×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
31 Day Blog Challenge - Dag 24 - favoriete kinderboek

31 Day Blog Challenge - Dag 24 - favoriete kinderboek


Dag 24: Wat is je favoriete kinderboek?


Mijn favoriete kinderboek was de serie Dolfi en Wolfi van schrijver J.F. van der Poel.
Ik heb ze gespaard van deel 1 tot deel 14. Daarna werd ik er te oud voor en vond ik de verhalen niet echt leuk meer.

Ik heb net even opgezocht of er nog meer delen van waren en kwam tot de conclusie dat er zelf 25 delen van verschenen zijn!

De serie gaat over een jongen en een meisje genaamd Andy en Mirja. Mirja woont in Nederland en gaat op bezoek bij haar familie in Florida, Amerika. Hier ontmoet ze haar neef Andy die een dolfijn als vriend heeft. In deel 1 wordt een herdershond gevonden door Andy, Mirja en Dolfi. Deze hond zit vastgebonden op een pallet en drijft op zee. Die herdershond wordt goede vrienden met de dolfijn en zo zijn ze met z'n vieren goede maatjes en beleven ze allerlei avonturen.

Van wat ik mij zo kan herinneren waren mijn favorieten toch wel:

Deel 5: Dolfi, Wolfi en de vreemde apen en Deel 8: Dolfi, Wolfi en de brandende zee.
Maar elk verhaal was wel spannend!


Wat was jullie favoriete kinderboek?
Leonie
De mijne is Pinkeltje!
09-03-2017 11:24
09-03-2017 11:24 • 1 reactie • Reageer
Life of Lotte
Jaa inderdaad, die heb ik ook veel gelezen
09-03-2017 11:42
09-03-2017 11:42 • Reageer