×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Cadeautjes van het leven.

Cadeautjes van het leven.


Herken je dat? Die ene persoon waar je je verschrikkelijk aan irriteert? Die persoon waar je continu mee botst. De persoon waar je gewoon bijna 'haat'gevoelens voor hebt?
Laat deze persoon ook nog eens in je nabije omgeving zitten zoals je werk, sport of misschien is het zelfs wel je buur. Eigenlijk een persoon waarmee je dagelijks geconfronteerd wordt. Als je met deze persoon in één ruimte bent voel je de spanning al snijden. Heeft ooit iemand wel eens tegen je gezegd dat deze mensen je misschien wel een spiegel voor houden? Hoe komt het nou eigenlijk dat jij je zo irriteert aan deze persoon? Het zou goed kunnen dat je in elkaars allergie zit. Wat jij te veel/weinig hebt heeft de andere persoon juist het tegenovergestelde. Dit is wat irritatie op kan roepen. Ik heb dit de afgelopen jaren verschillende keren te horen gekregen. Ik geloofde er helemaal niets van. Steker nog, ik wilde het niet eens geloven. Wat een onzin.

Toch ben ik bij mezelf af gaan vragen of er niet een kern van waarheid in zit. Ik ben gaan 'onderzoeken' hoe het kwam dat bepaalde mensen in mijn omgeving irritatie bij mij opwekten. In mijn geval bepaalde collega's. Het is niet dat ik het zocht bij deze collega's, maar ik zocht het bij mezelf. Ik ben aan mezelf gaan werken.
Hier is natuurlijk wel een geruime tijd overheen gegaan, maar geloof het of niet. Het contact met deze collega's is in een keer een stuk beter geworden. Het zijn nog steeds niet mijn beste vrienden of mijn beste maatjes op het werk. De spanning die ik aan het begin voelde is weg. Het contact is gewoon 'normaal', zoals je met een normaal mens om gaat.

Ik ben van mening dat deze bepaalde mensen die op je pad komen 'cadeautjes' in het leven zijn. Cadeautjes om jezelf nog sterker te ontwikkelen en te groeien. Als ik het zo op papier schrijf lijkt het iets wat je zo even doet. Hier zit wel een heel proces aan vooraf met onder andere een coachingstraject waar ik veel inzichten heb gekregen.

Het is ook niet zo makkelijk zoals ik het hier beschrijf, want het is echt wel met vallen en opstaan verlopen!

Met deze blog wil ik jullie eens uitdagen om eens beter te bekijken waarom een bepaalde klik tussen bepaalde personen er niet is. Waarom er een bepaalde spanning hangt. Wie weet levert dat jou ook wel een mooie ontwikkeling op!

_PetitCorbeau_
Dat ben ik nu ook aan het proberen te doen
14-04-2017 10:07
14-04-2017 10:07 • Reageer
Karin van der Straaten
Voor mij zijn het de leukste momenten voor het zelfbewustworden en de cadeaux die je elkaar geeft als je storende gevoelens bij elkaar krijgt. d Eerste les die ik werkelijk voelde waar k door kon ontwikkelen was.. waarom kan ik niet tegen onrecht.. als ej dat naar ejzelf terug zet..zou ej zeggen...maar dan ben je dus zelf niet oprecht en dat was ik dus naar mijn idee altijd ..een open boek... na een hele tijd ging t lampje branden. Ik dacht een engel voor iedereen te zijn.. maar daar had je t al... ja echt voor iedereen, maar niet voor mijzelf en dus nooit eerlijk naar mijzelf
13-04-2017 23:12
13-04-2017 23:12 • Reageer