Een beetje meer respect, een beetje minder discussie!

Een beetje meer respect, een beetje minder discussie!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ken je het begrip van het woord RESPECT?

Dan ken je wellicht ook het begrip van het woord RESPECTLOOS?

Dit is wat mijnwoordenboek zegt over het woordje respectloos:

Quote

1) Aanmatigend 2) Onbeschaamd 3) Onbeschoft 4) Oneerbiedig 5) Ongegeneerd 

mijnwoordenboek.nl

De meeste mensen kennen mij hier op Yoo.rs wel een beetje.  Maar voor hen die mij dus (noch) niet zo goed kennen:

LWALmanak

Het wordt tijd voor een update van mijn profiel, dus hier komt het:Vader van twee prachtige dames, man van een vrouw (denk meld het maar even, tegenwoordig kan het van alles zijn...) 

Blog graag over van alles, tussen Hemel en aarde en alles wat zich daar tussen bevind.

Mag graag een praatje maken, maar moet mezelf gaan beschermen om in deze moeilijke periode me niet op te gaan sluiten. Het leven doet (gelukkig) niet wat ik wil, het lopen valt me steeds zwaarder...

Ben dus ook gehandicapt, en misschien niet alleen lichamelijk, maar ook in doen en laten... (beperkt door anderen om volledig mijzelf te zijn!)

Moet te veel rekening houden met de ander, te weinig met zelf en dat ben ik nu lekker aan het veranderen!

Hou van een uitdaging, maar meer nog van mijn boot, de caravan en boven alles het gezin. hoewel ik het ook wel heerlijk vind om op mezelf te zijn.

Nou korter kan ik het niet maken...

Dit is zo ongeveer wat in mijn introductie staat, waarbij ik de zin Blog graag over van alles, tussen Hemel en aarde en alles wat zich daar tussen bevind, hier even vet heb gedrukt.

Ik geloof in RESPECT!

 

De laatste paar dagen begin ik me behoorlijk te irriteren aan twee dames. Ik heb wat blogs gedeeld nu, waar IK in geloof, waar ik achter sta en wat mij boeit. Ja, het gaat om het CHRISTENDOM. Over geloven in één waarachtig God, Heer en Heiland.

Nu schijnen deze twee dames er een behoorlijk trauma van opgelopen te hebben, wat betreft het geloof en denken dat te moeten uiten onder elke blog van mij die gaan over het geloof. 

Sorry dames, maar volgens mij hebben jullie een patent op het woord RESPECTLOOS!

Jullie reacties komen op mij over als: 1) Aanmatigend 2) Onbeschaamd 3) Onbeschoft 4) Oneerbiedig 5) Ongegeneerd 

Inmiddels weet ik dat jullie een trauma hebben opgelopen en dat spijt mij oprecht. Maar als je niet kunt handelen dat iemand schrijft over het geloof en je denkt het RECHT TE HEBBEN om dit onderuit te halen, aanmatigend, onbeschaamd, onbeschoft, oneerbiedig en ongegeneerd te mogen (of moeten) reageren, doe me dan een lol:

REAGEER GEWOON NIET!

Of je reageert inhoudelijk met respect, of de negeerknop komt lelijk dichtbij...

Ik moest het eventjes kwijt.

Mijn blogs zijn niet om een uitgebreide discussie te voeren. Dat wil ik niet, dat ga ik ook niet doen. Eens of oneens, het mag van mij allemaal, maar wat jullie nu aan het doen zijn, vind ik behoorlijk respectloos!

Ik hoef geen namen te noemen, dat wil ik niet, de dames weten het zelf denk ik wel.

Ik zit op yoo.rs voor mijn plezier en dat wil ik graag zo houden, anders kan ik net zo goed naar FaceBook gaan.

Zo das gezegd... 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Als ik eerlijk naar mezelf kijk, roept geloof bij mij ook dubbele gevoelens op. Daar heb ik een blog aan gewijd en daar laat ik het bij. Prima als mensen geloven, dat is mooi voor hen. Zolang die mensen respect hebben voor mijn denkwijze, heb ik respect voor die van hun :-)
| 09:32 |
Dat laatste is dan zeker wederzijds, zo sta ik er namelijk zelf ook in ;-)
| 21:34 |
Respect is soms ver te zoeken jammer genoeg.
Had het niet gezien, maarja ik lees dan meestal ook geen blogs over het geloof.
Lekker jezelf blijven en schrijven waar jij blij van wordt!
| 20:30 |
O dat doe ik zeker hoor. Blijf gewoon schrijven dat wat mij interesseert. Ik lees ook niet alles, maar wat ik wel lees wil ik tenminste met respect op reageren ;-)
| 21:01 |
Toverwoord in deze... Negeren!!!! Voor je 't weet raak je ongewild toch in een discussie beter om de respectloze geen platform te geven.
| 19:19 |
Dat is ook zo. Ze staan nu onder de negeerknop.
| 22:10 |
Jezus is de weg de waarheid en het leven.
| 15:20 |
Dat absoluut!
| 15:48 |
En het is toch zo simpel om respectvol met een ander om te gaan, zou je zeggen.
Hopelijk helpt dit.
| 06:43 |
Nou ja, de twee dames waren denk ik not amuzed, in elk geval 1 van de twee. Heb ze nu maar op negeren gezet...
| 09:50 |
Je hebt gewoon respect te hebben voor je medemens. Wie dat dan ook is, waar hij of zij in gelooft en wat hij of zij doet. We zijn allemaal mens en ademen allemaal dezelfde lucht. Als er steeds onder je blog respectloos gereageerd wordt, dan snap ik dat je dat niet leuk vindt en terecht dat je er iets van zegt. Als ik een blog zie over een onderwerp waar ik echt helemaal niks mee kan, dan reageer ik gewoon niet. Laat elkaar in hun waarde en heb respect voor elkaar, ik ben het dus helemaal met je eens!
| 18:47 |
Precies, zo is het! Helemaal eens met je reactie!
| 20:08 |
mooi blog ook en weet dat jou geloof bij jou hoort wat een ander er ook van vindt en dat geld zeker ook voor die 2 dames . ik ben er trots op dat ik een christen ben en mag zijn. wat een ander er ook van vindt .ik volg velemalen leiver het smalle pad van onze lieve Here JEZUS CHRISTUS dan dat ik naar de elendige wereld moet luisteren om er bij te horen
| 18:46 |
Dank je wel Johan! Ja zeker, dat smalle pad is mooi om te bewandelen en je ziet er de meest prachtige dingen ontstaan. Hoewel die smalle weg, soms wel eens de onderste weg lijkt te zijn...
| 20:07 |
ja soms denk je wel eens te wankelen en dan pakt Hij jou en mij bij de hand en weet je weer waarom je dat smalle pad bewandeld . toch?
| 20:50 |
Dat zeker, hoewel ik wel eens in de touwen heb gehangen boven het ravijn... haha, maar ja, als Hij niet bij je hand kan, dan gebruikt Hij wel een ander hulpmiddel om je te redden uit de put ;-)
| 21:00 |
ja dat is ook zeker waar hoor
| 22:15 |
:-)
| 22:40 |
Dat is minder. Jouw blogs zijn ook niet respectloos naar anderen toe. Een beetje respect is niet moeilijk volgens mij.
| 17:06 |
Dat dacht ik ook, denk dat ik bij hen maar eens een paar reacties moet gaan zetten zoals zij dat bij mij doen, kijken of ik dan nog zo lief ben ;-) Natuurlijk mogen we het oneens zijn met elkaar, maar nooit respectloos naar elkaar! Lijkt me gewoon vele malen beter voor elkaar en voor Yoors. :-)
| 17:19 |
Onbegrijpelijk. Ik geloof niet, maar dit platform is er juist zodat een ieder kan schrijven wat bij hem of haar past. Lekker blijven doen, dus!
| 03:12 |
O, maar dat blijf ik ook doen hoor. Het is alleen jammer dat een enkeling het respect niet kan opbrengen.
| 11:26 |
Wat vervelend voor je, als je iets tegen blogs over het geloof heb dan snap ik niet dat je deze überhaupt leest. Onderwerpen die mij niet interesseren of bepaalde emoties kunnen oproepen lees ik niet. Dus vind het vreemd dat deze dames dat dan wel doen en je dan ook nog eens respectloos benaderen. Ik zeg.....lekker negeren!
| 23:38 |
Precies, lees ze dan inderdaad gewoon niet. Ik lees bepaalde blogs ook niet, tenzij iemand duidelijk in een reactie laat weten geïnteresseerd te zijn naar mijn visie op zijn of haar blog, Dan lees ik hem wel en zal daar een duidelijke mening over geven. Gebeurd soms ;-)
| 23:49 |
Met je eens, respect is heel belangrijk. Als iemand het ergens niet mee eens is kan er een inhoudelijk argument worden gegeven. Het gaat fout als mensen zich laten leiden door emoties alleen.
| 23:30 |
Ja, of op elkaar gaan reageren en zo de discussie proberen uit te lokken... das walgelijk!
| 23:48 |
Je kunt het ergens mee eens zijn of niet en dat kan ook gezegd worden. Gewoon netjes: "mij is een andere mening toegedaan" of kortweg : "daar ben ik het niet mee eens". Eventueel nog een "want...". Maar laat het daar gewoon bij in de reactie's en niemand hoeft veroordeelt te worden. De discussie of reactie's heb ik niet gezien maar het lijkt me dat dit gewoon beschaafd zou moeten kunnen!
| 23:22 |
Dat laatste zou je zeker denken. Helaas heeft dus niet iedereen die gedachte. Verder ben ik het helemaal met je eens hoor.
| 23:47 |
Dank je wel!
| 00:41 |
Ieder zijn geloof (of niet) en ieder zijn mening.. ikzelf ben gedoopt maar niet gelovig maar van mening dat elk persoon zelf moet weten waarin hij of zij gelooft. En ik zal niet anders reageren op een gelovige dan een ongelovige. Bevalt iets me niet klik ik wel door .. tenzij iemand het echt bont maakt overigens (in algemeen bedoel dus niet geloof) dan zijn er momenten dat ik me uit de tent laat lokken (achteraf spijt als gevolg haha). Ik vind het niet netjes om iemand zijn blogs vol negatieve reacties te gooien.. ik heb dat laatst ook gehad nav mijn reactie over een paar members die sadisme leken te promoten. Trok dat slecht met jonge kindjes en wat er stond.. gevolg aantal topics vol klote reacties omdat ik me hier negatief over uitsprak.. ach ja..
| 22:32 |
Dat is altijd een gevaar van sociale media. We kunnen het nooit volledig met elkaar eens zijn en dat geeft ook zeker niet. Dat mag ook geuit worden, maar om dan vervolgens een discussie te gaan voeren, dat gaat mij gewoon veel te ver. Ik heb de dames al gewaarschuwd onder die berichten. Ze gaan maar fijn elders discussiëren, maar liever niet bij mij dus. En anders ga ik over naar de negeer knop. Helaas, doe dat zelf niet graag, maar soms is er echt geen andere optie open. Dank voor jou reactie!
| 22:40 |
Ik vind het jammer dat ze dan nog steeds kunnen reageren.. ik zou in dit soort situaties graag blokkeren om mezelf die negatieve emoties te besparen .. hopelijk komt dat nog ooit.. eens gelezen, is de emotie er al bij.. en ik hoop dat het ophoud voor je, is jammer zoiets.. Snap je volledig..
| 22:46 |
Als je onder iemands profiel foto kijkt, zie je een rondje met een streep erdoor, die klik je aan en je hebt nergens last meer van ;-) Tenminste: ik niet hahaha er staan er bij mij 6 op en dat zou eigenlijk niet moeten op een platform als deze, maar ja, als ze willens en wetens door gaan... ;-)
| 22:51 |
Tja, respect is soms heel ver te zoeken. Ieder zijn eigen mening en zijn eigen overtuiging. Leven en laten leven
| 21:54 |
Dat is ook zeker waar. Daar hoeven we gelukkig geen discussie over te voeren, volledig met je eens!
| 21:55 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen