Zeer belangrijke waarschuwing voor vrouwen! Spread the word!

Zeer belangrijke waarschuwing voor vrouwen! Spread the word!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Deze informatie is zeer nuttig voor vrouwen die zwanger willen worden of korte tijd geleden bevallen zijn vanwege hun inwendige kwetsbaarheid. Share dit zoveel mogelijk met je naasten. Dit lijkt mij 1 van de redenen waarom baarmoederhalskanker zo hoog is in Nederland.


Misschien loop ik wel achter.. Maar ik wil dit alsnog delen omdat ik vind dat wij zo zuinig mogelijk met ons lichaam en gezondheid moeten omgaan.

Ik ben er achter gekomen dat tampons chloor bevatten. Ik liep langs de schappen en zag toen biologische tampons liggen. Ik dacht.. Hmmm ze verzinnen overal wel een marketing trucje op. Ik keek nog eens goed naar het pakje en daar stond op – Zonder chloor.

Ik dacht zonder chloor? Zitten er in normale tampons dan chloor? Waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen?

Wauw ik was echt in shock. Ik vind dit echt zo slecht. Er wordt bijna niks over gecommuniceerd terwijl dit toch wel heel erg belangrijk is. Ik heb meerdere vrouwen de vraag gesteld of zij wisten dat zij iets gebruiken voor inwendig gebruik wat chloor bevat. Het antwoord was keer op keer NEE. Ik ben uiteindelijk gaan lezen online en kwam schokkende verhalen tegen.


Image title


Waarom gebruikt men chloor ;

Dit doen ze om de tampons een witte kleur te geven.. Daarnaast bevatten ze nog veel meer chemicaliën die je liever niet in je lichaam wilt hebben.
De vagina wordt bedekt door slijmvlies dus al deze chemicaliën worden hierdoor heel makkelijk door het lichaam opgenomen. Ondanks dat wij ons tegenwoordig steeds bewuster worden van allerlei toevoegingen (E-nummers) die wij via ons voedsel naar binnen krijgen, weten een heleboel vrouwen niet dat zij zichzelf iedere maand weer vergiftigen tijdens hun menstruatie.

Tampons worden gemaakt van 100% katoen. Om tampons mooi wit te maken wordt het gebleekt met dioxine/chloor . Als er een kleine hoeveelheid dioxine in je bloedbaan terecht komt via je slijmvliezen, kan dit leiden tot abnormaal weefselgroei in je buik (endometriosis) en voortplantingsorganen. Dioxine is mogelijk gerelateerd aan kanker (verdacht kankerverwekkend). Het is ook in verband gebracht met verminderde spermaproductie voor mannen. Bij beide seksen breekt het zijn/haar immuunsysteem af, aldus Amerikaanse onderzoekers.



Waarom is dit niet algemeen bekend?

De tampon industrie is ervan overtuigd dat wij (vrouwen), wit gebleekte producten nodig hebben om te zien dat een product puur en schoon is. Ook beweren deze bedrijven tot op heden dat de hoeveelheid dioxine/chloor in hun producten te laag zouden zijn om bovenstaande klachten te kunnen veroorzaken. Maar alsnog stel ik mijzelf e vraag, Waarom zou ik chloor in mijn lichaam willen stoppen!?


Image title



Wat zijn de alternatieven

De alternatieven die ik je kan geven zijn er 2

Gebruik alleen 100% biologische tampons. Deze zijn wellicht iets duurder maar we moeten zuinig zijn op ons lichaam.

Gebruik maandverband. Dit blijft uitwendig.

Wisten jullie al hier vanaf? Ik ben benieuwd! Wees zuinig op je lichaam!

Meer weten over dit soort artikelen of de alternatieven? Ik doe namelijk verder onderzoek. Druk dan op +volgen en ontvang het artikel per mail toegestuurd.



 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik had het al eens gehoord idd.. Volgens mij is er weinig meer waar geen rotzooi in zit ...
| 15:28 |
Wat vind ik dat erg , wist ik dus niet.
Heel goed dat je dit deelt, maar vind het erg dat biologische tampons weer duurder zijn.
Ik ben een voorstander voor biologische items.
Goed en helder geschreven.
| 17:17 |
Ja dat vind ik ook erg jammer! Ik denk namelijk niet dat het productie proces van tampons duurder is. Bij voeding is het enigzins nog wel te begrijpen.
Dank je wel voor het compliment
| 00:24 |
Een heel goed stuk! Zeker de moeite waard om het te lezen!
| 00:04 |
Het was bij mij al bekend. Alleen is maandverband ook niet zo onschuldig. Ook daar zitten stoffen in die je daar liever niet in hebt zitten. ik ben vorig jaar met een vriendin op de gezondheidsbeurs geweest en daar zijn wij erachter gekomen wat voor een rotzooi ze erin stoppen. Er stond een stand van YONI. Zij verkopen tampons, inlegkruisjes en maandverband zonder toevoegingen!! Echt een aanrader!
| 06:46 |
Ik heb er inderdaad ook over gelezen! Fijn dat er toch nog betrouwbare merken zijn.
| 07:52 |
Wow, wow en nog eens wow.. dit wist ik dua echt niet!! Ik vind dit echt heel erg, je vergiftigd jezelf zonder dat je dit weet!
Ik vind je post erg leuk en ook heel nuttig! Ik ga je zeker even volgen. Vind je het goed als ik dit ook even deel ?
| 19:02 |
Ja zeker dat mag! Graag zelf!! Alle vrouwen moeten dit weten. Ik volg je terug :)
| 20:15 |
Topp! Dat vind ik ook inderdaad, dankjewel!
| 20:47 |
dank je wel voor het delen...
ik wist er niet van gebruik ze ook zo min mogelijk
| 09:56 |
OMG dit wist ik niet, bah wat eng! Dat wil je toch niet in je lichaam!
Ben ik even extra blij dat ik vaak maandverband gebruik! :O
| 00:06 |
Ja bah! Helaas zit het ook in maandverband.. Maar uitwendig is nog altijd anders dan inwendig :(
| 01:56 |
Dit wist ik helemaal niet!
| 17:17 |
Oh, jeetje dat wist ik helemaal niet! Best erg eigenlijk.
| 16:22 |
Erg he! Bedacht me net ook hoe het dan met de luiers zit bij baby's! Pfff :(
| 17:46 |
wiste ik niet.
| 09:38 |
Jeetje, ik heb ze jaren gebruikt zonder dit te weten.
| 16:43 |
ik gebruik maandverband en tampons
| 14:14 |
Dit wist ik nog niet. Het verbaasd me ook wel een beetje, schadelijke producten in dat soort dingen. Maar het kan blijkbaar. Over op biologische dus...
| 10:47 |
Ja helaas "mag" het allemaal maar
| 16:47 |
Nooit geweten. Op mijn leeftijd niet meer relevant, wel direct doorgecommuniceerd aan dochter, schoondochter en kleindochters.
| 18:31 |
Top!
| 16:46 |
Ik wist dit idd niet. Wel dat ze niet goed voor je zijn.
| 18:07 |
Pff we moeten echt overal op letten :(
| 18:14 |
Nog een alternatief, gebruik een cup! Nog veel groener en gezonder. Ik gebruik er al ruim anderhalf jaar een. Gaat jaren mee en is niet alleen een stuk groener doordat je geen vervuild katoen of plastic het milieu in helpt maar ook heel kostenvriendelijk. Een keer aanschaffen en daarna geen kosten meer!
| 17:03 |
Ik ga er over inlezen! Thanks!
| 17:52 |
Nog nooit geweten, maar gelukkig gebruik ik ze zelf niet!
| 16:49 |
Wooh dit wist ik inderdaad niet
| 15:14 |
Erg he dat we niet geinformeerd worden :(
| 16:16 |
Ik ben geloof ik tegendraads in alles. Ik zweer bij tampons. Wel de biologische, want ik wist dat de gewone stoffen bevatten die niet fijn zijn.
We hebben ooit een proef gedaan voor femicup of zo. Tja beetje lastig en gedoe, maar uiteindelijk super makkelijk en milieuvriendelijk.
| 14:21 |
Biologisch is inderdaad niks mis mee. Gelukkig zijn er tegenwoordig meerdere varianten beschikbaar
| 16:15 |
Nooit geweten, bedankt voor de info! Zelf gebruikt ik ze al jaren niet meer omdat ik op een gegeven moment duizelig werd bij gebruik. Eindelijk weet ik waarom!
| 12:21 |
Dat zou inderdaad de oorzaak kunnen zijn. Je lichaam geeft meteen signalen af wanneer iets niet klopt.
| 16:17 |
Ik gebruik zelf geen tampons. Ik ben wel heel erg verbaasd toen ik dit las. Dankjewel voor het informeren.
| 11:52 |
Graag gedaan!
| 16:17 |
Oh en nog een aanvulling nu begrijp ik waarom de tampons bij mijn vriendin vast zatten en er met een tang bij de huisarts verwijderd dienden te worden. Pfff.
| 11:07 |
Heeft een vriendin van mij ook gehad. Hij zat dus ook vastgekleefd/gezogen. En alsnog gaven ze geen mogelijke oorzaak.
| 16:18 |
Ik gebruik gelukkig geen tampons, maar dit is wel schokkend. Dat ze troep in eten stopten was mij bekend maar dit gaat wel erg ver. Ik zal zeker aan iedereen vertellen. Dit slaat nergens op willen ze dat vrouwen kanker krijgen. Nu begrijp ik waar baarmoederhalskanker vandaan komt in Nederland.
| 11:05 |
Ik wist niet waar het aan lag maar kan geen tampons verdragen. Gebruik daarom maandverband. Dank voor deze info.
| 10:56 |
Graag gedaan! Maandverband/inlegkruisjes gevatten ook chloor maar dit gebruik je uitwendig, waardoor minder schadelijk. Wellicht een idee om naar de bio varianten te kijken?
| 16:19 |
Nee ik had echt geen idee
| 10:41 |
Graag gedaan
| 16:19 |
Dit wist ik niet, bedankt voor het delen.
| 10:35 |
Graag gedaan
| 16:20 |
En als je maandverband koopt, let dan ook op. Wat dat is ook kraakhelderwit tenslotte. Er zijn alternatieven maar die moet je willen gebruiken. Het zijn cups die je inwendig inbrengt en het menstruatiebloed opvangen.. Kijk maar: cupsenzo.nl/een_gemakkelijk_alternatief_voor_tampons_en_maandverband/
| 10:04 |
Geprobeerd maar niks voor mij.
| 10:56 |
lijkt mij eng zo een ding. Wel een goed alternatief voor anderen.
| 11:06 |
Zelf zou ik het ook niet gebruiken. Net als tampons, die gebruikte ik ook niet.
| 11:18 |
Ik heb gelezen over de cups. Lijkt mij erg lastig. Ik ben nu over op de bio maandverband maar ga me goed inlezen over de cups.
| 16:21 |
Ga je ze ook proberen?
| 17:58 |
Ik heb nog geen idee! Ik vind inwendige dingen altijd best eng.
| 18:17 |
Herkenbaar..
| 18:19 |
interessant dat je dit even meedeelt
| 10:00 |
Mijn vriendin gebruikt ze nooit
| 08:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen