×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Het is een vreemde nacht.....

Het is een vreemde nacht.....


Officieel was vandaag 31 januari mijn laatste dag onder contract bij mijn werkgever.Nu vanaf 1 februari ben ik officieel 100% afgekeurd.

Wat een vreemde ervaring is dit op dit moment.Klaar wakker om vijf uur s'avonds moe heel erg moe maar klaar wakker.Niet wetende wat ik moet voelen, opluchting, boos, verdrietig, bevrijding, niets...Klaar wakker....

Een oproep via Facebook en LinkedIn om afscheid te nemen van mij als collega heeft geleid tot twee genodigden.Vier van mijn collega's hebben aangegeven niet te kunnen komen en willen later nog contact.Bij elkaar dus zes van de 160.

Zegt dit iets over mijn contact, of mijn collega's of mijn werkgever.Een werkgever die in vier jaar niets maar dan ook echt niets heeft doorgegeven aan mijn collega's.Nooit een memo of bericht hoe het met mij ging.Sterker nog, niemand wist dat ik niet meer terug kwam.Is dit persoonlijk?

Nee, dit is hoe de maatschappij nu in elkaar zit.Helaas is er geen empathie of begrip meer.In ieder geval niet zoals ik dat nu mee maak.In de afgelopen vier jaar dat ik nu ziek ben, de werkgever heeft een sanctie gehad, hebben mijn collega's niets meer gehoord.Vanuit mijn werkgever is er niets gecommuniceerd.Hoe kan die collega dan weten wat er aan de hand is?

En na jaren als ze het wel weten, tja dan is de drempel zo hoog, laat dan maar.Dit is de maatschappij en economie waarin we nu leven.Jammer dat dit in het geheel niet strookt in mijn ontwikkeling en bewustzijn.Dat wat voor mij vroeger het belangrijkste was van mijn bestaan is vanaf vandaag niet meer.Afgedaan, vergeten, bestaat niet meer, heeft wellicht nooit bestaan.

Dat ik een andere fase in ga besef ik ter dege, maar dat het afscheid zo'n pijn zou doen, is onverwacht.Toch fijn dat er twee mensen waren die gekomen zijn, dat die er waren om toch dit moment wat voor mij zo belangrijk was te delen.

En nu.,...ben ik klaar wakker, het is een vreemde nacht.

Lida 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Hans van Gemert
Herkenbaar. Dat gevoel zal niet meteen weg zijn, maar het gaat wel weg!
01-02-2018 10:11
01-02-2018 10:11 • Reageer
e.kerkdijk
Heel herkenbaar. Het gevoel wat je nu hebt, dat zul je nog wel vaker gaan ervaren. Dit zeg ik niet om je bang te maken, maar om je voor te bereiden. Je zult je ook nog steeds moeten gaan verantwoorden waarom je ziek bent, want niemand ziet iets aan jou als je geen zichtbare verbanden, pleisters , krukken of andere 'hulpmiddelen' kunt tonen. En ja de wereld is inderdaad zo koud en niet in- en meelevend. Af en toe kom je pareltjes tegen die het wel snappen en ja, die zijn net zo dun gezaaid als de echte parels; om nog maar te zwijgen over hoe vaak je een diamant zult tegenkomen. Je bent min of meer teruggewezen op jezelf, want je hebt niet echt veel aan alle mooie verhalen van anderen. Je moet het zelf doen én je gaat het ook zelf doen! Je zult namelijk steeds meer gaan merken, dat je een steeds sterkere persoon gaat worden. Je hoeft niet meer mee te doen aan de grote rat race, het loopmolentje is nu echt slechts voorbehouden aan echte hamsters, de oogkleppen kunnen afblijven, je bent niet meer aangewezen op twee weken vrij om de accu op te laden, jij kunt nu echt zien dat je nu jouw werkelijke vingerafdruk op de wereld gaat zetten en achterlaten. De cirkel is stuk gegaan, net als jij, maar die ga je weer in elkaar zetten. Kleine barstjes zullen aan de buitenkant te zien zijn, maar dat maakt je allen maar meer waard.
01-02-2018 09:16
01-02-2018 09:16 • 1 reactie • Reageer
Lotte
Eric heel mooi. Theoretisch heb je ook echt gelijk en geef je dit prachtig weer. Alleen nu voelt het meer onwezenlijk dan dat ik had verwacht of zou willen. De tijd zal het leren denk ik.
01-02-2018 11:01
01-02-2018 11:01 • Reageer
Sonja
Sterkte ik begrijp hoe je je voelt. Ik hoop van harte dat je vandaag een goede nieuwe start kunt maken in deze nieuwe fase van je leven!
01-02-2018 09:03
01-02-2018 09:03 • Reageer
caro.sael Davinchy
Je moet je alleen focussen op de belangrijke dingen. Ook al begrijp ik dat het momenteel pijn doet
01-02-2018 08:07
01-02-2018 08:07 • Reageer
René
Wat triest dat een werkgever zo makkelijk verder gaat terwijl voor jou alles in is gestort... misschien vindt je rust in het feit dat dit hoofdstuk nu is afgesloten. Met deze werkgever heb je niets meer te doen. De mensen die er echt toe doen blijven wel in je leven. Het is moeilijk om afscheid te nemen maar een mooie kans om weer vooruit te kijken. Vindt je rust en kijk vooruit.
01-02-2018 07:34
01-02-2018 07:34 • Reageer
Schorelaar
Sterkte, naast alles wat je mee maakt een hele teleurstelling.
01-02-2018 06:36
01-02-2018 06:36 • Reageer