Ervaringen in de wijkverpleging Mentholsigaretten in plaats van stomen

Ervaringen in de wijkverpleging Mentholsigaretten in plaats van stomen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In mijn werk in de wijkverpleging kom ik heel veel verschillende situaties tegen en bij mensen met hele verschillende overtuigingen en niveau's. Dit vind ik iets wat mijn werk zo geweldig maakt. Het vraagt een grote mate van flexibiliteit van mijn collega's en mij. Snel schakelen in niveau en situaties en soms erg creatief om moeten gaan met mogelijkheden en onmogelijkheden van zorgvragers en hun situatie.

Maar wat ik deze week meemaakte heeft zelf mij verwondert.

Ik was bij een zorgvrager een hele vriendelijke vrouw die het kwaad zeker niet in de wereld gebracht heeft. Enigzins verstandelijk beperkt maar kan zich met wat hulp best redden in haar gewone dagelijkse leven.

Nu deed zich de volgende situatie voor; Mw was verkouden, hoest meer dan gewoonlijk en geeft aan dat haar holtes vol zitten. Op advies van mijn collega is mevouw toch maar bij de huisarts geweest om te overleggen wat ze hier het beste aan kan doen.

Nu vertelde mevrouw mij dat de huisarts geadviseerd had te gaan stomen met kammille of als dat lukte een beetje menthololie om de luchtwegen wat meer ruimte te geven en de holtes wat opluchting te geven. Goed advies dacht ik zo dus ik kon me in dat verhaal van de uitslag wel vinden

Maar ik viel bijna van mijn stoel toen ik mevrouw vroeg of ze het al geprobeert had en of het een beetje begon te helpen.

Haar antwoord was namelijk dat ze stomen veel te benauwd vond en dat ze de komende week wel mentholsigaretten ging roken in plaats van gewone want dan kreeg ze wel de menthol binnen en hoeft niet dat benauwde stomen te doen want dat vnd ze wel heerg vervelend.

Soms kom je in de wijk dus echt situaties tegen die zelfs mij na jaren nog echt verbazen en waarin ik niet echt weet of ik er een stuk voorlichting op los moeten laten of de situatie gewoon moet laten voor wat het is. Ik heb nu even voor het laatste gekozen omdat ik weet dat ik daar altijd nog op terug kan komen en als ik haar vertel dat het een hele scheve manier van denken is kan ik die opmerking nooit meer ongedaan maken.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
heftig zeg, ja..zo maak je wat mee, dankbaar werk ook
k Ben echt gek met mijn hulp
| 09:46 |
Mensen van die leeftijd hoef je niet veel meer wijs te maken, tenzij ze geestelijk echt niet (meer) in orde zijn. Maar, interessante gedachtegang. 
| 17:54 |
Dat maakt het werken in de wijk zo mooi, je komt zo veel verschillende situaties tegen
| 17:56 |
Je hebt het prima aangepakt met mevrouw, sommige mensen hebben wel heel scheve gedachten. Maar als ze er niemand mee kwetsen kan het geen kwaad vind ik. 😉

En als je werkt in de zorg dan kom je eigenlijk van alles tegen 😄
| 17:05 |
Ja echt zo leuk en volgens mij kom je in de wijk de gekste dingen tegen :-) ik hou er van
| 19:09 |
haha wel een hele slimme vrouw maar of het werkt!
| 21:04 |
Misschien moet die mevrouw om het hoesten te stoppen gewoon maar eens ophouden met roken ...
| 20:19 |
Verstandig dat je eerst nog even nadenkt voor je er iets van zegt.
Ja, ik heb er wel een mening over maar ik rook zelf ook...
Het is altijd beter om niet te roken, dat sowieso...
| 23:29 |
Dat maakt het werken in de wijk zo leuk soms moet je echt jezelf zo aanpassen op je zorgvrager
| 09:16 |
Geweldig toch. En dat is de kunst om goed om te kunnen gaan met mensen.
| 13:28 |
Superbaan vind ik het en op een goede mnier met de zorgvragers omgaan blijft de uitdaging
| 19:37 |
Als ze enigszins verstandelijk beperkt is, vind ik de gedachte briljant. Ik zou haast zeggen; kinderlogica. Jij en ik weten dat die mentholsmaak zo chemisch als wat is. Maar ja roken doet ze toch al......... Een neusspray doet misschien meer goed :-D
| 16:03 |
Dat is wat mijn werk zo geweldig maakt. Iedere keer meedenken en mee bewegen met de zorgvrager in de ruimte zin van het woord
| 17:02 |
Ja dat kan ik me voorstellen. Niet teveel meebewegen hoor...... ;-)
| 17:18 |
Zo'n hele gekke gedachte is het niet hoor. (niet roken is natuurlijk vele malen beter)
Toen ik nog rookte deed ik dat ook als ik goed verkouden was. (en meerdere e in mijn omgeving)
Stomen met menthol/euqualiptus krijg ik het ook heel benauwd van (al ben ik wel allergisch voor euqualiptus)
| 15:50 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen