En dan vind je een doos vol ???

En dan vind je een doos vol ???


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Regelmatig ga ik op zoek naar tweedehands spullen. En soms kom ik ook in een loods die echt bomvol staat met spullen welke uit woningen gehaald worden. Woningen waarvan de eigenaar bijvoorbeeld is overleden en de nabestaanden opdracht geven tot leegruimen van de woning.

De ontruimers moeten dan ook de minder leuke klusjes doen, zoals ze zelf zeggen, zoals de vloeren eruit halen. Echt alles moet dan leeg. Maar de spulletjes welke er nog staan mogen ze dan meenemen. Dat is voor hun dan soms ook weer erg interessant. Deze spullen proberen ze dan in de loods weer te verkopen. Dus jullie snappen wel dat het iedere keer best wel weer spannend is of er iets tussen zit voor mij.

Zo stuitte ik een tijd terug op een doos, een doos uit Antwerpen? Want dat stond op de achterkant. Ja je bestudeert alles in en op zo'n doos, om erachter te komen wat dit nu toch kan zijn. Heeft de doos überhaupt iets te maken met de inhoud? Dat is dan ook weer de vraag. De doos zat vol met kleedjes, zie ook foto in de header, van ovaal tot rechthoekig en ronde kleedjes in diverse afmetingen. Ik zag direct al dat het niet gehaakt was. Maar wat was het dan wel? Er zat garen bij, lint, zelfs patronen, met gaatjes erin. De patronen, daar hadden blijkbaar het kant en het garen op vast gezeten, om er zo een kleedje van te maken. Maar hoe? Hmz.

Ik had besloten dat deze doos met mij mee ging. Ik wilde erachter zien te komen wat dit was en waar het vandaan kwam. Want hier was iemand heel erg druk mee geweest. Zelf dacht ik misschien aan kantklossen, maar ik twijfelde toch. Op diverse forums heb ik de vraag achter gelaten, "wie weet wat dit is?" Foto's erbij geplaatst van de patronen en de kleedjes. En er werd van alles geroepen. Wat leuk toch dat er zoveel mensen dan met je mee denken. Ineens kwam daar het antwoord. Een tante van iemand uit Brussel, deed dit handwerk ook! Het zijn dus inderdaad handgemaakte kleedjes en wordt wel Brussels Lintjeskant genoemd.

Blij was ik dat het mysterie eindelijk was opgelost. Hier was dus inderdaad iemand heel erg druk mee geweest. Zo sneu eigenlijk dat het dan terecht komt in een stoffige oude loods. Gelukkig heb ik het kunnen redden en ben er zuinig op.

Om jullie een idee te geven hoe van lint en garen een kleedje ontstaat, heb ik een filmpje bijgevoegd welke ik heb gevonden op het net. Typisch Brussels.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat super leuk om zo de oorsprong van iets te vinden!
| 14:10 |
ja he, ik vond het heel spannend en de uitslag heel erg verrassend ook. Mooi dat iemand het antwoord kon geven. En ik erachter kwam dat het uit Brussel kwam. Het schijnt ook dat je het lintjeskant bijna nergens in Nederland kunt krijgen. Was een leuke speurtocht. ;-)
| 16:56 |
Wat een bijzondere vondst en een leuk filmpje
| 12:30 |
Ja he. Dank je wel
| 12:40 |
Altijd leuk dat rondstruinen. Was je daar in de ulgersmaweg?
| 09:32 |
daar was ik inderdaad ;-)
| 09:35 |
Bijzondere vondst gedaan!
| 09:18 |
jazeker, dank je wel. Ben er ook heel blij mee
| 09:27 |
Heel goed dat je die doos nog hebt kunnen "redden"
| 08:22 |
ja he, zo zonde want als niemand het koopt, wordt het gewoon weggegooid. Zo jammer. Dus ben er super blij mee en vind het ook zo leuk dat ik het mysterie heb kunnen oplossen.
| 08:31 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen