×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn grote lieve schat... afscheid

Mijn grote lieve schat... afscheid


En dan is het zover.Je weet je kunt het niet meer rekken.Emotioneel niet en rationeel niet.Rationeel zegt als eerste, het is zover, je weet het, dit is het beste, zo is het goed.Emotioneel roept, ja ik weet dat het het beste is, ik weet dat het genoeg is, maar kan ik nog niet niet wat langer hem bij me houden? Nee je weet het kan niet meer.Voor twee maanden heb je een van ouds zwerver in huis gehouden.Gewoon om hem nog even bij je te hebben.Je weet, hij kan nooit meer zichzelf zijn.De kerel die over alles heen loopt, zijn weg kiest waar hij zelf heen wil, vrijheid blijheid en een vaste plek waar hij de menselijke liefde kreeg en eten.Hij had het prima voor elkaar, mijn zelfstandige zwerver die ons huis had gekozen om verzorging te krijgen.Hij die aan voelde als het slecht met me ging en zijn vrije zwerversbestaan opgaf als hij wist dat ik het nodig had.Dan was hij er gewoon, altijd!En nu, nu moet ik beslissen.Eigenlijk niet natuurlijk, in de natuur was hij een paar maanden geleden al lang dood geweest.Puur uit eigen egoïsme wou ik hem nog vasthouden, voelen, aaien.Zijn zachte vacht en al wordt die week na week, dunner en vetter, het maakt niet uit, hij snort toch nog!Al weet hij niet meer hoe hij moet liggen, hij vraagt nog om eten, aandacht en is blij als hij bij mijn ligt.Dat hij degene was die buiten zijn eigen territorium had en de koning van mijn tuin, dat vergeet ik liever op dit moment.Nu hij al twee maanden binnen is gaat het toch aardig goed?Tuurlijk heeft hij om de dag nu een slechte dag, begint hij te stinken en slaat met zijn staart als hij pijn heeft, en dat is bijna de hele dag..Maar hij is nog warm, en komt bij me, al trillend omdat hij geen evenwicht meer heeft ligt hij bij me, en snort.. Dan is hij toch blij?Dan is het toch goed?Waarom dan morgen.Waarom dan definitief afscheid.Wie ben ik om dat te beslissen, maar wie was ik om dit afscheid te rekken.Ik ben degene die van hem de benadering heb gehad en geaccepteerd wat ik van niemand gehad.Om dit iemand uit te leggen die geen liefde kent voor zijn huisdier is onmogelijk.Morgen om 14.00 neem ik afscheid van mijn lieve maatje.Hij die begrijpt wat niemand ziet...

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties