×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Trip down memory lane: De #Club van #Sinterklaas

Trip down memory lane: De #Club van #Sinterklaas


Lieve oudste dochter en mijn enige zoon,

Rond deze periode denk ik heel veel aan enkele jaren terug, toen wij nog een gelukkig gezinnetje waren, en samen leuke tijden beleefden. Vooral de laatste keer Sinterklaas herinner ik me als de dag van gisteren. Wij gingen op een speciale zondag middag waarin de gehele bioscoop gevuld was met enkel Sinterklaas films met zijn 4-en naar de bioscoop.

Lieve dochter en ik hadden deze film al wel gezien tijdens onze wekelijkse bioscoop bezoekjes, echter was deze toch erg leuk om nogmaals te kijken, dat we besloten die nog een keer te gaan kijken met zijn 4-en. Voor mijn zoontje was het de eerste keer bioscoop, en best wel spannend hoe dat zou gaan.

We moesten erg veel moeite doen nog een plekje te vinden, want we arriveerden aan de late kant. Gelukkig kwam dat uiteindelijk goed. Hoe rustig jij zoals altijd samen met mama naar de film keek, zo onrustig was je kleinere broertje na een tijdje. Hoewel hij de film wel leuk vond, was het lastig zich te blijven concentreren op de film en werd hij luidruchtig.

Dat jaar zijn we ook nog naar de intocht gaan kijken, althans dat had nog wat voeten in de aarde, gezien het feit dat de complete route totaal anders was dan voorheen, en we nogal moesten zoeken voor we op een plek belanden waar de optocht langs kwam. Het was koud, heel koud.. en we hebben er niet veel van meegekregen helaas, omdat niet alleen wij steeds verplaatsen samen met de mensen die er ook stonden, maar ook de optocht de andere kant op ging ineens dan wij verwachten.. Jammer, want dit hebben we nooit meer over kunnen doen.. Dat gaat me aan het hart..

Gelukkig waren daar ook die lieve vrienden van ons die speciaal voor jullie, omdat ze jullie twee zulke leuke kinderen vinden, een hele berg kadootjes hadden gekocht. En zo hadden jullie een extra keer Sinterklaas uitpak middag met heel veel leuks.. Dat was ontroerend, dat ze dat voor jullie deden.

Deze periode is voor mama heel erg moeilijk, elke dag is er wel iets waar ik tranen van in mijn ogen krijg. Of ik denk terug aan de bios middag, of ik denk aan onze momenten tijdens Sinterklaas, maar vooral aan het gemis van jullie. Alles herinnert me aan jullie 2, en er gaat geen dag voorbij dat jullie niet in mijn gedachten zijn. Ik probeer me groot te houden, maar dat lukt met regelmaat niet.

Jullie kleine zusje kent Sinterklaas niet, want haar eerste Sinterklaas woonden wij in Spanje. Echter waren daar toen een paar lieve vrienden die totaal onverwacht voor jullie zusje (en ons) een zak met kadootjes en snoep uit Nederland bij ons voor de deur zetten. Geheel op Sinterklaas wijze, er werd aan de deur geklopt, niemand te zien en daar stond de zak met kadootjes en lekkers. Ik was totaal overdonderd, want ik was al vergeten dat het die dag Sinterklaas avond was. Dat kwam omdat het voor mij te moeilijk was om aan herinnert te worden, en uit zelfbescherming sloot ik me er voor af.

Toch zorgde deze totaal onverwachte wending ervoor dat wij Sinterklaas vierden. Hoewel jullie zusje dit nog niet besefte was zij heel blij met het lekkers en de kadootjes. Dit jaar is jullie zusje intussen iets groter, en zou ze het misschien een beetje beseffen. Echter wonen wij nu in Hongarije, waar Sinterklaas niet komt. En ik verwacht ook geen onverwacht geklop op de deur dit jaar.. Toch denk ik aan Sinterklaas, omdat ik erover lees hier in de blogs, en jullie zusje met regelmaat Sinterklaas filmpjes kijkt.

Ik denk aan hoe wij die liedjes samen zongen, en zou willen dat wij dit samen deden nu, en nooit meer afscheid hoefden te nemen. Jullie zijn in mijn gedachten en hart, altijd.. Vergeet dat nooit.. wat anderen ook zeggen. Denk aan die mooie herinneringen terug, net zoals wij dat doen, soms met tranen in de ogen of rollend over de wangen. Maar weet dat er een moment komt dat alles anders zal zijn, en wij geen afscheid hoeven nemen. Dat is het enige dat mij door dit verdriet heen trekt. De liefde tussen een moeder en haar kinderen is sterker dan wat dan ook, en ik hoop dat jullie in deze periode ook aan ons denken.

Ik wens jullie een hele fijne Sinterklaas liefjes, wij houden van jullie!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties