×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Overgevoeligheid bij hooggevoeligheid

Overgevoeligheid bij hooggevoeligheid


Bij mij brengt mijn hooggevoeligheid wat nadelen met zich mee. Naast dat je er mee moet leren omgaan zijn er ook factoren waar je niet zo heel erg veel grip op hebt. Ik doel hier dan vooral op allergieën en voedsel intolerantie.  
Sinds mijn 7e  kamp ik al met extreme hooikoorts. De mate waarin ik de hooikoorts heb was jaar op jaar af wisselend. Het ene jaar had ik er bijna geen last van en het andere jaar leek het wel alsof ik 1 van de extreemste gevallen betrof.  

 Naast de hooikoorts ontwikkelde ik ook langzamerhand steeds meer intolerantie voor verschillende fruitsoorten. Ik kan intussen geen appels, kersen, peren, bramen, kiwi en aardbeien meer eten. Ik vergeet vast nog enkele fruitsoorten op deze lijst. 
Een leuk feitje is dat ik bijvoorbeeld wel weer appeltaart en appelmoes kan eten. Doordat de appel verwarmd wordt is de stof die de allergie veroorzaakt uit de appel.  

 Naast de fruitsoorten ben ik ook allergisch voor een aantal noten. Ik ben extreem allergisch voor hazelnoten. Ik heb dan wel weer het geluk dat ik niet allergisch ben voor noten-sporen. Dat zie je bijna overal weer in terug komen.  
 Ik mag mezelf ook nog gelukkig prijzen dat ik geen allergieën heb voor eiwitten, gluten, melk en dat soort producten. Tenminste, zover ik weet is dat niet het geval.  Wel weet ik dat ik enorm gevoelige darmen/maag heb. 

 Allergie voor dieren heb ik helaas ook. Ik heb wel een kat thuis, want ik ben veel te gek op dieren en te eigenwijs om geen dieren te hebben. Het mooie hiervan is dat ik merk dat ik voor mijn eigen kat al een stuk minder allergisch ben dan voor een kat bij iemand anders thuis. Dat merk ik direct.   

 Voor al die allergieën en ongemakken zijn tegenwoordig een heleboel middeltjes op de markt. Je kan ze verkrijgen op doktersrecept en bij de plaatselijke drogisterij. Je kan chemische meuk krijgen, maar ook homeopathische middelen.  Je kan naar de plaatselijke imker gaan om daar de honing van de bijen te nuttigen of je kan door de fysio je rug laten tapen. Tegenwoordig is er zoveel op de markt, maar wat werkt er?  
 
Graag wil ik jullie mijn eigen ervaringen meegeven over de middelen, producten en medicijnen die ik zelf al geprobeerd heb en/of nog steeds gebruik.  

 Levocetirizine
Dit medicijn heb ik op doktersrecept. Ik heb dit medicijn al een aantal jaren en dit medicijn werkte voor mij ook perfect. Dit medicijn mag je 1 keer per dag nemen en als het goed is zorgt het er ook voor dat je 24 uur verlicht wordt van je klachten.  

Bij mij verdwenen altijd alle klachten. Het maakt niet uit of ik klachten had vanwege de hooikoorts of vanwege mijn andere allergieën. Sinds enkele weken heb ik het idee dat de medicijnen niet meer zoveel doen en dat de werking ervan verminder is. Het lijkt er een beetje op alsof ik resistent ben geworden voor deze medicijnen.  
 
Medical taping 
Dit heb ik nu 1 keer geprobeerd. Ik liep toch bij de fysio voor mijn rug. Mijn fysio bood aan om een keer mijn rug in te tapen om te proberen of dit zou werken. Ik had natuurlijk het geluk dat ik in de week dat ik de tape op mijn rug had ook nog eens zelf niet zo fit was. Het weer werd ook weer iets slechter, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of het tapen voor mij gewerkt heeft.
Ik hoor er overigens wel hele goede verhalen over uit mijn omgeving en mensen die het aanraden om te doen bij hooikoorts.  

 Homeopathische medicijnen
Ik heb 1 keer homeopathische medicijnen voor hooikoorts gehad van het merk A. Vogel. 
Dit betreft een gewoon pilletje wat je moet slikken. Het had bij mij totaal geen effect, dus helaas ben ik hier maar weer mee gestopt.  

 
Neussprays 
Verschillende neussprays heb ik geprobeerd. Zowel de neussprays voor een normale verkoudheid als neussprays die speciaal zijn gemaakt voor hooikoortspatiënten. Het kan wel even verlichting geven, maar op het moment van toepassen moet ik toch altijd even nog maar niezen dan ik al deed.  
Neussprays hou ik over het algemeen niet zo heel erg van. Dit komt voornamelijk dat je bij veelvuldig gebruik last kan krijgen van bloedneuzen. En ja, daar ben ik ook gevoelig voor.  

 Kurkuma
Tegenwoordig gooi ik een halve theelepel kurkuma poeder door mijn smoothie. Kurkuma schijnt goed te zijn voor een heleboel dingen en zo heb ik ook gehoord voor hooikoorts. 

Ik probeer toch dagelijks een smoothie te nuttigen. Tot deze dag merk ik helaas nog geen wonderbaarlijke verschillen, maar misschien moet ik nog wat meer geduld hebben.  
 
Appelazijn 
Dit is niet bepaald voor allergieën, maar wel goed voor de darmflora. Ik heb appelazijn gekocht bij de Tuinen. Ik meng een theelepel appelazijn met water en wat honing en drink dit op.  
Ik merk gelijk dat het effect heeft op de darmflora. Het geeft voor mij wel een prettig effect, dus dit blijf ik voorlopig gebruiken. Het is bijvoorbeeld gunstig tegen een opgeblazen gevoel/verstopping.  

 Dit zijn de producten, middelen en medicijnen die ik gebruik tegen de hooikoorts. Ik ben nog voornemend om binnenkort naar de plaatselijke imker te gaan om daar bepaalde korrels te kopen die bijen afgeven vlak voor ze honing maken. Deze korrels schijnen ook goed te zijn voor hooikoorts. Dat klinkt ook wel logisch, want de bijen verzamelen de honing uit bloemen die allergische reacties kunnen veroorzaken. Door de korrels te consumeren bestrijd je de hooikoorts eigenlijk met hetgeen waar je allergisch voor bent. Zo maakt jouw lichaam als het goed is zelf anti-stoffen aan. Het is te vergelijken met het effect van een griepprik. Ik vind het de moeite waard om het te proberen! Ik zal mijn ervaringen zeker gaan delen.  

 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Tijs Ven
Dat is zeker niet altijd zo simpel zijn neem ik aan. Als je het nog niet hebt geprobeert zou ik aanraden om eens goed te vasten, dit kun je best ook op de juiste manier doen en ik kan de 'masterfast system' aanraden van 'luigi gino di serio'. Dit hoeft zeker niet de volledige 108 dagen, maar voor een volledige ontgiftiging is dat wel aan te raden, want als je te veel afvalstoffen in je lichaam hebt, dan kan je door ontgiftend te eten (gezond) die gifstoffen losmaken, waardoor je allergische reacties krijgt. Echt niet leuk :( Ik wens je alvast heel veel succes en gezondheid toe :)
10-06-2018 10:13
10-06-2018 10:13 • 1 reactie • Reageer
Louter
Oh dat heb ik ook inderdaad wel eens gehoord ja! Best wel eens de moeite waard om me daar eens in de verdiepen! Heel erg bedankt! 
10-06-2018 18:09
10-06-2018 18:09 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Het is normaal dat allergieën wijzigen en veranderen in de loop der jaren. Alles wat jij noemt werkt bij mij niet. Daarbijben ik allergisch tegen honing en bijen en word ik niet goed van de lucht. Bepaalde allergieën die ik had als kind heb ik nu niet meer (tomaten en citrusvruchten). Aan de medicijnen wen je wel degelijk (ik slik al meer dan 50 jaar). Soms kan een andere fabrikant = samenstelling wel helpen. Of poos niet en dan later weer wel. Van dat appelazijn heb ik nog nooit gehoord. Je zult met allergieën en overgevoeligheid een rustig en gelijkmatig leven moeten leven. Sterkte.
10-06-2018 08:30
10-06-2018 08:30 • Reageer
jolandemooij
Een bekend verhaal. Ik heb ook heel wat geprobeerd tegen de hooikoorts en andere allergieën.  Uiteindelijk kreeg ik weer een leven nadat ik met pollen pillen ben begonnen. Alleen dat werkt het beste als je ze in combinatie met aloë Vera gebruikt. Anders heb je kans dat je er een heel heftige reactie op krijgt. Ik hoop voor je dat je er ook vanaf komt. 
09-06-2018 16:20
09-06-2018 16:20 • Reageer