We gaan weer #Emigreren.. Hongarije, here we come!

We gaan weer #Emigreren.. Hongarije, here we come!


Zoals jullie gisteren al konden lezen in dit topic, zag het er goed uit qua solliciteren voor mijn vriend.

Vandaag stond het gesprek met een manager, en het leek al of hij soort van aangenomen was, maar dit zou dan de laatste ronde zijn. Vanmorgen werd hij gebeld door iemand van het bedrijf op de cursus locatie in België. Dit was wederom een vloeiend gesprek. De beste man vertelde dat hij niet een half jaar maar 3 weken tot max 3 maanden daar cursus zou krijgen, en eindigde ook met ik ga een positief advies sturen, dus zie je hopelijk snel hier.

Leuk bijkomend voordeel is dat het in nu in het Vlaamse deel van België bleek te gaan plaatsvinden, fijn, want ik spreek echt geen Frans haha. Ongeveer 1,5 uur later belde er weer iemand, deze keer werd er meteen geëxcuseerd voor de ingewikkelde sollicitatie procedure, al die telefoongesprekken (wat vriend allemaal super vloeiend vond gaan dus dat was grappig) maar gefeliciteerd met je aanstelling bij ons bedrijf!

Woehoe hoor ik dat nu goed?? Yeah, the job is his :) Zo ontzettend blij!!! We hebben echt uren gehad dat we constant in de lach schoten als we weg droomden bij wat er nu komen gaat... We hadden namelijk vlak voor dit telefoontje even wat filmpjes bekeken waar we dan terecht gaan komen na de cursus, dus in Hongarije.. en wauw wauw wauw.. eerlijk gezegd kan ik niet wachten! Het lijkt ons echt vele malen beter bij ons passen dan waar we nu hier in Spanje wonen. Als we aan de kust hadden gewoond, dan had ik het wellicht anders gezien, maar Hongarije biedt echt zoveel mogelijkheden.. Mijn voorgevoel en voorkeur naar dit bedrijf was niet voor niks..

Vriend is inmiddels ook helemaal wild van enthousiasme en zou ook het liefst morgen al vertrekken haha.. Het laatste gesprek vroeg hij hoe werkt het dan precies met een hotel regelen, en begindatum enz. Er zijn namelijk wat dingen waar we rekening mee moeten houden en de vluchtprijzen dalen pas over een week of 3. Geen zorgen, over 4 weken wil ik je helemaal geintroduceerd hebben daar, dus rond die periode vliegen is prima. En hoe moet het met de spullen die niet mee naar Belgie kunnen maar wel in Hongarije moeten aankomen? Ook daar ging hij een oplossing voor bedenken.. Alles komt goed, geen stress.. echt.. Ik had intussen namelijk de locatie gezien van waar de cursus is, en ik dacht oh jee hoe moeten we daar dan ergens een hotel vinden dat is zo afgelegen.. maar nee hoor mensen huren vaak samen een auto met een groepje, of je huurt het alleen, dat kan allemaal prima met die vergoeding, maak je niet druk..

Dus bij deze, het contract ontvangt hij morgen, donderdag belt deze meneer terug om te bespreken wanneer alles dan gepland wordt, en dat ga ik morgen even rustig bekijken (de opties die voor ons gunstig zijn) zodat hij die kan voorleggen as donderdag. En ik vertrouw erop dat het inderdaad allemaal geregeld word, precies zoals de meneer ter plaatse al aan de telefoon zei; dat regelen ze gewoon. Gewoon, noemt hij het. Tja na alles wat wij mee hebben gemaakt vinden we dit soort dingen die soepel lopen niet meer gewoon, maar uitzonderlijk! Heel fijn overigens, dat dat nog bestaat!

We gaan het goed krijgen, en ik ben er van overtuigd dat vriend daar helemaal op zijn plek is, en flinke doorgroei mogelijkheden gaat krijgen en pakken! Nieuwe uitdaging, wow , vet!

Nu ben ik dus aan het beslissen what stays, and what goes. Want de 2e hands markt hier in Spanje is echt bagger! Ik heb toevallig de eetstoel weten te verkopen van onze dame, maar verder is het knudde, en 3 weken is kort dag. "Gelukkig"kan ik mijn halve gare zomerkleding die ik heb gewoon weg doen, die ga ik niet meer nodig hebben daar verwacht ik, en zo wel dan voldoet dat enkele wel in goede staat kledingstuk wel! Of koop ik een nieuw item tzt haha. Winterkleding hadden we al niet veel soeps meer, dus ik denk dat we voor we naar Hongarije gaan even in België wat kleding bij moeten shoppen. En het mooie is, dat kan dan gewoon! Want mijn vriend heeft een baan :)

Oh het zal allemaal wel erg onsamenhangend zijn dit verhaal, ik heb expres uren gewacht met typen, maar ben nog steeds een stuiterbal van geluk! Later zal ik het wel wat aanpassen en vertellen wat er allemaal moet gebeuren , en door mijn hoofd spookt lol.. Zie mijn overzicht blog over de emigratie :

Overzicht van mijn blogs over onze #Emigratie naar #Hongarije

Een overzicht van wat ons bezig houd momenteel 

Welkom op mijn blog!

Ik schrijf met veel plezier over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Ik schrijf over misstanden die ik aan het licht wil stellen, maar ook humoristische verhalen door mij geschreven. 

Verder ben ik bezig met het schrijven van een boek en heb ik sinds kort mijn creatieve tekentalent weer hervonden.

Kortom, bij mij kun je terecht voor vele onderwerpen.

©LivingThaGoodLife    

~~~

Deze blog mag gedeeld worden

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (35 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gefeliciteerd met jullie nieuwe levenspad daar, reuze spannend allemaal
| 00:19 |
Dank je.. intussen zitten we al daar
| 10:59 |
nog maar amper dus..gaaf..hoe bevalt het?
| 11:23 |
Gefeliciteerd! Zijn jullie al eens in Hongarije geweest?
| 17:14 |
Thanks. Nee haha. Zijn er maar nog.even bijkomen van het reizen.. hakt erin lol
| 21:42 |
oe spannend.... wens je heel veel plezier en succes met de komende regelzaken :)
| 17:14 |
Dank je inmiddels gearriveerd maar nog aan het bijtanken
| 21:42 |
Yess dan gaat het eindelijk bijna gebeuren
| 21:08 |
Ja echt enkele dagen :-)
| 21:12 |
Wauw! Dat is geweldig nieuws! Gefeliciteerd :D
| 20:32 |
Dank.je wel :-)
| 20:43 |
Van harte gefeliciteerd
| 10:46 |
Thanks nog een paar dagen :)
| 11:13 |
Yes, gefeliciteerd! :D
| 21:51 |
Dank je !
| 21:56 |
geweldig goed nieuws gefeliciteerd ook
| 09:27 |
Dank je!
| 21:56 |
Hongarije kent hele warme korte zomers met soms wel 45 graden en winders met soms wel 20 graden onder nul. Een huis kopen kost daar geen drol zo goedkoop dus wees nog even zuinig op je kleding voor je ze weg doet. En onderdak heb je daar zo. Oh ja, de Hongaren zijn niet zo dat ze hun woord houden. Vandaag kan zomaar volgende week zijn. Dat weet je dan alvast. En op Facebook zitten 2 hele leuke Hongaarse groepen die je wegwijs kunnen maken. Want er wonen veel Nederlanders en Belgen in Hongarije.
| 09:13 |
Die 45 is hier al.maanden, dat vind ik echt niet erg dat het daar kort is (kan niet wachten tot we hier weg zijn ivm die hitte) 20 graden onder 0 dan zullen we wat betere winterkleding moeten halen nog lol... goed om te weten vd hongaren. Ik denk qua onderdak dat het binnen bedrijf al geregeld kan worden zitten veel.huiseigenaren zeiden ze aan telefoon. Veel.nl.en belgen wist ik niet ga ik onthouden fb groepen dank je!
| 10:29 |
FB groep die leuk zijn en waar je veel info kunt en mag halen. Wonen en reizen in Hongarije. Nederlanders en Belgen in Hongarije. Nederlandse vereniging Hongaren. Hier heb je er alvast een paar.
| 10:38 |
Dank je wel!
| 10:49 |
Even diep in- en uit ademen.
| 08:17 |
:)
| 08:32 |
Veel succes met de migratie en de baan. Welkom in Vlaanderen, zou ik zo zeggen.
| 01:09 |
dank je intussen bleek dat de planning iets wat anders is.. door reorganisatie was mevrouw de recruiter niet goed op de hoogte.. lol
yoo.rs/livingthagoodlife/blog/countdown-emigratie-14-nachtjes-1503395483.html?Ysid=45920
| 08:32 |
Gefeliciteerd met de baan van je vriend en jullie verhuisplannen. Zo te lezen heb je er heel veel zin in. Succes met alles!
| 00:08 |
Dank je wel ja zeker, kan niet wachten haha
| 00:09 |
hahaha ik kan het me helemaal voorstellen hoe blij je bent, wens jullie heel veel plezier en succes daar.
| 14:58 |
Haha ja echt heel blij :) leuk zon nieuw avontuur.. dank je wel !
| 15:00 |
Succes met het nieuwe leven, wens jullie succes, pas op de winters zijn er wel streng vanwege landklimaat.
| 14:49 |
Dank je wel :) Ja dat hadden we al begrepen dat het er koud is. Alleen van wat ik heb opgezocht zag het er niet strenger uit dan hier in het binnenland van Spanje waar we nu zitten. En geloof me we hebben hier ook echt kou geleden! Ons huis zit ook vol vocht en tocht erg.. Dus we zijn iets gewend intussen :)
| 14:53 |
Ja, het kan ook gezellig zijn bij de kachel in de winter.
| 15:25 |
Precies :)
| 15:27 |
En weet je, kou kun je je op kleden :) die 40 graden die hier nu heerst vind ik vele malen erger omdat het zo lang aanhoud.. kan niet wachten tot ik weg ben en er een flinke hoosbui op mijn snoet valt :D
| 14:53 |
Hahahaha geinig geschreven.
Word vet, dikst betaalde baan ooit....en ook nog precies in mijn straatje. Gast kei vet worden
| 12:12 |
Haha :) jij hebt er ook zin in lol ik wel in elk geval :)
| 12:19 |
Kunnen we niet nu al vertrekken?
| 12:28 |
I wish!
| 12:58 |
succes aan je man met de nieuwe job! :)
| 21:03 |
Dank je :)
| 21:05 |
knap dat hij de job gekregen heeft, succes
| 16:43 |
Ja erg trots op hem hoor
| 16:48 |
Vergis je niet, Hongarije heeft een landklimaat dus ik zou je zomerkleding toch maar bewaren :-) gefeliciteerd en veel geluk!
| 15:32 |
Ja bedoel echt meer dit jaar :-) want het zal pas in herfst maar kan ook december zijn dat we daarheen gaan. Tot die tijd Belgie :-) ik bewaar enkel wat goed is.. het moet ook mee en het waard zijn mee te sjouwel lol
| 15:33 |
Ik begrijp het. Leuk hoor! Heerlijk om in het diepe te springen he :-)
| 15:36 |
ja met zo min mogelijk spullen :) haha
| 15:38 |
In hongarije kan het in de zomer zeer warm worden en in de winter bitterkoud.
| 08:16 |
Gezien idd, we gaan het merken.. hier in het binnenland van Spanje waar we nu wonen is het ook een koud gebied, echt afgezien in de wintermaanden (vooral snachts) omdat deze woning ook nog eens flink tochtte.. ben wel blij dat we Hongarije ook in de herfst al gaan zien yoo.rs/livingthagoodlife/blog/countdown-emigratie-14-nachtjes-1503395483.html?Ysid=45920
| 08:34 |
Gefeliciteerd Spannend naar een ander land
| 16:39 |
Dank je wel, ja zeker :)
| 19:31 |
Gefeliciteerd. Leuk weer een nieuw land.
| 13:58 |
Dank je wel.. ja zeker :)
| 14:10 |
Wat een geweldig goed nieuws!! Gefeliciteerd!!
| 12:21 |
Ja :) dank je wel !
| 12:25 |
Heel goed nieuws, gefeliciteerd!
| 22:49 |
Ja he :) dank je wel.. heel blij mee, maar op dit moment ontzettend gestrest moet ik zeggen.. het is nogal wat.. hopelijk ben ik morgen rustiger als er wat dingen concreter worden afgesproken .. ik moet gewoon kunnen plannen, nu is het nog niet handig plannen :)
| 23:21 |
Snap ik ;)
| 06:46 |
Dat is goed nieuws!
| 15:21 |
Ja :-)
| 15:39 |
Dat lijkt me goed nieuws, ze bevestigen dat toch met contract voor je vertrekt? Moet je zelf je vlucht betalen en hotel regelen? En zomerkleding wegdoen? Zomers in Hongarije zijn heet eh, winters barkoud ! Ik duim mee dat alles vlot verloopt en dat zeker het "papierwerk" wordt geregeld, dan kan de feestvreugde beginnen :-)
| 08:11 |
We moeten de vlucht voorschieten, maar er komt wel een bedrag terug over 3 maanden daarvoor. Waar we die kosten ruimschoots mee dekken. We dachten dat we hotel zelf moesten regelen maar gisteren zeiden ze letterlijk vaak huurt men hier samen wat, samen een auto. Maar zelfs als je alleen iets wil huren of hotel pakt en auto huurt kan dat met die vergoeding. Waardoor ik vermoed dat ze vanaf het moment dat je aankomt je die vergoeding geven zodat je iets van onderdak kunt gaan regelen. En die kleding weggooien gaat over het feit dat we bijna allemaal rotkleding hebben, hier in Spanje zijn we een beetje genoodzaakt even een shirt/broek bij de zogenaamde 'chino' te kopen wat gelijk staat aan shit kwaliteit en zweetstof. Katoen lijkt hier echt een uniek item wat zelden voorkomt. En dat met 35 graden. Aangezien we eerst naar het ene land moeten wil ik niet een koffer met onnodige kledingitems die een paar euro gekost hebben en ook nog kapot zijn meesjouwen. Want die gaan we dit jaar niet meer nodig hebben. Zodra we Spanje verlaten zullen we zeer waarschijnlijk deze temperaturen dit jaar niet meer meemaken.. En zo wel, dan is dat enkele kleding item dat we nog wel in goede staat hebben voldoende :)
| 12:52 |
Wat geweldig! Van harte gefeliciteerd!
| 06:20 |
Dank je wel :) Helemaal blij .. en spannend ook weer..
| 12:52 |
Wat geweldig van harte gefeliciteerd...
| 03:09 |
dank je wel :)
| 12:52 |
Onsamenhangend of niet, cool!!!
Een nieuwe kans is een nieuwe kans en dan zijn de beren op de weg maar hobbels
Top!!!
| 01:13 |
Ja dat zeker! En hoppa meteen 2 avontuurlijke reisjes erbij haha.. ook al is de een voor kortere duur, het is toch een leuke tussenstop zeg maar haha
| 12:53 |
Elke ervaring is er eentje..ook al is ie nog zo kort..echt top!
| 13:07 |
Ja inderdaad ik zie het maar als betaalde citytrip (al dan niet wat langer dan normaal) want in die periode hoeven we zoals het lijkt zijn loon niet eens te gebruiken alles kan van de vergoeding
| 13:18 |
Haha leve bedrijven die al die dingen regelen.....
Dus huis in dozen gooien nu asap?
| 15:20 |
Gefeliciteerd! Jullie zijn heel avontuurlijk :D
| 22:27 |
Haha ja leuk toch :)
| 22:27 |
Zeker!
| 22:29 |
Gefeliciteerd. Wat goed zeg! Super nieuws. Blij voor jullie.
| 22:19 |
Dank je wel xx
| 22:27 |
SUPER !!! Heel veel succes gewenst
| 21:08 |
Dank je wel
| 21:10 |
super, gefeliciteerd
kan me voorstellen dat je helemaal door het dolle heen bent
| 20:49 |
Echt hoor haha :-)
| 20:51 |
Wat goed, van harte gefeliciteerd!
| 20:48 |
Dank je wel, zeker zo trots op hem !
| 20:51 |
:-)
| 21:57 |
Van harte gefeliciteerd, dat is heel mooi nieuws.
Ik ben blij dat de zon voor jullie gaat schijnen en wens jullie veel geluk.
| 20:22 |
Dank je wel! Zeker fijn .. de temperatuur is stukken lager daar geloof ik maar na die maanden hitte vind ik dat ook prima haha. De mogelijkheden zijn ineens zoveel groter :-)
| 20:50 |
Oh, dat is fijn voor jullie! Gefeliciteerd!!
| 20:10 |
Ja echt he, dus die facebook groep die was even totaal niet boeiend hier lol.. Zit helemaal in emigratie vibe hahah :) Dank je wel, :)
| 20:12 |
YEAH YEAH YEAH!!! Oh meid wat ben ik blij voor jullie. Super gewoon. Van harte gefeliciteerd hoor en er is nu eindelijk positief en super mooi nieuws.

Och wat zullen jullie gek van vreugde zijn.
Lieverds, het is jullie zo gegund.
| 20:07 |
Dank je wel, ja zo voel ik me ook hoor. Eigenlijk werd het gisteren al soort van bevestigd, althans zo leek het. Maar ja wisten , nog een ronde.. Vandaag zei die man als 4e ik ga een positief advies geven.. dus dan weet je het eigenlijk al wel.. maar als dan dat telefoontje komt met de woorden dat je bent aangenomen.. AARGHH zo blij haaha. Ik begon al lijstjes te maken dingen uit te zoeken, maar besloot ik ben te stuiterballerig, dus stop maar. Laat maar even bezinken eerst. Morgen kan dat ook.
En die periode in Belgie zie ik nu na dit laatste gesprek ook wel wat meer zitten, weet nu kunnen lekker in het centrum gaan zitten een auto huren desnoods, en anders word die vaak gedeeld met andere cursisten. Dus dat komt allemaal gewoon goed. Hoef echt geen beren op de weg te zien. Er is een probleem en dat is onze kat, die kan niet mee in een hotel.. dus hopelijk vinden we daar wel echt snel een oplossing voor, en niet last minute. Maar even een nachtje over slapen. Die baan biedt echt zoveel en maakt ons leven zoveel beter en makkelijker. De wereld ligt nu echt aan onze voeten, zo voelt het! :) xxx
| 20:11 |
Ik ben super en super blij voor jullie, echt waar.
Ga maar lekker genieten samen. Liefs van mij hoor.
| 20:44 |
Gaan we doen en ga proberen deze keer echt vertrouwen op het feit dat het bedrijf veel regelt en ik niet zo hoef te stressen haha
| 20:52 |
Ja dat hebben ze nu een paar keer gezegd, dus dat zal ook best zo zijn hè. Je hoeft denk ik alleen je kleding in te pakken?
| 22:09 |
Haha uh vooral veel weggooien denk ik en de winterse spullen mee.. de echtr zomer zomer.kleding kan weg denk ik. 40+ gaan we in belgie denk ik niet meemaken lol en in hongarije ook niet..
| 22:29 |
Nee haha nou ja dan maar weggooien. Je hebt geen meubels enzo hè, die zaten bij het appartement. Succes hoor. Xxx
| 22:50 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden