt voor februari. Ik heb gereageerd op je privé bericht. X
| 16:40 |
Ik hoop t ook voor hem want dat zijn geen leuke dingen.. ik zal straks even kijken net thuis van notaris. even eten :-)
| 19:51 |
Zo loop je toch weer tegen vanalles aan! Voel me al schuldig ook dat ik zat te zeuren over een griepje. Hopelijk knapt vriend gauw op. Wat hij lijkt te hebben is idd. geen pretje, daar heb ik al vaker van gehoord. Hopelijk mag de afspraak bij de notaris en alles er omheen wat op rolletjes lopen en dat jullie even weer rust hebben. Succes en vooral beterschap!!
| 00:56 |
Nee het is geen pretje, heb zelf ook geen galblaas meer dus ken de aanvallen brr.. Het leek wel ok te gaan op beurse buik van binnen dan, door het samentrekken.. maar hij heeft toch nog wel wat last. Morgen bloed en urine onderzoek, en dat zal verwacht ik wel enkele dagen duren voor hij uitslag heeft. Donderdag een collega kunnen vinden die meegaat (dat moest iemand die kan vertalen zuch alsof het zo gemak is allemaal) moet er nog eerder voor weg van het werk ook, zijn ze natuurlijk niet blij mee, maar goed.. als donderdag erop zit ben ik al opgelucht. De week is alweer door midden he :) zal t zeggen tegen hem :)
| 01:00 |
Maar tussendoor kan vriend gewoon naar huis en werken indien mogelijk? Fijn dat er een collega mee kan! Nee, de werkgever is misschien niet blij maar je vraagt er niet om toch? Ja, de week schiet al weer mooi op idd. :-) Succes morgen met de onderzoeken en maar vast uitkijken naar zondag!
| 01:28 |
beterschap voor je vriend en succes met de verhuizing
| 10:19 |
Komt wel goed!
| 10:08 |
Ja hoor alweer een dag voorbij en dus dichterbij moving day :-)
| 10:13 |
Hopelijk komt er snel actie
| 23:18 |
Ah balen maar het komt allemaal goed!
| 21:58 |
Het is wel een heel gedoe zeg...
| 19:46 |
welnee het is tegenwoordig soort van ingecalculeerd ofzo :)
| 20:28 |
Het komt vanzelf... :-)
| 18:54 |
ja paar keer de klok rond :-)
| 20:28 |
Allereerst nogmaals heel veel beterschap voor je vriend en ik hoop dat ze snel zekerheid hebben waarom hij die pijn heeft gehad. Ik hoop dat het geen herhaling geeft. Ik snap dat je nu in deze laatste week nog allemaal kleine dingetjes wilt/moet regelen. Je wilt tenslotte toch zo relaxed mogelijk kunnen verhuizen en alles snel op orde hebben. Ik blijf nog even meeduimen, voor je vriend en op een voorspoedige verhuizing zondag. Liefs xxx
| 18:03 |
Ja nu we rustig aan kunnen doen zondag voorzie ik daar niet zon probleem, eerder dat notaris gedoe donderdag.. rottijd met de dame maar goed het moet..
| 20:30 |
Beterschap voor Vriend en veel succes met de verhuizing!
| 17:35 |
dank je wel :)
| 20:28 |
Was je maar vast gesetteld he? Altijd zo intens een verhuizing! En wat naar van je vriend! Hopelijk snel meer duidelijkheid en een plan om hem er van te helpen.
| 16:45 |
Ja idd intens blegh.. nu moeten we schijnbaar ook ineens donderdag opdraven bij de notaris op een tijd die we niet kunnen halen en er moet een hongaars en engels sprekend persoon mee.. ze doen net of die voor t oprapen liggen ;)
| 17:49 |
Spannend. Veel succes!!
| 15:41 |
Thanks!
| 17:49 |
Heel veel beterschap voor je vriend want dat zal hij nodig hebben. Het klinkt allemaal behoorlijk heftig ... Ook succes met de aanstaande verhuizing, en dan eindelijk rust!
| 15:22 |
Ja ik zal echt blij zijn als we een week verder zijn :-) thanks!
| 17:50 |
Oei, gauw eruit die galblaas, rotding!!
En verder: na dit gelezen en getypt te hebben ben je alweer een paar minuten verder. Nog even, en dan is er rust :-)
| 13:00 |
haha minuten waarin ik in elk geval vast 2 borden, 2 glazen en 2 stuks bestek gauw bij de euroshop heb gehaald dus weer een zorg minder :-)
| 13:18 |
Heel goed!! Go go go!
| 13:20 |
Ja nu hoop ik dat er een paar ok pannen in aanbieding zijn bij aldi ofzo .. maar dat komt eerdaags wel.. is wel handig als je er op zondag intrekt dat vooraf te halen :-)
| 13:26 |
Klopt :-)
| 13:36 |
yeah laatste loodjes de week is zo weer voorbij
| 12:38 |
Ja dat verwacht ik ook..
| 13:19 |
Laatste loodjes!! Veel beterschap en vooral alvast geniet van je nieuwe appartament
| 12:31 |
Ik hoop dat mijn vriend snel duidelijkheid heefr en geholpen word want dat zijn geen fijne dingen
| 13:19 |
Beterschap voor je vriend en veel plezier in jullie nieuwe woning straks.
| 12:28 |
zal t zeggen :) net vast wat dingen gekocht bij de euroshop.. dus kan weer wat afstrepen
| 13:20 |
Fijn is dat he
| 13:49 |
ja :-) verhuizen mogen we de hele dag over doen net gehoord van deze verhuurder.. dat maakt het leven ook weer stukken makkelijker op moving day :-)
| 13:51 |
Daarom.
| 13:51 |
Ja, bij het aftellen lijkt het alsof de klok steeds langzamer gaat lopen.
Het goede nieuws: dat is niet echt zo :-)
Succes met de laatste loodjes!
| 12:22 |
Ja dat is een bekend fenomeen he. ach de tijd vliegt vast deze laatste week ;)
| 12:25 |
Lekker aftellen en focussen op de positieve dingen..Hoe ver moet je verhuizen? Fijn dat je vriend naar de dokter is gegasn!
| 12:21 |
Gelukkig is het hier de hoek om, op tram springen aantal haltes en dan 200 meter lopen naar de woning. stukken handiger dan vanuit vorige woning waar we echt 10 min moesten sjouwen voor we bij tram kwamen ;) Ja ben ook blij dat hij is gegaan alleen het is hem maar half duidelijk wat nu ..
| 12:25 |
Ah dat scheelt alvast. Uitslag van bloed/urine gaat snel dat scheelt. Was er niemand mee?
| 12:27 |
Nee is tijdens werk gegaan. hebben wel meegekeken waar hij heen kon.. wel lullig tijdens werk maar goed als je tot 18 moet werken is er niet heel veel keus..
| 13:24 |
Nou moet kunnen hoor onder werktijd
| 14:52 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden