×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Zeer belangrijke waarschuwing voor vrouwen! Spread the word!

Zeer belangrijke waarschuwing voor vrouwen! Spread the word!


Deze informatie is zeer nuttig voor vrouwen die zwanger willen worden of korte tijd geleden bevallen zijn vanwege hun inwendige kwetsbaarheid. Share dit zoveel mogelijk met je naasten. Dit lijkt mij 1 van de redenen waarom baarmoederhalskanker zo hoog is in Nederland.


Misschien loop ik wel achter.. Maar ik wil dit alsnog delen omdat ik vind dat wij zo zuinig mogelijk met ons lichaam en gezondheid moeten omgaan.

Ik ben er achter gekomen dat tampons chloor bevatten. Ik liep langs de schappen en zag toen biologische tampons liggen. Ik dacht.. Hmmm ze verzinnen overal wel een marketing trucje op. Ik keek nog eens goed naar het pakje en daar stond op – Zonder chloor.

Ik dacht zonder chloor? Zitten er in normale tampons dan chloor? Waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen?

Wauw ik was echt in shock. Ik vind dit echt zo slecht. Er wordt bijna niks over gecommuniceerd terwijl dit toch wel heel erg belangrijk is. Ik heb meerdere vrouwen de vraag gesteld of zij wisten dat zij iets gebruiken voor inwendig gebruik wat chloor bevat. Het antwoord was keer op keer NEE. Ik ben uiteindelijk gaan lezen online en kwam schokkende verhalen tegen.


Image title


Waarom gebruikt men chloor ;

Dit doen ze om de tampons een witte kleur te geven.. Daarnaast bevatten ze nog veel meer chemicaliën die je liever niet in je lichaam wilt hebben.
De vagina wordt bedekt door slijmvlies dus al deze chemicaliën worden hierdoor heel makkelijk door het lichaam opgenomen. Ondanks dat wij ons tegenwoordig steeds bewuster worden van allerlei toevoegingen (E-nummers) die wij via ons voedsel naar binnen krijgen, weten een heleboel vrouwen niet dat zij zichzelf iedere maand weer vergiftigen tijdens hun menstruatie.

Tampons worden gemaakt van 100% katoen. Om tampons mooi wit te maken wordt het gebleekt met dioxine/chloor . Als er een kleine hoeveelheid dioxine in je bloedbaan terecht komt via je slijmvliezen, kan dit leiden tot abnormaal weefselgroei in je buik (endometriosis) en voortplantingsorganen. Dioxine is mogelijk gerelateerd aan kanker (verdacht kankerverwekkend). Het is ook in verband gebracht met verminderde spermaproductie voor mannen. Bij beide seksen breekt het zijn/haar immuunsysteem af, aldus Amerikaanse onderzoekers.Waarom is dit niet algemeen bekend?

De tampon industrie is ervan overtuigd dat wij (vrouwen), wit gebleekte producten nodig hebben om te zien dat een product puur en schoon is. Ook beweren deze bedrijven tot op heden dat de hoeveelheid dioxine/chloor in hun producten te laag zouden zijn om bovenstaande klachten te kunnen veroorzaken. Maar alsnog stel ik mijzelf e vraag, Waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen!?


Image titleWat zijn de alternatieven

De alternatieven die ik je kan geven zijn er 2

Gebruik alleen 100% biologische tampons. Deze zijn wellicht iets duurder maar we moeten zuinig zijn op ons lichaam.

Gebruik maandverband. Dit blijft uitwendig.

Wisten jullie al hier vanaf? Ik ben benieuwd! Wees zuinig op je lichaam!

Meer weten over dit soort artikelen of de alternatieven? Ik doe namelijk verder onderzoek. Druk dan op +volgen en ontvang het artikel per mail toegestuurd.