×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Als ik later groot ben.

Als ik later groot ben.


Soms opeens besef ik me dat ik geen twintig meer ben. Ik herinner me nog dat ik als kind een tante had die 33 was. Ze was piepjong, twee kleine kindjes en toch bedacht ik me als kind, als ik haar leeftijd zou hebben, dan 'stelde ik wat voor', dan was ik 'groot'.

Ik word over een paar weken 33 en toch voelt het soms alsof de tijd in mijn hoofd ergens is blijven hangen, ik nu ontwaak en om me heen allemaal mensen van mijn leeftijd zie met 'volwassen levens die wat voorstellen' zoals mijn tante dat deed. Mijn klasgenoten van de basisschool hebben bijna allemaal wel een of twee kinderen en zelfs de klasgenoten van mijn jongere zussen hebben veelal al babies of zijn 'barende'. Al surfend beland ik op verschillende facebookpagina's van oude klasgenoten die ik in geen twintig jaar gezien heb en ook bij hen vind ik dan weer connecties die ik ken. Het voelt gek! En voor dat een van jullie denkt dat ik treur om het feit dat ik nog niet 'barende' ben; dat is niet zo! Ik heb gelukkig geen rammelende eierstokken en weet uberhaupt niet of ik ooit de stap zou zetten, hoe bijzonder en mooi het óók allemaal is, ik weet niet of het iets voor mij is, maar wie weet verandert dat nog de komende jaren!?

Het gaat meer over dat ik me nog zo goed kan herinneren dat we in groep 3 van de basisschool zaten en dat zo'n beetje al mijn klasgenoten nu aan het doen zijn wat onze ouders toen deden. Het klinkt gek maar ik vind dat nauwelijks te bevatten. En ik klink echt als je grootmoeder als ik zeg dat 'de tijd vliegt'.Ik hoor ook bij die groep 'volwassen' 'groot', ik had ook de moeder van iemand kunnen zijn... bizar vind ik dat!  

Net als dat ik me soms rot schrik als ik op een blauwe maandag wat rondsnuffel op een datingsite! De mannen in mijn voorkeur leeftijdscategorie (38-43) dat zijn soms ook al 'oude lijken' om te zien (en dat bedoel ik echt met een knipoog voor de lichtgeraakten onder ons)! En ondanks dat ik op wat oudere mannen val lijkt het ook op dit gebied alsof ik me 'opeens' besef dat ook zij er niet jonger op worden (lees 3 kinderen 17 exen).

Heel af en toe twijfel ik of ik misschien een ontwikkelingsachterstand heb, waarop vriendinnen dan hard moeten lachen en zeggen dat dat beroepsdeformatie is ( ik werkte jarenlang in de psychiatrie).

Toch hoor je soms termen als 'het dertigersdillema' en de 'dertigers depressie' en die kan ik me best voorstellen. Het heeft iets soortgelijks met dat je in groep acht moet beslissen naar welke school je gaat en op je vijftiende moet weten welke vakken je kiest of laat vallen oftewel: je moet al weten wat je wilt worden en die keuzes zijn van grote invloed op hoe de rest van je leven er uit ziet (oke ze zijn minder definitief dan de keuze wil ik wel of geen kinderen maar op die leeftijd voelt dat hetzelfde denk ik).

De wereld om me heen verandert en los van dat ik inmiddels een botoxje in mijn fronsrimpel spuit en langzaam ook hangende oogleden begin te krijgen, voel ik me vanbinnen niet zo anders dan tien jaar geleden. Ja natuurlijk ben ik wijzer heb ik meer levenservaring en ben ik zekerder van mezelf, maar buiten dat voelt het soms alsof ik een tijdje met een raket naar de maan ben geweest en het leven hier is verder gegaan.Ik vraag me ook af of ik daarin de enige ben of dat er dertigers zijn die dat herkennen? (Ik hoor het graag). Voor nu vermaak ik me overigens nog best 'op de maan' en ben ik heel benieuwd naar de keuzes die ik de komende 10 jaar gemaakt blijk te hebben als ik terugkeer naar planeet aarde.

Ik ben benieuwd wat ik zal worden als ik later groot ben.

Lottie
elke_roesems
Dit is zeer herkenbaar! Ik heb er zelf ook over geschreven.
28-05-2017 22:27
28-05-2017 22:27 • Reageer
Hans van Gemert
Wat Marion hieronder ook al zegt.... Ik blijf dit jaar nog net onder de 60 en ik weet ook nog steeds niet wat ik later worden moet...
11-04-2017 20:00
11-04-2017 20:00 • Reageer
Erieka
Wat een goede blog! Ondanks dat ik geen 33 ben, maar 21, herken ik wel wat puntjes :)
11-04-2017 19:32
11-04-2017 19:32 • Reageer
Marion Wever
Het drama is helemaal compleet als je de 50 al lang gepasseerd bent en nog steeds wacht totdat je groot bent :-)))
11-04-2017 18:59
11-04-2017 18:59 • Reageer