×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Oude spullen anders gebruiken

Oude spullen anders gebruiken


Op mijn speurtocht naar oude spullen, kwam ik een open haard scherm tegen. Ik zag daar wel iets in. Deze ging dus mee naar huis. Ik zag er al een brocante scherm in voor op de vensterbank. De bladeren vond ik een erg leuk detail van het scherm. Dit waren dan wel weer lastige plekken om te verven. Want voor een brocante look moest er eerst geschuurd en daarna geverfd worden.  

De achterkant van de blaadjes kon ik alleen verven door met een rietje door de gaatjes van het scherm verf te druppelen en dan wat blazen met een rietje om de verf op de juiste plek te krijgen. De voor- en achterkant zijn zichtbaar. Een niet geverfd plekje valt echt wel op. Het eindresultaat staat alweer ruim een jaar te pronken voor het raam. Ik heb iets dat denk ik niemand anders heeft. Dat vind ik juist ook weer heel leuk.

Op een rommelmarkt vond ik een oud voetenbankje en een hele oude Kodak camera in een lederen tasje. De Kodak camera was nog helemaal intact. Leuk om mee te decoreren dacht ik al. Dus die ging zeker mee. 

Op de eerste foto hierboven zie je wat ik met de spullen heb gedaan. Weer wat kleedjes uit oma's tijd erbij en je hebt even wat anders in de huiskamer. Met het resultaat ben ik heel blij.

Daarnaast zie je wat je met oude pallets kunt doen. Hergebruiken om een bank of tafel van te maken. Leuk voor op het terras. Ook is het leuk om van pallets bijvoorbeeld een salontafel te maken voor in de huiskamer. Wieltjes eronder en klaar. Pinterest staat overigens vol ideeën.

De laatste foto is van oorsprong een muziekinstrumentenkoffer met veel extra vakjes. Er hangt een oude embrasse overheen. Er zijn zoveel mogelijkheden met een oude koffer. Soms zet ik er ook wat boeken in, om mijn boeken voor de verkoop in de decoreren.

Dit filmpje van YouTube laat stap voor stap zien hoe je van een oude autoband een poef kunt maken.

Dit filmpje is ook te zien geweest in een aflevering van Eigen huis & Tuin.

In dit filmpje van YouTube kun je zien hoe oude autobanden hergebruikt worden.

Er zitten leuke ideeën tussen.

Plantenbakken vind ik zelf erg leuk.

Ik blijf het super leuk vinden om op zoek te gaan naar oude spullen. Het blijft spannend, je weet maar nooit wat je tegenkomt.

Tip: van een oude gloeilamp kun je een vaasje maken.

 

De foto van de pallets en de gloeilamp komen van Pixabay. De rest van de foto's heb ik zelf gemaakt.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties