×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Niet Lui!

Niet Lui!


Vaak wens ik dat ik een 'normale' vrouw zou kunnen zijn. Ik wou dat ik een schoon huis had, alles kon bijhouden, en vaak onverwacht mensen in huis kon hebben. Gewoon spontaan. Ik wou dat ik op tijd de was kon doen en een georganiseerd huishouden kon voeren. Maar nee, het huis is altijd een puinhoop, ik stofzuig bijna nooit, ik plan wel maar voer niet uit en ik loop altijd achter de feiten aan.

Organisatie?

 Ik spandeer 20 minuten om mijn spullen te vinden en nog meer tijd om te proberen eraan te beginnen. In plaats daarvan vind ik mezelf opgekruld op de bank , Facebook afspeurend of een serie kijken terwijl de stress door mijn lijf raast want ik heb nog niks gedaan. Ik voel me zo lui. Ik voel me alsof ik niet goed genoeg ben, het niet genoeg probeer.

Maar dan herinner ik mezelf, dit is geen luiheid.Ik herinner mezelf dat ik elke dag heel hard werk om mijn mentale ik te verzorgen.                Deze strijd kost het grootste deel van al mijn energie op een dag.    Dus dan moet ik rusten om te herladen.

Ik kijk terug op mijn dag en zie het anders;

Vanmorgen had ik moeite om uit bed te komen. Mijn angsten zorgen ervoor dat ik veel slaapproblemen heb, moeilijk in slaap kom, dromen, vaak wakker en gedesoriënteerd. Ik ga uiteindelijk wel slapen, maar dan is het moeilijk om in de ochtend op te staan.Ik sta extra vroeg op om de dag rustig te kunnen beginnen, dit kost een paar uur. Vanmorgen vond ik niet de energie om te douchen. Maar na 45 minuten vind ik eindelijk de kracht om mezelf aan te pakken en klaar te maken om naar mijn werk te gaan. Ik ga tegenwoordig vroeg  aan het werk, om 8 uur. Om op tijd daar te zijn was een kleine overwinning.

De taken die ik voor me had liggen heb ik gedaan ondanks dat ik nog maar een halve dag op mijn werk aanwezig ben.                                       Weer een overwinning.

Een gesprek over mijn inzetbaarheid en productiviteit heb ik zonder boos te worden of aangevallen te voelen gevoerd.     Nog een overwinning.

Ik ben zelfs een uur langer gebleven om wat zaken af te ronden. Op de terugweg haal ik nog wat graszaad want; wordt het boven de 10 graden kan ik dat inzaaien en heb ik het alvast in huis. Ondanks dat ik er op de terug reis bijna langs rij is dit afwijkend van mijn routine. Overwinning.

Bijna om twee uur kom ik pas thuis, geef de kippen eten en de kat en ga even zitten om uit te rusten.         Ook een overwinning ik ben niet eerst gaan zitten.

Ik moet huilen om wat "niets" lijkt maar het gevoel van falen vreet aan me. Ik ben op, leeg van "maar" een halve dag aanwezig zijn.   Uiteindelijk vind ik mezelf opgekruld op de bank, aan het herladen.

Nee, ik ben niet lui, ik doe het harstikke goed.

Lotte.
René
Tevreden zijn met wat je presteert op een dag ook al is het veel minder dan vroeger dat vond ik heel moeilijk. Niemand dwingt je en toch lijkt het alsof je tekort schiet.
26-04-2017 16:23
26-04-2017 16:23 • 1 reactie • Reageer
Lotte
Klopt niemand (behalve jezelf) dwingt je. Maar toch is er een verwachtingspatroon waar jezelf niet aan denkt te voldoen.
26-04-2017 16:41
26-04-2017 16:41 • Reageer
Lia van den Berg
Herkenbaar het jezelf als 'lui' beoordelen. Je bent niet lui, je bent moe, van het harde werken!
26-04-2017 11:25
26-04-2017 11:25 • 1 reactie • Reageer
Lotte
Ja klopt helemaal Lia
26-04-2017 15:54
26-04-2017 15:54 • Reageer