×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Slecht doktersbezoek

Slecht doktersbezoek


Er moet mij iets van het hart en dat betreft mijn laatste doktersbezoek! Mijn laatste doktersbezoek heb ik als alles behalve prettig ervaren! 


Ik ben iemand met veel kwaaltjes. Ik kan er niets aan doen, maar ik heb gewoon snel ergens last van! Ik ben super gevoelig, overgevoelig en allergisch voor ontzettend veel etenswaren. Waarschijnlijk is mijn lichaam dus ook wat gevoeliger voor pijnkwaaltjes en sneller ontregeld. 
Ik stap niet zo snel naar de dokter. Als ik ergens last van heb dan blijf ik er liever mee rondlopen dan dat ik weer eens naar de dokter moet.  

Sinds een aantal jaren ervaar ik dat mijn hart zo af en toe overslaat. Ik kan niet echt uitleggen hoe dat voelt, maar de mensen die het hebben kunnen vast en zeker beamen hoe het voelt. Je voelt en weet gewoon dat het gebeurt. 
Dit bleef gelukkig bij enkele keren, maar ben er destijds toch een keer mee naar de dokter geweest. Ik heb er namelijk ineens last van gekregen en had er nooit eerder last van gehad. Toen is er ook een hartfilmpje gemaakt om eens te bekijken hoe mijn hart werkt. Alles zag er op dat moment goed uit! 

Gelukkig bleef het overslaan van mijn hart maar bij enkele keren. Soms zaten er weken tussen voor het weer een keer gebeurde. Op een gegeven moment voelde ik het overslaan van mijn hart weer en iets geregelder. Intussen heb ik een andere dokter en besloot toch nog een keer te gaan voor een check-up. 
Ik kreeg te horen van mijn dokter dat het volkomen normaal was en dat iedereen er wel eens last van heeft. Niets ernstigs aan de hand. Zodra er meer klachten bij zouden komen dan moest ik nog maar een keer aan de bel trekken. 
Dit stelde mij op zich wel gerust en ik legde mezelf er maar bij neer dat ik er maar mee moest leren leven. Geen aandacht geven en iedereen heeft het wel eens. 

Sinds de laatste paar maanden bleef het overslaan van mijn hart niet bij enkele keren, maar ervaar ik eigenlijk iedere dag wel 1 tot 5 keer het overslaan van mijn hart. Ik heb hier heel erg lang mee rond gelopen, want volgens de dokter is het volkomen normaal dat dit wel eens gebeurde. Intussen sprak ik heel wat collega's en iedereen die maar wilde weten hoe het met mij ging en vertelde over het overslaan van mijn hart.  Iedereen die ik sprak beaamde mij dat het volgens mij helemaal niet zo normaal was en dat zij dit nooit voelen of ervaren. 
Ja, ik sprak inderdaad 1 collega die het herkende en erkende , echter heeft deze collega zelf hartklachten.  

Hoog tijd om weer eens aan de bel te trekken bij de dokter. Eigenlijk met wat tegenzin en op aandringen van mijn lieve vriend toch maar weer een afspraak gemaakt. 

Daar zit ik dan te wachten in de wachtkamer. Stiekem bedenk ik mij al dat de dokter vast en zeker denkt van ach daar heb je haar weer. 
De dokter roept mij naar binnen en vraagt wat zij voor mij kan betekenen. Ik leg mijn probleem uit en vertel dat mijn hart inmiddels iedere dag minstens 1 keer overslaat. Ik zie dat ze mij schaapachtig aan blijft kijken. Ik zie haar nog net niet lachen en hoor haar vragen of dat alles is. Ik hoor haar zeggen dat het volkomen normaal is en dat een hart zelfs 4 keer in een minuut mag overslaan. Ik kon mijn ogen niet geloven.  Werd ik nou gewoon uitgelachen en/of belachelijk gemaakt? 

Ik legde haar uit dat ik het gewoon vreemd vind, omdat mijn klachten eerst weinig voor kwamen en dat het wel lijkt alsof mijn klachten zich opbouwen. Ik hoor haar zeggen dat een hartfilmpje geen zin heeft, omdat het een nihile kans is dat wij de hartoverslag gaan 'vangen'.  Ik gaf aan dat ik dit ook al had bedacht. 
Ik ben redelijk sportief en liep de laatste tijd best veel hard. Ik gaf aan dat ik bij één van mijn laatste hardloopsessies helemaal niet goed werd en dat mijn hart juist te keer ging als een malle. Ik werd helemaal duizelig en had het idee dat ik ieder moment zou neervallen.  Dit voorbeeld gebruikte ik om aan te geven dat ik het niet helemaal vertrouw.

Ze vroeg vervolgens aan mij wat ik zou willen dat ze zou doen, omdat ze eigenlijk niets voor mij kon betekenen. Ik gaf aan dat ik het wel eens nader onderzocht zou willen hebben, gezien de opbouwende fase die ik zelf ervaar. 
Ze kwam er vervolgens nog mee dat ik extra gefocust zou zijn op mijn hartslag en het daarom meer ervaar dan andere mensen. Ik geloof hier niet helemaal in. Ik ben met van alles bezig gedurende dag behalve de hele dag met mijn hartslag. Mijn hart kan overslaan in rust, tijdens een gesprek, tijdens een film of bij inspanning. Het maakt niet uit, maar op die momenten ben ik niet bezig met mijn hartslag. 

De dokter heeft nog wel mijn bloeddruk gemeten en mijn hartslag van dat moment gemonitord. Mijn hartslag was 60 tot 66.  Dat is een aardige hartslag. Mijn bloeddruk was wel wat te hoog. 
De dokter gaf aan dat ik de hart overslagen extra zou voelen, omdat mijn hart in goede conditie is en normaal zo laag is.  Dit geloof ik ook niet helemaal.  Denk dat 9/10 collega's op mijn werk meer met sport bezig zijn en sportiever zijn dan ik en ik hoor niemand er verder over. 


De dokter besluit in samenspraak met mij om mij door te zetten naar de cardioloog om een sporttest te doen en te monitoren of mijn hart voldoende zuurstof krijgt. Fijn! Eindelijk gaat er eens nader gekeken worden. 

Dit ging ook allemaal niet van harte

Ik gaf aan dit heel fijn te vinden en gaf nogmaals het voorbeeld van het hardlopen. Ik werd onderbroken door de dokter en ze gaf aan dat ik dit al had verteld en in herhaling viel. Mijn mond viel nog net niet open van verbazing.  Wat is er gebeurd met inlevingsvermogen? 


Als klap op de vuurpijl gaf ze nog aan dat ze het vreemd vond dat mijn werkgever er niet voor zorgde dat de collega's eens in de zoveel tijd een medische check-up krijgen. Ik vertelde haar dat er zeker wel een bedrijfsarts is, maar dat je daar pas in aanraking mee komt als je niet meer kan werken of klachten hebt wat het werk belemmerd. 
Ik gaf maar niet aan wat ik op dat moment dacht. Ik dacht namelijk dat een dokter toch diegene is waar je heen gaat als er medische klachten zijn. Daar heeft een werkgever toch verder niets mee te maken, maar alleen last van. 

Al bij al was het een bijzonder doktersbezoek. Ik voelde mij totaal niet gehoord. Ik werd gewoon uitgelachen in mijn gezicht, niet serieus genomen en belachelijk gemaakt. Grappig dat ik al eerder recensies heb gelezen over deze dokter die mijn verhaal nu beamen. Ik had er toen nog geen ervaring mee, maar nu kan ik die recensie ook beamen! 

Ik ben blij dat ik een andere dokter moet zoeken in verband met mijn verhuizing. Ik ga al niet graag naar de dokter en nu zal ik er nog eens 100 keer over nadenken voor ik ga.  

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Encaustichris
Wat dacht je huisarts van een holteronderzoek? 24 uur met plakkers lopen en je weet hoe en wat (dat gaat nu de cardioloog waarschijnlijk doen). Klinkt als een onbehoorlijke arts trouwens!
30-03-2018 01:53
30-03-2018 01:53 • 1 reactie • Reageer
Louter
Ja zoiets gaf ze inderdaad wel aan, maar ze benadrukte het mij gelijk dat ik het allemaal zelf mocht betalen, omdat de huisarts dit niet zou vergoeden. Afijn, nu wordt eerst gekeken door een cardioloog terwijl ik een sporttest afleg. Als mijn klachten aanhouden dan kies ik alsnog daarvoor. Het gaat tenslotte om mijn lichaam en die geeft niet voor niets signalen aan.  Fatsoenlijk was het bezoek echt niet. Ik ben er nog steeds verbaasd over. 
30-03-2018 09:53
30-03-2018 09:53 • Reageer
Schorelaar
Jammer dat het vertrouwen weg is, meteen maar een nieuwe zoeken nu je toch gaat verhuizen
29-03-2018 20:07
29-03-2018 20:07 • 1 reactie • Reageer
Louter
Na dit bezoek is mijn vertrouwen zeker weg. Gelukkig moet ik toch op zoek naar een andere huisarts in verband met verhuizing. 
30-03-2018 09:52
30-03-2018 09:52 • Reageer
Soberana
Klinkt als hartritme stoornissen, daar kun je in principe 100 mee worden. Je bent iig doorverwezen naar de cardioloog voor alle zekerheid. Fijn dat je ivm je verhuizing een andere huisarts moet zoeken.
29-03-2018 16:36
29-03-2018 16:36 • 1 reactie • Reageer
Louter
Ja daar ben ik dus een beetje bang voor. Ik weet wel dat je daar oud mee kan worden, maar mocht het toch hartritme stoornissen zijn is het toch wel prettig dat je daarvan op de hoogte bent.  :)
30-03-2018 09:52
30-03-2018 09:52 • 1 reactie • Reageer
Marjolein
wat wonderlijk, zo durf je niet meer naar de dokter als je iets ernstigs hebt. Mijn moeder ging eens met een ingetrokken tepel naar de dokter en die vertelde haar terug te komen als het over een half jaar nog niet over was. Zij heeft toen een doorverwijzing afgedwongen en 10 dagen later werd haar borst geamputeerd! Een half jaar wachten had zij niet overleefd.
29-03-2018 15:22
29-03-2018 15:22 • 1 reactie • Reageer
Louter
Nou inderdaad! Ik ben al niet iemand die snel naar de dokter gaat. Mijn vriend heeft het wel 100 keer tegen mij gezegd voor ik eindelijk eens een afspraak maakte. Heftig verhaal ook van jouw moeder! Zo zie je maar weer......  je weet vaak het beste wat jouw lichaam aangeeft en daar moet je naar luisteren. 
30-03-2018 09:51
30-03-2018 09:51 • 1 reactie • Reageer
Catrine-DeMew
Ik denk dat je moet zeggen dat je het gedrag van je dokter niet leuk vindt en dat met je nieuwe dokter ook praten.
29-03-2018 14:23
29-03-2018 14:23 • 1 reactie • Reageer
Louter
Die nieuwe dokter gaat er zeker komen :)! X
30-03-2018 09:50
30-03-2018 09:50 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Is het een optie om over te stappen naar een andere huisarts? Een troost is dat je toch bent doorgestuurd naar een cardioloog. Ik hoop voor je dat de huisarts gelijk bleek te hebben en er niets aan de hand is, maar die conclusie trekken zonder fatsoenlijk onderzoek is not done. Je hebt alle reden om aan de bel te trekken. Succes!
29-03-2018 14:15
29-03-2018 14:15 • 1 reactie • Reageer
Louter
Die andere huisarts gaat er zeker komen! Ik zit in een verhuizing en moet ook wel een andere arts zoeken, gelukkig! Inderdaad ben ik als troost doorgestuurd en ik wacht het wel even af! Liefs!
30-03-2018 09:50
30-03-2018 09:50 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Tja, als je lichamelijke klachten hebt is toch echt de huisarts de eerste waar je langs gaat, niet een bedrijfsarts..
29-03-2018 13:26
29-03-2018 13:26 • 1 reactie • Reageer
Louter
Ja dat dacht ik ook haha. Heel erg vreemd, maar goed!
30-03-2018 09:49
30-03-2018 09:49 • Reageer
Albert van den Berg
Blijkbaar heeft jou dokter tijdgebrek, snap ik wel maar dan moeten ze een nieuwe afspraak inplannen. In samenspraak zou de dokter kunnen beslissen om eens een wat langer hartonderzoek te doen, 24 uur of langer met een "kastje rondlopen". Dan ben jij gerustgesteld of komt er iets uit en uiteindelijk belast jij de dokter minder. Eigenlijk simpel. Succes en hou vol, het gaat om jou lichaam en gemoedstoestand.
29-03-2018 13:26
29-03-2018 13:26 • 1 reactie • Reageer
Louter
Ja zou het tijdgebrek zijn? Ik weet het niet, maar ik vond het niet echt netjes. Ik word nu ook doorgestuurd naar de cardioloog. Gelukkig, want een geruststelling zou al helpen, maar iemand die zegt dat het allemaal normaal is stelt mij niet zo gerust gezien ik het eerder ook nooit had. 
30-03-2018 09:49
30-03-2018 09:49 • 1 reactie • Reageer