×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
notifications_noneadd
17-11-2018 10:45
1 volger , 1 antwoord
camera_alt
Afbeelding toevoegen

Wat is #flatlay?


Deze week leer ik weer veel bij. Ik schreef al een blog over #brandrep. 

Misschien kenden jullie deze woorden al, ik nog niet en vind het best wel leuk om mij er eens in te verdiepen. Dit leer ik overigens allemaal van mijn dochter. Zij en haar vriendinnen zijn er druk mee, dus is het in? Geen idee, maar Instagram staat er vol mee en velen zijn actief op dit gebied en volgen het allemaal. 

#Flatlay is een foto maken van bovenaf. De ondergrond kan wit zijn maar ook een kleurtje hebben als je dat leuk vindt. Je kunt in huis kijken naar een geschikte ondergrond, maar ook buiten, je kunt een kleed gebruiken of wil je perse een bepaalde kleur dan kun je een stuk karton kopen in de kleur welke je leuk vindt. De ondergrond moet wel vlak zijn.  Let op de belichting. Te donkere foto's is jammer van je werk. Je legt er spulletjes neer, wat jij mooi vindt of wat je wilt uitstralen naar buiten. Je maakt een aantal foto's, je kunt schuiven met je spulletjes, totdat je de voor jou perfecte foto hebt. Deze kun je daarna posten op Instagram, met natuurlijk de bekende #hashtag ervoor.  Dit kan op zich al een leuke bezigheid zijn.  Ben je een blogschrijver dan kun je ervoor kiezen je foto's op deze wijze zelf te maken.  

Er zijn als je op Instagram kijkt zoveel soorten #flatlays. Mensen welke van koken houden gebruiken #flatlayfood, veel foto's zie je ook met kleding erbij op #flatlayfashion of #flaylayclothes. Ook zie ik #flatlaymoments, #flatlayjournal, en zelfs #flatlaychallenges voorbijkomen. Hoe leuk is dat?

Ik moet zeggen dat ik het best wel super leuk vind om er eens in te neuzen. Je krijgt er best wel inspiratie van. Of dat nu voor een blog is, of je interieur eens anders in te richten. Want ja daar zijn ook #flatlays van. En handwerken staat er ook bij #flatlayknitting zie ik! Ik krijg spontaan weer zin om te gaan haken, kopje thee erbij, Netflix aan en #Yoors af en toe ook even bekijken. ;-)

Misschien heb ik jullie op een idee gebracht. 

Maak er een mooie dag van en zoals ik altijd zeg :

Quote

Vergeet niet te genieten

@ Chalija

De afbeeldingen komen van Pixabay en Unsplash.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts