×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Liefde voor jezelf.

Liefde voor jezelf.


Liefde voor jezelf. Daar begint het bij en daar draait het om. Als je geen liefde voor jezelf hebt, hoe kan je het dan ooit aan een ander geven? 

Liefde voor jezelf lijkt heel vanzelfsprekend, maar voor heel veel mensen toch een grote uitdaging. Hoeveel mensen zijn er onzeker of vragen zich af of ze het wel goed doen. Dat zijn er meer dan je denkt. Hoeveel mensen vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn? Hoeveel mensen dragen er eigenlijk een masker en verbergen hun ware ik? Hoeveel mensen zijn eigenlijk veel te streng voor zichzelf? 
Kijk eens goed in de spiegel en zie hoe mooi je bent. Jij mag er ook wezen, net als ieder ander mens. Jij bent wie je bent en dat is wat jou mooi en uniek maakt! 

Net als ieder ander mens ben ik ook wel eens onzeker. Ik ben in het verleden erg onzeker geweest. Ik ben ook iemand die heel erg streng voor zichzelf is. Dat is soms best lastig als je ook nog eens perfectionistisch bent!   
Onzeker ben ik geworden door bepaalde gebeurtenissen in mijn leven. Om het kort te verwoorden voelde ik het letterlijk zo dat ik hier niet mocht zijn. Ik had dus weinig liefde voor mezelf.  Hiermee ben ik verder gegaan, want een bikkel ben ik wel.  Samen met het streng zijn voor mezelf en het perfectionisme was het niet altijd een pretje! 
Mijn omgeving spiegelde mijn innerlijke belevingswereld. Dit resulteerde er in dat het wel leek alsof de omgeving waarin ik mij bevond mij onzeker maakte. Daadwerkelijk was het een hele grote spiegel die mij werd opgehouden. 
Dit kon ik heel erg lang niet plaatsen, want hoe kwam dit nou? Ik deed toch ook gewoon de dingen die ieder ander mens ook doet? Ik doe gewoon wat er van mij verwacht wordt.  Ik snapte er helemaal niets van en ik gaf mijn omgeving de schuld. Ik gaf de mensen om mij heen de schuld, ik gaf de situaties die zich voordeden de schuld en ga zo nog maar even door. 

Op een gegeven moment ben ik anders gaan denken. Ik ben gaan inzien dat de buitenwereld een grote spiegel is en een reflex geeft van mijn innerlijke belevingswereld. De buitenwereld spiegelt mij waar ik aan moet werken of wat ik beter kan veranderen. Niets moet natuurlijk, maar om te groeien als persoon of beter in je vel te zitten is het juist een cadeau wat de buitenwereld jou op dat moment geeft.  Welke les/lessen je als spiegel worden voorgehouden zijn soms overduidelijk, maar het kan soms zo lang duren voor je het eindelijk door hebt. Dit geeft ook niet, want het hoort allemaal bij de les die je gegeven wordt. Soms zijn de lessen die je voorgehouden worden niet zo duidelijk, maar komen bepaalde patronen steeds weer terug in jouw leven.  Je weet niet waarom jij steeds weer in een bepaalde situatie terechtkomt. Je vraagt je steeds af waarom je het weer meemaakt en waarom het jou weer moet overkomen.  Het zou goed zijn om eens stil te staan bij dit soort situaties, omdat er wel eens een kans is dat er een wijze les zit in deze patronen. 


Het uitzoeken hoe het met mijn eigen spiegel zat heb ik met hulp van een coach gedaan. Er is helemaal niets mis mee om een coach te hebben, zelfs de grootste wereldleiders laten zich regelmatig coachen om te zien of zij alles nog helder zien. Op deze manier leer je goed reflecteren en bekijk je sommige situaties net even anders.  Mij heeft het ook geholpen om de situatie anders in te zien en anders te gaan denken. 

Wat mij ook heel erg geholpen heeft is iedere dag tegen mezelf te zeggen dat ik er ook mag zijn. Ik mag er ook wezen en ik ben evenveel waard als ieder ander mens dat hier op deze aarde rondloopt. Ik mag net zoveel als zij. Ik heb net zoveel rechten/plichten zoals zij. Niets meer en niets minder! Het klinkt een beetje suf, maar op deze manier leer je jezelf herinneren dat het ook zo is! Je gaat dit uiteindelijk uitstralen en dit seintje geef jij ook af naar de buitenwereld! Je zal zien dat mensen aan jou gaan merken/zien dat het beter met je gaat en dat je beter/zelfverzekerder in jouw vel zit. Zo is het ook, want je gelooft het dan ook!

De les die ik heb mogen leren is de les van liefde voor mijzelf.  Welke lessen heb jij gehaald uit de spiegel die jou voorgehouden werd?  

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties