×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Een katoenen tasje maken? Zo dus!

Een katoenen tasje maken? Zo dus!


Het leuke aan het zelf maken van producten, is dat je ze zelf op maat kan maken. Zo ook met een tas zoals deze: je kan de tas zo groot of zo klein als je zelf wilt maken! Ook het opmeten is niet heel moeilijk, je pakt namelijk gewoon de spullen die je er ongeveer in zou willen doen, knipt het iets groter uit en je bent klaar met meten. Voor mijn nichtjes heb ik een boekentas gemaakt voor de boeken die we lenen bij de bibliotheek en voor een neefje heb ik een iets grotere variant gemaakt. In zijn tas moest namelijk iets meer passen, omdat hij de tas wilde gebruiken voor drumles.

Wat je nodig hebt!

  • Naaigerei (spelden, schaar, meetlat etc.)Een grote lap stof waaruit je het gewenste formaat voor de tas uit kan halen.
  • Vier meter lint (bij een tasje van 40x40cm) eventueel in de kleur van het stukje vilt of de garen van de applicatie.
  • Stukje vilt voor een eventuele applicatie
  • Stukje papier voor de schets van de applicatie
  • Garen voor het maken van de applicatie
  • Garen voor het maken van de tas
  • Potlood
  • Naaimachine

Wat je moet doen!

Stap 1 - Allereerst maak ik de applicatie van het stukje vilt. Ik teken het eerst op een papiertje ter grote van het stuk vilt, daarna speld ik het uitgeknipte stukje papier op het vilt en knip het uit het vilt.

Stap 2 - Daarna kun je de stof inknippen ter grote van de tas. Mijn stuk stof was niet zo heel groot meer, dus heb een zo groot mogelijk 1 stukken stof geknipt. Mijn stuk stof kon ik precies door de midden doen, waardoor ik al meteen een onderkant heb.

Stap 3 - Werk de lap stof nu af met een zigzagsteek en naai de applicatie met diezelfde steek op de voorkant.

Heb jij een mooiere steek? Dan kun je het ook met die steek doen.

Stap 5 - Naai nu met een stiksteek de zijkanten van de tas (en de onderkant als dit moet).

Stap 6 - Maak twee tunnels voor het lint: op de voor- en achterkant van de tas. Vergeet niet dat de tunnels aan de zijkanten open moet zijn.

Stap 7 - Maak nu in elke hoek aan de onderkant van de tas een knoopsgat waar het lint doorheen kan.

Stap 8 - Rijg nu het lint door de tunnels en knoop dit netjes vast, om het vervolgens de uiteinden ook vast te naaien.

Begrijp je iets niet of heb je voor mij tips? Ik hoor het graag!
Crea by a Second Life
Leuk gemaakt. Uitgebreide uitleg. Ik zet hem op mijn deellijst.
31-03-2017 22:38
31-03-2017 22:38 • 1 reactie • Reageer
Laura.kroon.Verschuren
Dank je
01-04-2017 09:59
01-04-2017 09:59 • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Hartstikke leuk zeg!!
27-03-2017 21:27
27-03-2017 21:27 • 1 reactie • Reageer
Laura.kroon.Verschuren
Dank je wel!
27-03-2017 22:29
27-03-2017 22:29 • Reageer