×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Eigenlijk ben ik zo gek nog niet!

Eigenlijk ben ik zo gek nog niet!


Eigenlijk ben ik zo gek nog niet. Nou dat heeft even geduurd voordat ik dat eindelijk eens over mezelf kan zeggen. Als ik om mij heen kijk lijkt het zo vanzelfsprekend dat mensen weten wie ze zijn en weten wat ze willen. Weet jij wie je echt bent? Voor mij was het niet zo vanzelfsprekend en sterker nog, ik ben nog steeds met deze zoektocht bezig.

Wie ben ik nou eigenlijk? Waarom doe ik zoals ik doe? Wat wil ik nou eigenlijk?

Mijn zoektocht gaat gepaard met coaching trajecten via verschillende coachen, vertrouwenspersonen en loopbaanbegeleiders. Verder doe ik een thuisstudie coaching bij HSP.
Ik ben nu ongeveer 2 jaar lang bezig met een coaching traject. Bij mijn laatste afspraak met mijn coach kreeg ik voor de zoveelste keer de vraag: “Wie ben jij nou eigenlijk echt? Weet jij wie jij bent”?
Dit resulteerde er in dat ik wat gefrustreerd werd en boos mijn map op tafel open sloeg. Als ik nou nog steeds niet weet wie ik ben dan vreet ik mijn schoen op! Ik ben al ruim 2 jaar bezig met de zoektocht naar mezelf!

Vaak vraag ik mij af waarom het mij zoveel moeite kost en dat het bij anderen zo vanzelfsprekend lijkt. Waarom ben ik zo lang bezig om uit te vinden wie ik ben? Zoveel vragen die mij tijdens mijn zoektocht bezig houden.

Toen ik erover na ging denken was het eigenlijk helemaal niet zo’n gekke vraag, want weet ik nu echt wie ik ben? Ben ik intussen al niet weer vergeten wie ik was? Ik pakte mijn map er nog eens bij en las al mijn zelfreflectie verslagen en opdrachten door. Zie je wel, dit ben ik. Ik weet het wel, maar soms lijk ik het wel te vergeten.

Doordat ik hoogsensitief(HSP-er) ben word ik nog wel eens opgezogen door mijn omgeving en kan ik nog wel eens vergeten wie ik daadwerkelijk ben. Voor mij een goed leermoment om toch goed bij mezelf te blijven en mij bewust te blijven van mijn eigen ik.

Door mijn thuisstudie coaching bij HSP leer ik ook steeds meer over mezelf. Zo heb ik nooit begrepen waarom ik op de basisschool nooit een verhaal begreep als deze voorgelezen werd. Ik snapte een verhaal pas als ik het zelf voor me zag en het zelf kon lezen. Dit vertelde ik wel eens aan mensen, omdat ik ergens al doorhad dat dit gewoon een leerstijl is voor mij. Ik moet iets beeldend zien / voor me zien voor ik kan leren. Mensen vertelden mij dan wel eens dat ze zich afvroegen waardoor ik zo ben zoals ik ben. Nu kan ik er gewoon een antwoord opgeven, want kennelijk heb je een verbaal leersysteem en een visueel leersysteem. Als HSP-er maak je meer gebruik van het visueel leersysteem. Weer wat over mezelf geleerd! Zo leer ik steeds weer een beetje over mezelf en hoop ik uiteindelijk dat ik mijn draai in deze samenleving ook ga vinden.

Het begin is er, want eigenlijk ben ik zo gek nog niet!

frieke
heb het lang niet geweten ook doordat ik geleefd werd, dit is verandert nu ben ik wie ik wil zijn
02-09-2017 17:48
02-09-2017 17:48 • Reageer