Ik laat U niet gaan, tenzij...

Ik laat U niet gaan, tenzij...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Weet je nog, good old Jacob, vechtende in een rivier (…?), met een engel, of de Heer zelf? Ik laat U niet gaan, tenzij U zegent… Dat hij enigszins mank en gehavend uit de strijd kwam, dat was slechts bijzaak!

Weet je nog, Paulus: Ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop gelopen, de eindstreep of overwinning behaald… Dat hij gehavend door het leven ging, achtervolging zijn deel, dat zijn we gemakshalve maar vergeten!

Glorie, halleluja!

Plat gezegd: gelul!

Zoals Irene het schreef, op mijn bericht; *als de stilte valt:

T is alleen maar christelijke clichés waar mensen niets aan hebben hier op Facebook.

Nogmaals:

Glorie, halleluja!

Platgezegd: gelul!

Good old Jacob: Ik laat U niet gaan tenzij… En Paulus: ik heb de goede strijd gestreden…

Glorie!!!

Misschien moeten we eens eerlijk worden en zijn tegen elkaar. Misschien moeten we eens erkennen dat het leven niet gaat over rozengeur en maneschijn. Misschien moeten we eens toegeven dat zonder strijd geen overwinning is, opgeven geen optie!

Misschien moeten we allemaal eens komen in die staat van ‘als de stilte valt’, door dat dal van diepe duisternis ploegen om te erkennen dat Hij ons niet verlaten zal en tevens te kunnen getuigen dat Hij is onze God!

Dat in de pijn, in de ellende, in het gehavend zijn…

Vanwaar de zon op komt, totdat zij daalt ondergaat, daar zij de naam van God geloofd…

Happy-clappie, glorie halleluja en dat soort nonsens niet nog meer…!

I love to sing it, maar hey: als de zon ondergaat, de duisternis over je leven komt, de shit en ellende uitgestort wordt, pas dan (en dan alleen?!) zal dan de naam van God noch worden geloofd?

 Het leven is niet altijd eerlijk en tijd heelt niet alle wonden.

I know en als je eerlijk bent: jij ook!

Maybe we need to get honest…

 

*Als alles stil wordt...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Weer een mooie blog van je!
| 16:24 |
Dank je
| 22:14 |
Sterkte... Plastisch gegeven dat ik met drie woorden moet reageren, zoveel mooier is alleen; 'Sterkte'.....
| 12:39 |
Ben ik zeker met je eens!
| 14:04 |
:)
| 14:43 |
Geen overwinning zonder strijd, dat hoort erbij. En eerlijkheid tegen elkaar, strak plan.
| 13:11 |
Precies, zo is het!
| 13:18 |
Amen.......
Thnx Peter, GBY.
| 12:37 |
Graag gedaan Ton, zal zo de linken even op IGVH zetten... Via de site dus.
| 12:39 |
okidikidoki
pefectemento
Thnx
zal ik ff kijken wanneer ik ff tijd heb om ze verder door te zetten.
Groetjes daar en GBY
| 12:45 |
Hij staat er op hoor, zie je PB haha
| 12:53 |
okidikidoki
(Y)
| 23:10 |
Mooi geschreven, ik weet wat je bedoelt Peter.
| 17:06 |
Thanks Piteke!
| 19:11 |
Heel mooi geschreven !!
Klopt helemaal.
Het leven is niet altijd eerlijk en gaat niet alles zoals we willen.
Ik heb geleerd om te apprecieren wat ik heb en wat er is. soms kan je dingen niet veranderen en moet je gewoon accepteren.
| 10:27 |
Exact, dank voor je reactie!
| 19:11 |
Mooi geschreven, en ik wens je veel sterkte!
| 14:48 |
Dank je wel Neraida!
| 15:18 |
Peter, wat een boos verdriet, maar ook begrijpelijk. Je hebt het pijnlijk moeilijk, en dat vind ik verschrikkelijk voor je . Nee, nu geen mooie vrome woorden maar gebed, op afstand weliswaar, maar toch. Wat kan ik anders dan erkennen en bidden voor je. En ja, je hebt gelijk als je zegt dat er op FaceBook veel happy clappy en nog zo wat te vinden is, en ook gelul. Ja, het is bedroevend en ik zal er zelf ook meer op letten. Dat van die worsteling, aj dat ken ik zelf ook. Soms pakt het gelukkig iets beter uit maar mank ga ik wel. Erg mank, in het tekortschieten en ach, toch de kop op en doorgaan maar als je letterlijk niet kunt doorgaan of vooruit komen dan is het nog moeilijker en ik zou misschien ook uit mijn dak gaan als het me zou overkomen. Ik ben God dankbaar voor Zijn genade en Erbarmen. Ik zou het anders niet gered hebben. Dus dat zijn de twee dingen waarvoor ik voor jou en je vrouw en je meiden voor vragen kan daarboven. Soms staat de oven daar op een laag pitje en God weet waarom, maar ik heb maar zelden meegemaakt dat ik geen brood ontving als ik erom vroeg, en zeker geen steen. Maar ja, het zal maar niet meevallen allemaal. Ik wens je sterkte man.
| 14:42 |
Ik ben God dankbaar voor Zijn genade en Erbarmen* Dat zijn wij ook hoor, wees niet bevreesd, Hij is bij mij ;-)
Ik word zo moe van die mensen die 'een luisterend oor hebben', net of zij weet hebben van hetgeen door jou heen gaat.
Ik wordt zo moe van die gistenen die roepen: 'door Zijn striemen ben je genezen', of dat ik dat niet weet...?! Een heerlijke toekomst ligt voor me, op et moment dat Hij op de wolken terug komt om mij te halen...! En wat zie ik daar naar uit!
voorlopig worstel ik en kom ik weer boven... :-) Gelukkig wel!
En Hij zegent...!
| 15:17 |
Ik begrijp dat er iets naars is in je leven, ik wil je veel kracht wensen om dit te overwinnen.
| 09:37 |
Dank je wel, dat kan ik gebruiken ;-)
| 10:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen