×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Mijn hart sprong op...


‘Mijn hart maakte van blijdschap een sprongetje. Ineens zag ik dat alles anders was dan ik steeds gedacht had en een nieuwe wereld lag aan mijn voeten....’

Heb jij dat ook wel eens? Dat je iets nieuws ziet in wat allang bestaat, of misschien bestond? Zo’n ‘eureka’ momentje, wat je hart van blijdschap een sprongetje deed maken. Ineens ziet alles er dan anders uit en een nieuwe wereld ligt aan je voeten.

Ik heb dat wel eens, of eigenlijk moet ik zeggen: de laatste tijd toch wel regelmatig…

Zo zat ik vanmiddag eens te luisteren naar Leonard Kohen’s Halleluja.

Toen je geloof sterk was, maar je bewijs nodig had,

Je haar zag badderen op het dak,

Haar schoonheid en de maan je overweldigde.

Ze jou vastbond aan de keukenstoel

Ze jou troon verbrak, ze je haar knipte

En vanuit haar lippen, ze jou de woorden ontrok Halleluja…

Een eureka momentje toen ik het levendige beeld van een jonge Limburgse schoonheid voor me zag, die zat te badderen op het dak, in het volle maanlicht. Alleen dat vastgebonden worden aan die keukenstoel en het knippen van mijn haar, die link mis ik dan weer in de context van haar schoonheid en naaktheid van het badderen in het maanlicht…

Tja, het kan verkeren…

Blijft een mooi lied, dat dan weer wel...
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts