Overprikkeld? Beat it!

Overprikkeld? Beat it!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wel eens overprikkeld geweest? Misschien heb je dagelijks met overprikkeling te maken? Ik wel.
Ik heb zo lang bloot gestaan aan overprikkeling dat ik tegen een burn-out aan zat.

Hoe weet je dat je overprikkeld bent?

Dat is voor iedereen verschillend. Als ik overprikkeld ben, dan word ik snauwerig, kort door de bocht of ik sla zelfs dicht. Als ik niets aan de overprikkeling doe en het hoopt zich op dan loop ik dagenlang met een "zenuwachtig" gevoel in mijn buik rond. Dit gevoel is verschrikkelijk irritant en overheersend. Daarnaast is het een energievreter. Mijn energie loopt leeg en ik voel mij erg moe.

Als je overprikkeld bent probeer er dus wat aan te doen. Als je er niets mee doet kan het er uiteindelijk voor zorgen dat je in een burn-out terecht komt.

Waardoor word ik overprikkeld?
Dit is ook voor iedereen verschillend. Sommige worden al overprikkeld door een televisie die aanstaat. Ik zelf heb last van overprikkeling onder andere in drukke ruimtes, bij drukke mensen, in winkels en bij ruzies.
Doordat ik een HSP'er ben raak ik misschien wat sneller overprikkeld dan gemiddeld.

Wat kan ik het beste doen als ik overprikkeld ben? Ik geef je hier een paar tips die voor mij werken.

1 Douchen
Neem aan het eind van de dag een lekkere douche. Visualiseer je dat je de energieën die niet van jezelf zijn van je afspoelt. Visualiseer dat deze energieën door het afvoer putje wegspoelen. Visualiseer tegelijkertijd dat er via je kruin nieuwe, goede en frisse energieën om jou heen komen

2. Pak een moment voor jezelf
Een drukke dag gehad? Pak een moment voor jezelf. Zonder je even af en trek je terug. Maak je hoofd leeg en geniet even van de stilte om je heen.

3. Aandacht op jezelf
Aanwezig in een drukke ruimte? Richt je aandacht op jezelf en hou je aandacht bij jezelf. Zet je voeten stevig op de grond en richt je aandacht op jouw voeten. Dit kan er voor zorgen dat je dicht bij jezelf blijft en minder snel overprikkeld raakt. Je kan je aandacht ook richten op andere delen van jouw lichaam. Wees je er bewust van wat je doet en wees aanwezig in jouw eigen lichaam.

4. Ontspan
Ga iets doen wat je leuk vindt. Haal daar ontspanning uit en haal je hoofd leeg. Dit zal helpen om de overprikkeling weg te nemen.

5. Buiten in de frisse lucht.
Maak een wandeling in de natuur. Dit zal je goed doen! Het zorgt er voor dat je je hoofd leeg kan maken. Wist je dat creatieve ideeën sneller ontstaan in de frisse buitenlucht?

Nog een leuk weetje: probeer buiten eens op blote voeten te lopen. Door op blote voeten te lopen neem je de positieve energieën van de aarde gemakkelijker op. Dit heeft dus een positief effect op het lichaam.

6. Bescherming

Visualiseer een bescherming om je eigen lichaam heen. Deze bescherming kan verschillende vormen hebben. Je bescherming kan bijvoorbeeld rond zijn, van rozen zijn, van stenen zijn en noem maar op.
Mijn bescherming betreft een grote cirkel. Deze cirkel heeft een mooie groene kleur met heel veel glitters.
Visualiseer je dat jouw bescherming alle prikkels en negativiteit buiten houdt. Alleen de goede en fijne energieën laat je binnen.

Werken deze tips niet? Er zijn nog heel veel mogelijkheden die voor jou misschien wel werken. Ontdek ze! Geef ook niet te snel op, want sommige oefeningen vragen gewoon om wat oefening en geduld!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Herkenbaar, Dankje voor tips !
| 16:04 |
mooie blog, ik volg je nu, ben ook hsp en snel overprikkeld
| 19:05 |
Leuk! Ik ga jou ook volgen en neem even een kijkje!
Snel overprikkeld zijn kan echt zo vervelend zijn. Toch heeft HSP ook veel mooie dingen!
| 21:17 |
Erg herkenbaar en fijne tips!
| 19:44 |
Dank je wel! Ik vind vooral douchen een fijne! X
| 21:17 |
Goede tips! Erg goed om te weten, alleen erg moeilijk om allemaal me aan te houden. Ben nogal een stress kip haha
| 16:52 |
Mooi en duidelijk omschreven! Zelf ook high sensitive en gelukkig van mezelf wel vrij nuchter. Muziek & af en toe een bad werkt heerlijk!
| 14:01 |
Mooie duidelijke tips.
| 12:14 |
Dank je wel :)!
| 12:23 |
Prima tips. Nu nog op tijd in de gaten krijgen dat je overprikkeld bent - dat kan soms ook nog een uitdaging zijn.
| 11:57 |
Dank je wel! Ja het is een kunst om het op tijd in de gaten te krijgen! Als je je eigen lichaam beter leert kennen dan leer je ook beter naar je lichaam te luisteren. :)
| 12:23 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen