6 Tips voor rust in je hoofd

6 Tips voor rust in je hoofd


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zoals ik al eens eerder in mijn blogs heb aangegeven loopt mijn hoofd vaak over met gedachten. Ik maak me vaak zorgen om dingen en kan dat dan moeilijk los laten. Ik google vaak naar oplossingen en probeer op die manier en beetje rust in mijn hoofd te creëren. Omdat ik denk dat ik niet de enige ben met zo veel kopzorgen geef ik hier enkele tips voor meer rust in je hoofd.

Lijstjes maken

Blijf je alles maar in je hoofd herhalen en kun je het niet loslaten. Maak een lijstje! Schrijf alles op wat je vandaag of deze week nog moet/wil doen. Zo schrijf je het lekker van je af en hoef je er niet meer telkens over na te denken. Bovendien voelt het heerlijk wanneer je een onderwerp van je lijstje kunt afstrepen.

Ademhaling

Op Youtube vind je verschillende ademhalingsoefeningen. Deze kunnen je helpen om rustig te worden. Zenuwachtig voor een tentamen of een belangrijke presentatie op het werk? Trek je even terug en focus je op je ademhaling. Op die manier verzet je je gedachten en trekt de spanning uit je lijf.

So what?!

Vraag jezelf eens af: wat is nou het ergste dat me kan gebeuren? Meestal zul je zien dat hetgeen waarover je je druk maakt erg mee valt. Ik probeer dit altijd voor mezelf uit te schrijven zodat ik echt zie dat er weinig kan gebeuren als mijn zorgen uit komen.

Help jezelf

Houd vast aan een helpende gedachte. Bijvoorbeeld toen ik rijexamen moest doen: "Ik heb heel veel geoefend, ik weet hoe ik moet rijden" en "tijdens de lessen gaat het ook altijd goed" of "als ik er nog niet klaar voor was liet ze me niet afrijden". Kijk of een aantal positieve gedachten je kunnen helpen. Vaak zijn zorgen die we hebben helemaal niet terecht en kunnen we meer dan we denken!

Aanpakken!

Maak je je zorgen om iets wat je makkelijk kunt veranderen? Aan de slag dan! Zorg dat je je probleem zo snel mogelijk aanpakt. Je zult jezelf verbeteren en je zorgen zullen minder worden. Wacht niet af maar probeer jezelf uit te dagen.

Vraag om hulp

Kom je er echt zelf niet uit? Vraag om hulp. De mensen om je heen helpen je graag. Zij willen jou gelukkig zien. Stap op een vriend of familielid af en vraag hoe zij over het probleem denken. Of zeg dat je alleen even je verhaal kwijt wilt en vraag of ze zonder oordeel naar je willen luisteren. Even klagen kan vaak al een stuk opluchten.

Dit zijn een aantal tips die ik zelf veel gebruik. Helaas lukt het mij zelfs met deze tips nog niet om mijn zorgen los te laten. Heb jij nog meer tips? Laat het me weten! Vond je deze tips nuttig? Ik hoor het graag van je!


LiefsBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dit zal me zeker helpen , dankjewel
| 21:04 |
Wat is het ergste dat er kan gebeuren is de beste, daar leer je mee relativeren heb ik geleerd.
Lijstje is prima als het maar kort is, in mijn geval dan.
Ik hou van clean desk werken, wat er in komt moet er ook weer uit, niet opsparen en er 10 keer na kijken, afwerken en net voor de deadline in leveren, dat laatste voorkomt dat ze denken dat je te weinig werk hebt en nog meer geven :-)
| 23:45 |
Die van lijstjes maken lijkt me niet verstandig. Het lijstje gaat namelijk weer aan je vreten en wordt alsmaar groter... weg met lijstjes!! Dat is mijn ervaring althans.
| 22:38 |
Juist niet! Als ik geen lijstje maak blijf ik alles in mijn hoofd herhalen. Met het lijstje kan Ilse taken/zorgen 1 voor 1 wegstrepen
| 22:54 |
Lijstjes maken is een topadvies! Helpt bij mij ook altijd!
| 19:24 |
Bij mij ook super!
| 21:21 |
Lijstjes maken zijn TOP!!
Je hoofd leegschrijven heeft mij goed geholpen
| 14:09 |
Mee eens! Lijstjes maken zorgt bij mij altijd voor een beetje rust. Zo kun je dingen makkelijker los laten.
| 14:25 |
Bedankt! Dit zal mij helpen :)
| 13:08 |
Veel succes!
| 13:23 |
Dankjewel jij ook!
| 13:24 |
dit zijn handige tips en handig om ze nog eens op een rijtje te zien
| 12:55 |
Ja precies, vond het voor mezelf ook handig op het even onder elkaar te zetten
| 13:24 |
Lijstjes maken = het beste wat er is! :)
En oké, aanpakken. Dan zal ik nu even stoppen met uitstellen en er snel aan beginnen!
| 12:47 |
Eens! Haha, succes!!
| 13:24 |
Mooi lijstje, met prima tips. (Nu nog doen...)
| 12:20 |
Inderdaad, makkelijker gezegd dan gedaan
| 13:24 |
Hele goede tips!
Om mee aan de slag te gaan!
| 12:20 |
Dankje!
| 13:25 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen