110.000 YP


110000 Yp

Zojuist heb ik mijn doel voor eind februari bereikt: 110.000 YP = 110 Euro.

Op 19 februari jongstleden heb ik een blog gewijd aan de doelen die ik gesteld had voor eind deze maand. https://yoo.rs/lwalmanak/blog/doelen-op-yoors-en-de-mijne-1487521390.html?Ysid=25702

Een deel had ik bestemd voor het werk aan de boot, maar ik wilde net een stapje verder gaan:

10 euro moest te doen zijn die ik dan wilde schenken aan de Voedselbank Hardenberg.

Nu maak ik het niet direct over aan de voedselbank, dat doe ik via de Hervormde Kerk van Kloosterhaar.

Een vriend van ons is daar predikant/voorganger. Elke maand word bij hen het avondmaal gevierd en bij hen is het dan goed gebruik dat zij voedsel meenemen voor de voedselbank. Voedsel voor voedsel zullen we maar zeggen.

Nu doen wij eens in de zoveel tijd 10 euro over maken naar deze predikant voor dit doel. Nu doe ik dus overmaken wat ik normaal over maak plus 10 euro die ik hier verdiend heb op Yoors.

Ik doe dit weer via de predikant, maar laat hem daarvoor dan voedsel kopen dit keer. Normaal kijken ze zelf wat nodig is, soms is het nodig om gewoon aan de voedselbank te geven voor benzine bijvoorbeeld, of eens wat te kopen voor wat anders (ten behoeve van de mensen).

Waarom de voedselbank?

Tot ongeveer 6 jaar gelden hebben Marion en ik, samen met een oudste/voorganger gewerkt in de voedselbank van Schagen. Hebben dit samen ook mogen opzetten, begonnen met 10 pakketten en uiteindelijk hadden we er iets van 60 per week!

We hebben een enorm groot hart voor deze mensen gekregen en met een enkeling heb ik nog regelmatig contact met deze mensen. Ik hoor nu dat het goed mag gaan met hen en dat ze de voedselbank gelukkig achter zich hebben gelaten.

Vandaar dat wij blijvend de voedselbank willen blijven steunen, echter hebben wij geen 'relatie meer met Schagen', waardoor wij hebben besloten via de bevriende predikant/voorganger te gaan geven voor dit doel.

Maar goed, afsluitende: dank jullie wel voor jullie reacties! Want zonder al die lieve reacties had ik dit mooie bedrag niet kunnen halen. Natuurlijk heb ik er zelf ook veel voor moeten doen. Leuke foto's plaatsen, (goede) blogs schrijven. Veel reageren bij mensen, in de hoop dat ze ook bij mij reageren. En de meesten doen dat gelukkig (trouw)!

Daarom heel hartelijk dank.

Nu op zoek naar een nieuw doel :-)

PS: voor degene die benieuwd zijn naar de tijd dat ik er over heb gedaan: vanaf 6 december ben ik aan het sparen gegaan...