HSP test

HSP test


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hooggevoeligheid, HSP of sensitief. Deze woorden vliegen je om de oren. Ik hou zelf helemaal niet van labelen, maar HSP betekent dan ook niets meer of minder dan wat gevoeliger zijn dan een gemiddeld persoon. Daar is helemaal niets mis mee. HSP is geen ziekte en voor HSP is geen diagnose. Wel zijn er een aantal vragen die je jezelf kan stellen om te kijken of jij HSP, dus meer gevoelig, bent dan een gemiddeld persoon.

TEST

1. Nadat ik in de stad/winkel/supermarkt ben geweest voel ik mij vaak moe. Ja/Nee
2. Ik heb regelmatig het gevoel dat iemand mijn energie vreet als ik met diegene in gesprek ben. Ja/Nee
3. Als ik een ruzie/woordenwisseling heb dan klap ik dicht. Ja/Nee
4. Ik bevind mij liever in een rustige ruimte dan in een drukke ruimte. Ja/Nee
5. Ik heb veel slaap nodig om weer op te laden. Ja/Nee
6. Ik ben erg sfeergevoelig. Ja/Nee
7. Als ik een kamer binnenstap weet ik wat er speelt. Ja/Nee

8. Vaak weet ik al wat er gaat gebeuren of achteraf gezien wist ik het al. Ja/Nee

9. Ik ben erg meegaand, flexibel. Ik stroom gemakkelijk mee met de main-stream. Ja/Nee
10. Ik vermijd conflicten/ruzies liefst Ja/Nee
11. Ik word altijd een beetje benauwd op drukke evenementen/markten/ruimtes. Ja/Nee
12. Ik ben erg graag in de natuur en krijg hier energie van. Ja/Nee

13. Ik heb een (overmatige) hekel aan harde knallen / geluid. Ja/Nee

14. Ik ben erg creatief. Ja/Nee
15. Ik ben meer gericht op anderen dan op mezelf. Ja/Nee
16. Ik voer liever een diepgaand gesprek dan oppervlakkige gesprekken. Ja/Nee
17. Ik hou niet van grote/plotselinge veranderingen. Ja/Nee
18. Teveel prikkels levert mij stress op. Ja/Nee
19. Mensen hebben wel eens tegen mij gezegd dat ik minder gevoelig moest zijn. Ja/Nee
20. Ik huil snel. Ja/Nee
21. Als iemand pijn heeft voel ik deze pijn ook lichamelijk. Ja/Nee
22. Soms voel ik mij verdrietig/blij/eenzaam/etc. , maar ik weet niet waarom. Ja/Nee

Op hoe meer vragen je 'ja' kan antwoorden hoe sensitiever je bent. Deze test geeft natuurlijk geen uitsluitsel, maar is een greep van de kenmerken van een HSP-er. Op het internet zijn er ook veel testen te vinden die je kan doen.

Herkenning

HSP zijn betekent niet dat je beter, minder of anders bent dan een andere. Wel is het zo dat je een (iets) verfijnder zenuwstelsel hebt, waardoor prikkels harder/sterker binnen komen. Dit heeft zo zijn voor- en nadelen. Eerder vertelde ik al dat ik er zelf een hekel aan heb om te 'labelen'. Doordat de benaming HSP gegeven wordt krijg je toch een soort van onderscheid/hokje. Als HSP-er heb ik er heel erg veel aan gehad, omdat ik mezelf veel beter begrijp dan voorheen. Waarom zou je het ontkennen of niet benoemen? Ik ontkende het eerst en ging maar mee met deze 'snelle' samenleving. Als je het ontkent dan ontken je jezelf. Ik kan nu veel beter begrijpen waarom ik soms reageer zoals ik reageer en waarom ik doe zoals ik doe.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dankje wel Ja probeer ik Aarden.
| 14:40 |
Mooi dankje Maar wat doe je eraan? Gedeeld.
| 11:36 |
Je doet er niets aan. Je hebt een gevoeliger zenuwstelsel of niet. Wat je wel kan doen is goed bezig zijn met aarden. Dit zorgt ervoor dat je jezelf kan afsluiten/beschermen tegen overmatige prikkels. Goed geaard zijn is dus erg belangrijk! Liefs.
| 14:38 |
Yep heel herkenbaar!

Ik wist t al wel, dit is weer een bevestiging haha
| 13:41 |
Ja vaak weet je dat zelf ook wel! De herkenning is wel fijn!
| 13:45 |
Zeker ;)
| 13:55 |
Ik weet pas sinds een paar jaren dat ik HSP-er ben.
| 12:16 |
Ah oké! Hoe is dat? Ondervind je er op dit moment last van of is het juist een verademing? Ik denk dat heel veel puzzelstukjes op zijn plaats vallen, niet waar?
| 13:44 |
Dat laatste :)
| 13:51 |
Gedeeld op facebook :-)
| 11:46 |
Super dank je wel!! Leuk om te lezen dat je het een mooie blog vindt! Bedankt voor het delen!
Ik heb je een cadeautje gegeven :)
| 11:52 |
Voor het eerst dat ik een cadeautje krijg. Hoe werkt dat? #durftevragen
| 11:54 |
Ja ik was er ook nog niet bekend mee haha!
Naast reageer staat een cadeautje. Als je deze aanklikt kan je iemand op zijn/haar reactie een cadeautje geven. Volgens mij geldt dit ook als je gewoon reageert op een blog. Eerst hadden ze deze functie ook verwijderd, maar kennelijk is het er weer ;)!
| 11:57 |
Maar wat is het voordeel van het cadeautje? Want dat snap ik nog niet helemaal.
| 12:00 |
Ja volgens mij niet zo heel erg veel!
Ik gaf 10 YP's en die worden dan bij mij afgeschreven. Als je dus een leuke reactie krijgt van iemand of iemand deelt, in dit geval, je blog kan je daar voor kiezen om een cadeautje te geven als bedankje / waardering.
Denk dat we het zo moeten zien!
| 12:01 |
Helder!
| 12:15 |
Hele mooie blog! Dank je wel!
| 11:44 |
haha zeer zeker, ik wist het alleen al sinds mn 9de, ook met dingen zien, ik ben hier mijn eigen vrijwillige hulp begonnen op facebook, mensen healen, readings, en gebouwen of ruimtes readen, we blijven altijd leren dat is het mooie ♥️♥️♥️
| 11:38 |
Ah cool zeg!!!!
Ik wist het ook al heel erg vroeg, maar ik denk dat ik er de laatste 5 jaar wat bewuster mee bezig ben! Wat gaaf dat je dat doet! Wat is jouw Facebook site? Als je het ivm. privacy niet wilt geven is dat oké hoor! Groetjes!
| 11:42 |
ik was er vroeger heel bang voor maar sinds de laatste jaren heb ik het echt geaccepteerd :-) mijn facebooksite heet "the beauty of healing" is niet prive hoor, heb er speciaal een voor aangemaakt haha, ik plaats heel erg weinig maar ik doe alles via pb's ;-) liefss
| 16:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen