Maakt water met prik je dik?!

Maakt water met prik je dik?!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoi Allemaal!

Ik drink zelf ALTIJD water met prik. Ik houd niet van 'gewoon' water, daar zit een gek smaakje aan vind ik altijd. Veel mensen vinden dat raar en vies, maar ook veel mensen zeggen dat je van water met koolzuur dik wordt. Dat wil ik nou wel eens zeker weten dus ging ik op onderzoek uit..

Ik heb verschillende sites geraadpleegd en vind eigenlijk overal een ander antwoord. Water met koolzuur is slecht voor je tanden - water met koolzuur werkt hetzelfde als normaal water - van water met koolzuur word je dik. Wat is nou de waarheid? Heel eerlijk gezegd, ik weet het nog steeds niet. Wat ik opmaak uit de verschillende bronnen is het volgende:

Koolzuurhoudend water hydrateert net zo goed als gewoon water, het kán de tanden aantasten (heb zelf niet het idee dat dit bij mij gebeurd) en geeft je een opgeblazen gevoel waardoor het lijkt of je aankomt maar waardoor je eigenlijk minder honger hebt en dus zou kunnen afvallen.

Dit is natuurlijk mijn opinie opgemaakt uit een aantal verschillende bronnen. Omdat ik iemand ben die eigenlijk alles kan eten en drinken wat ze wil, zonder ook maar een grammetje aan te komen maak ik me er niet heel erg druk over. Wat vind jij? Kun je van water met prik aankomen? Laat het me weten! Dan schenk ik ondertussen nog een glaasje in..

Bekijk hier de bronnen die ik heb gebruikt:

Women'sHealth

Startpagina

GezondheidsNet

ViralfoodBeoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik drink liefst spuitwater
had geen idee dat je er van kon afvallen of bijkomen
| 04:14 |
ik drink enkel water zonder prik
| 17:50 |
Ik drink alleen water. Bruiswater lust ik echt niet. Smaken verschillen he
| 16:08 |
Ik drink tegenwoordig ook bruiswater, maar ben juist afgevallen ook mede doordat ik mn dieet wat heb aangepast. Denk niet dat je dik wordt van koolzuur ;).
| 15:04 |
Ik zou het niet durven zeggen.. vind het ook niet lekker eigenlijk
| 13:28 |
Water met koolzuur zal je niet van zichzelf dik maken. Wat wél mogelijk is, is dat het koolzuur je insulinespiegel een duwtje omhoog geeft, met als bijkomend gevolg dat het je hongergevoel prikkelt. Wat teveel eten tot gevolg kan hebben.
Of dat bij een willekeurig individu zo zal zijn is net zo moeilijk te voorspellen als met de gemiddelde zoetstof, de één is er nu eenmaal gevoeliger voor dan de ander. Het risico zit op zich niet in het koolzuurhoudende water zélf, maar op de mogelijke reacties van je lichaam.
| 11:31 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen